Guld - Registreret varemærke tilhørende F.C. København!

Med en formidabel 4-2 sejr i Farum lykkedes det F.C. København for andet år i træk at vinde det danske mesterskab. De københavnske mål blev sat ind af 2 x Bech, Álvaro og Bisgaard, hvilket var rigeligt til at overtrumfe FC Nordsjællands to scoringer. 9.920 tilskuere var på plads i Farum og skabte en fest af den slags man aldrig glemmer. Med forrige uges pokalsejr er "The Double" en fantastisk realitet og et nyt slogan er født: Guld - Registreret varemærke tilhørende F.C. København!

F.C. København stillede med følgende hold til sæsonens sidste kamp:

Magnus Kihlstedt
Lars Jacobsen
Bo Svensson
Ole Tobiasen
Peter Christiansen (65. Martin Albrechtsen)
Christian Traoré
Hjalte Nørregaard
Morten Bisgaard (77. Martin Bergvold)
Michael Silberbauer
Jesper Bech
Álvaro Santos (89. Todi)

Cheftræner Hans Backe kunne til dagens kamp atter råde over bomstærke Hjalte Nørregaard på den centrale midtbane, mens PC ligeledes var at finde i dagens startopstilling på bekostning af Martin Albrechtsen. Med Møllers karantæne indtrådte unge Jesper Bech i front ved siden af Àlvaro.

Hos FCN kunne en ivrig og i den forgangne uge hyppigt citeret Christian Andersen råde over stærkeste mandskab til dagens kamp, der samtidig betød et farvel for tre af klubbens spillere i det Martin Birn stopper karrieren, mens Jan Hoffmann og David Rasmussen spiller andetsteds efter sommerferien.

Det endelige opgør om årets danske mesterskab kunne ikke havde fået en bedre københavnsk indledning end tilfældet var. Efter blot fem minutter afviklet kunne publikumsyndlingen Álvaro Santos således bringe udeholdet på direkte guldkurs, da han trampe-driblede sig gennem hele det nordsjællandske forsvar og køligt udplacerede en chanceløs Hoffmann til det forløsende føringsmål.

Efter den formidable indledning satte københavnerne sig solidt på kampen. Uden de store dikkedarer blev bolden kørt rundt i kontrollerede trekanter, der havde den effekt at FCN-spillerne blev holdt væk fra unødige chancer. Omvendt producerede københavnerne heller ikke så meget fremad banen som ønsket, hvorfor en form for stilstand indtrådte.

Omkring den halve time eksploderede opgøret på det nærmeste. Først tog Jacobsen en god tur til baglinien, inkluderende en tunnel, og med en flot aflevering skråt bagud fandt den tidligere HSV-spiller Álvaro, der med en formidabel dribling spillede sig selv fri i feltet. Desværre blev brasilianeren (ulovligt?) stoppet i feltet, men dommer Miltons fløjte ubehagelig tavs.

Dernæst og et par minutter efter det forsømte straffespark, nåede de københavnske drømme og forventninger imidlertid nye højder. Med en fantastisk aflevering leveret af PC, blev Bech sendt af sted mod mål og i kapløb med både forsvar og målmand, nåede Bech først på bolden, som han med flot finesse lobbede i mål til føring 2-0. En perle af den unge spiller der i dagens kamp så sandelig levede op til sit kometgennembrud med endnu en superindsats.

Med dobbelt-up så det i den grad lyst ud for mesterskabsdrømmene, men i fodbold kan man som bekendt ikke være sikker på noget som helst før sidste fløjt. Således indtraf en af spillets uberegnelige faktorer, da en frisparksbold fra Fredgaard til bagerste stolpe, uheldigvis blev sendt i nettet af udeholdets Ole Tobiasen til et klokkeklart selvmål.

Den kolde dukkert kunne dog hurtigt være afløst af et varmt rush, da Bisgaard på et hurtigt frispark blev spillet helt fri, men desværre afværgede Hoffmann Bissens ellers udmærkede afslutning.

Mod slutningen af halvlegen forstummede de københavnske struber totalt. Et indlæg af David Rasmussen overraskede det københavnske centrale forsvar i sådan en grad at Denni Conteh umarkeret fik lov at heade på mål. I første omgang røg læderet på stolpen, hvorefter en fri FCN-mand nummer to, Tommy Olsen, ubesværet kunne score og udligne den københavnske føring.

Med chokudligningen blev Hans Backes psykologiske mandskabsbehandlingsevner sat på alvorlig prøve i pausen. Og hvad den sympatiske svensker end har sagt, må det siges at have lykkelig og ikke mindst øjeblikkelig virkning. Således skulle minutviseren blot dreje en enkelt gang førend Bisgaard med et følt frispark sendte københavnerne i front med 3-2. En fantastisk start på anden halvleg, der retvis blev akkompagneret af et kombineret jubelbrøl og lettelsens suk fra lægterne.

Den tidlige scoring havde samme effekt som Álvaros scoring fra første halvleg. Et spillemæssigt vakuum, hvori københavnerne var boldbesiddende og nordsjællænderne boldjagtende stod på rundt regnet 25 minutter, med det herlige facit at Byens Hold blot var små tyve minutter fra DM-guldet.

Men klog af skade fra første halvleg overlod københavnerne ikke mere til tilfældighederne. Således lykkedes det storspillende Jesper Bech efter 30 vellykkede københavnske pasninger at kanonere bolden ind i kassen fra kanten af feltet med et flot venstrebensspark.

Med føringen 4-2 og 17 minutter tilbage lå de københavnske gulddrømme lige til højrebenet. Og da hjemmeholdet ikke magtede at levere nogen form for benspænd, var det blot et spørgsmål om tid førend det endelige jubelbrøl kunne bryde løs. Og fire minutter inde i dommer Miltons overtid lød det befriende fløjt! F.C. København kan dermed kalde sig Danmarksmester 2004, i en sæson der samtidigt bød på erobring af pokalen med fantastiske "The Double" til følge.

En afsluttende kommentar om F.C. Københavns fantastiske forår kan lyde, at dette primært har været kendetegnet ved to ting. Unge løvekræfter i form af Bech, Nørregaard, Traoré, Bergvold og Elrio har på flotteste vis sat deres præg på begivenhederne, mens rutinerede kræfter som Bisgaard, Álvaro, Jacobsen, Tobiasen og Svensson har fuldendt det københavnske alt andet end forsømte forår med en række klassepræstationer. Samlet set og i en sprængfarlig cocktail har Backe haft med en trup at gøre, der har suppleret hinanden på fornemmeste vis, hvilket som en herlig konsekvens og som nævnt har skaffet F.C. København "The Double" og en spændende fremtid, med foreløbig udsigt til Champions League-kvalifikation i juli. Tegningen til noget stort synes på plads.

Fra F.C. Københavns internetredaktion skal der afslutningsvis lyde et megastort tillykke til de nykårede danske mestre og et samtidigt stort tak og tillykke til klubbens mange trofaste fans. Lad festen begynde! Forza FC!!