God 2. halvleg reddede sejren

Tidligt føringsmål af Hutch
Mathias Zanka Jørgensen afløste Ulrik Laursen i midterforsvaret, men ellers var der genvalg til de 10 andre, der i søndags måtte rejse slukørede hjem fra Århus med et 0-1-nederlag i bagagen, som i aften skulle revancheres mod ulvene fra Midtjylland. Det blev det – men det holdt hårdt!

Allerede i kampens første minut sendte Borring et giftigt forsøg af fra hjørnet af feltet, som anfører Jesper Christiansen måtte vifte til hjørne, og kort efter var Florescu nærgående med en afslutning fra distancen. Dermed var hjemmeholdet advaret om, at midtjyderne ikke var kommet for at grave sig ned og fedtspille sig til 0-0.

Der blev dog hurtigt sat en midlertidig stopper for de midtjyske ambitioner, da Atiba Hutchinson efter bare 6 minutters samlede en returbold op uden for feltet, trak forbi Florescu og hamrede bolden mod FCM-målet. Derinde stod Martin Raska i stedet for skadede Lasse Heinze, og han fik såmænd den ene hånd på, men kunne ikke forhindre det canadiske missil i at finde vej til netmaskerne og en forløsende tidlig føring.

Men hvis man havde håbet, at det skulle blev signalet til en københavnsk stor-offensiv, så blev man skuffet. Der blev arbejdet og fightet godt, men spillet hang ikke ordentligt sammen, og der skulle vise sig at blive endog meget langt mellem egentlige afslutninger mod mål. FCM havde sin del af æren for det noget uopfindsomme københavnske spil, for de stod ganske enkelt bedst og vandt de fleste dueller og andenbolde.

FCM tog initiativet og fik også udlignet
Midtjyderne kom ikke til så mange afslutninger, men dem de havde, var til gengæld farlige. F.eks. efter godt et kvarter, da Frank Kristensen havde et knaldhårdt hovedstød på stolpen efter et godt indlæg fra Leon Jessen i højre side, men FCK’erne slap med skrækken ved den lejlighed.
Det gjorde de dog ikke otte minutter før pausen, da midtjyderne nok engang havde bud efter træværket. George Florescu trykkede af fra 20 meters afstand og ramte den ene opstander, og denne gang sprang bolden ud til en helt fri Jonas Borring, der let kunne hamre den op i nettaget.

Mod slutningen af halvlegen fik hjemmeholdet omsider flyttet spillet bedre op på midtjydernes halvdel, men egentlige afslutninger blev det ikke til, og det frustrerede hjemmepublikum lod deres irritationer gå ud over Claus Bo Larsen, der måske også skulle have haft kortet frem en enkelt gang eller to til de sortblusede, men valgte den såkaldt ”internationale linie”.

Efter pausen tog FCK’erne tråden op fra slutningen af 1. halvleg og lagde et højere og mere aggressivt pres på gæsterne, og det burde have resulteret i et straffespark efter blot 4 minutters spil, da Florescu tydeligt kantede Grønkjær under en dribletur i feltet. Claus Bo’s fløjte var da heller ikke tavs, men til de fleste store overraskelse var det for at give Grønkjær gult kort for film!

Fem minutter senere skete der ting og sager igen, da Oscar Wendt slog en fremragende lang diagonalpasning til Ailton i højre side. Grønkjær overlappede i højre side og fik bolden, mens Ailton løb i position i feltet og fik serveret en direktør 6-7 meter fra mål, men desværre kiksede den ellers velspillende brasilianer sin afslutning. ”Ikke sådan en kamp igen,” tænkte man uvilkårligt, mens Grønkjær måtte trække sig ud med en ispose om venstre lår, der hvor han angiveligt var blevet filmet i duellen med Florescu. I stedet kom Vingaard på banen.

Tålmodig og solid fight, da løverne bed sig fast i kampen
Men jo, det lignede sådan en kamp igen, da Santin få minutter senere også brændte en pænt stor chance. Denne gang var det William Kvist, der sendte ham af sted men en flot, dyb stikning, og Santin pressede sig foran sin modstander, men vinklen blev lige lovlig spids, da han fyrede af, og bolden gik i sidenettet.

Med en stædig og tålmodig arbejdsindsats havde hjemmeholdet efterhånden fået sat sig godt og grundigt på kampen og flyttet spillet så langt frem, at midtjyderne stort set aldrig kom frem til noget i den anden ende af banen. Stadig kneb det dog lidt med at komme frem over kanterne mod de velorganiserede midtjyder. Efter en times spil kom der flere friske kræfter på banen i form af Morten Nordstrand, der afløste Ailton, og det skulle nok engang vise sig, at hans jokerrolle udviklede sig til at blive matchvinderens rolle.

Nord-stjernen lyste igen
Med små 20 minutter igen fremtvang Santin et hjørne fra højre, som Oscar Wendt som sædvanlig tog sig af, og som taget ud af trænerteamets drejebog for dødbolde snittede Mikael Antonsson bolden videre ved forreste stolpe. Ved bageste stolpe trak Nordstrand sig lidt ud i det lille målfelt, så han mesterligt kunne dirigere bolden ind over stregen med hovedet uden at Salami, der stod posteret ved stolpen, kunne nå at gribe ind.

N’Doye afløste Santin med 12 minutter igen og bidrog til at den smalle sejr blev fightet godt hjem, uden at midtjyderne på noget tidspunkt fik lagt så meget tryk på, at man sad med livet i hænderne og frygtede en udligning. Helt sikker kunne man selvfølgelig ikke føle sig, men disse linjer er jo også først skrevet efter kampen…

Alt i alt kan man godt tillade sig at sige, at sejren var fortjent, selv om første halvleg ikke var noget at skrive hjem om. Men som anden halvleg skred frem var hjemmeholdet den tand bedre, der retfærdiggjorde sejren. Dermed er presset i den spændende topstrid lagt over på Brøndby og OB, der først spiller torsdag aften, mens Byens Hold kan forberede sig på næste opgave, der gælder AC Horsens ude på lørdag.