God udnyttelse af chancerne i 4-2-sejr

Solskinsfodbold i Albufeira
Efter to aftenkampe under ganske kølige temperaturer var det en fornøjelse at spille kl. 11 lokal tid, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel – men hvad der var endnu bedre, så fik vi også den første sejr hernede efter nederlag til Dynamo Moskva og FJ Jablonec. Tjekkiske FK Mláda Boleslav blev besejret med 4-2 efter 3-1 ved pausen.

Mens de to andre blev spillet i Faro, var denne kamp henlagt til Estadio Munucipal de Albufeira, og mens omgivelserne var lidt mere ydmyge end i Faro, så var banen ganske udmærket – og så laver de en pokkers god kaffe i stadion-restauranten, som normalt er tilholdssted for de lokale fans af klubben med det fede navn, Imortal DC.

Björn Sigurdarson, der har startet inde i de to første kampe, blev i dag sparet helt for at undgå overbelastning, eftersom han kom til klubben efter en længere pause. I stedet spillede Nicolai Jørgensen oppe foran sammen med Cornelius. Pelle Nilsson fik chancen igen, efter det forleden kun blev til 5-6 minutter, inden han blev vist ud, men i dag fik han alle 90 minutter.

To tidligere scoringer
Tjekkerne tog teten efter bare seks minutters spil, da den store Lukas Magera lige for uhindret headede et hjørne fra Matej Koncal i nettet. Der gik dog kun to minutter før Ludwig Augustinsson bragte balance i regnskabet med sin første scoring for klubben. Danny Amankwaa forsøgte først at drible sig på skudhold i feltet, men blev bremset af en flok tjekker, og i stedet gik bolden ud til venstrebacken i udkanten af feltet, og med et fladt spark sendte han den forbi keeperen.

Siden sad vi ganske godt på spillet og var også med i boldbesiddelse, men uden at det blev til de helt store muligheder. Tjekkerne havde et udmærket hovedstød, der blev rettet af til hjørne, og Nicolai blev ulovligt bremset lige uden for feltet i et gennembrud i højre side, men ellers bød den første halve time ikke på flere større chancer.

Fra 1-1 til 3-1 på to minutter
Men så kom der gang i sagerne med to nye scoringer inden for få minutter. Først flugtede Youssef Toutouh bolden ind til 2-1 efter et indlæg fra Augustinsson, som en forsvarer ikke fik ordentligt clearet inde foran.

Og bare to minutter senere øgede Danny Amankwaa til 3-1 efter smukt forarbejde af Nicolai og Rúrik for i højre side. Nicolai, endte islændingen til baglinjen med en fiks hælaflevering, og inde i feltet opsnappede Danny indlægget fra Rúrik, afdriblede to mand og udplacerede køligt Hruska i det tjekkiske mål.

Boleslav havde et enkelt langskud, som Stephan Andersen tog sig sikkert af, inden Sérgio Piscarreta fløjtede til pause.

En del udskiftninger i pausen
Her blev der planmæssigt foretaget tre udskiftninger, så Kevin Foley afløste Augustinsson, Mikael Antonsson afløste Zanka og Steve De Ridder afløste Danny Amankwaa. Det var De Ridders første kamp hernede efter den forstrækning han pådrog sig inden afrejsen til Portugal for halvanden uge siden, og gik op i angrebet, mens Nicolai trak ned på venstrekanten.

Boleslav skiftede 6-7 mand ud i pausen og stillede således næsten med et helt nyt hold. Vi kontrollerede stadig kampen ganske udmærket, om end tjekkerne kom frem til et par afslutninger i starten af halvlegen, men ikke noget der for alvor udfordrede Stephan Andersen. Gíslason fik lidt efter en fin bold i dybden, der godt kunne have ført til noget, men desværre blev hans træk for langt.

Corner på pletten, inden tjekkerne igen scorede på dødbold
Vi skulle derfor hen til det 62. minut, før der igen skete noget i  et afde to felter, da Toutouh sendte Corner godt af sted i venstre side med en fornem stikning, og han trak ned i feltet og udplacerede keeperne med et godt skud i det lange hjørne til 4-1.

Men for tredje gang i kampen faldt der to mål med kort mellemrum, da Boleslavs Jiri Skalak nogle minutter senere reducerede direkte på frispark. I den følgende periode tog tjekkerne over og havde et par gode angreb, men forsvaret stod solidt nok i åbent spil og slap ikke flere mål ind end de to dødbolde.

Tolv minutter før tid kom Christian Poulsen og Brandur Olsen ind med nye kræfter på midtbanen i stedet for Nicolai og Toutouh, og i de sidste fire minutter blev der også uofficiel debut til Jonatan Frimann, der afløste Gíslason på højrekanten. Det unge stortalent var godt med fremme i overtiden, hvor det brændte lidt på foran det tjekkiske mål, og der blev også appelleret for et straffe mod ham, men den portugisiske dommer lod spillet fortsætte og fløjtede kort efter af.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 4 Pelle Nilsson, 25 Mathias Zanka Jørgensen (46.: 15 Mikael Antonsson), 3 Ludwig Augustinsson (46.: 16 Kevin Foley) – 19 Rúrik Gíslason (86.: 39 Jonatan Frimann), 24 Youssef Toutouh (78.: 36 Brandur Olsen), 8 Thomas Delaney (anf.), 32 Danny Amankwaa (46.: 22 Steve De Ridder) – 10 Nicolai Jørgensen (38.: 29 Christian Poulsen), 11 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 33 Yones Felfel, 37 Lasse Lindbjerg og 38 Frederik Bay.