Fremragende moral sikrede fortjent 3-1-sejr

Lørdag den 13. august 2016, kl. 18.30 i Telia Parken. ALKA Superligaen, 5. runde

F.C. KØBENHAVN-FC MIDTJYLLAND 3-1 (0-1)

24.: 0-1 Jacob Poulsen – direkte frispark oppe i målhjørnet
65. 1-1 Erik Johansson – header den ind fra nært hold efter hjørne
72.: 2-1 selvmål, Johan Dahlin – fladt Augustinsson-indlæg, som rammer ham og sniger sig over stregen
88.: 3-1 Youssef Toutouh, sætter den køligt med et knastørt spark i det lange hjørne fra kanten af feltet

12.074 tilskuere. Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Advarsler: William Kvist (45.), FCK, samt Patrick Banggaard (43.) og Kian Hansen (90.), FCM

F.C. Købehavn (hvide trøjer, hvide bukser, hvide strømper):
31 Robin Olsen – 22 Peter Ankersen, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 5 Erik Johansson, 3 Ludwig Augustinsson – 17 Kasper Kusk (56.: 7 Benjamin Verbic), 6 William Kvist, 8 Thomas Delaney (anf.), 33 Rasmus Falk (79.: 24 Youssef Toutouh) - 19 Federico Santander, 23 Andrija Pavlovic (83.: 16 Jan Gregus)

Ikke benyttet: 1 Stephan Andersen, 2 Tom Høgli, 9 Bashkim Kadrii, 15 Mikael Antonsson

FC Midtjylland (lilla trøjer, lilla bukser, neongule strømper)
16 Johan Dahlin – 43 Rasmus Nissen, 2 Kian Hansen, 26 Patrick Banggaard, 70 Filip Novak – 6 Markus Halsti (75.: 10 Martin Pusic) – 36 Rilwan Hassan (72.: 14 Vaclav Kadlec), 7 Jakob Poulsen, 28 André Rømer (82.: 17 Kristoffer Olsson), 11 Jonas Borring – 33 Paul Onuachu

Ikke benyttet: 31 Mikkel Andersen, 13 Alexander Munksgaard, 18 Kristian Riis, 22 Mikkel Duelund

Holdene

Mestrene havde to ændringer i forhold til SønderjyskE-kampen: Kvist og Falk startede i stedet for Gregus og Verbic. Cornelius er stadig ude med den forstrækning, han fik mod Astra Giurgiu. FCM havde tre ændringer siden deres 3-3-kamp mod Brøndby: Halsti, Hassan og Onuachu i stedet for Duelund, Olsson og Kadlec.

Man of the match
Rasmus Falk

Kampstatistik
Kampstatistik (FCK nævnt først, 1. halvleg i parentes)

Kampen i korte træk
Efter en jævnbyrdig åbning på kampen satte hjemmeholdet sig mere og mere på spillet og især Pavlovic kom til flere gode muligheder, men manglede den sidste skarphed. Det gjorde Jacob Poulsen ikke, da Delaney nedlagde Rømer lidt uden for vores felt, og på gæsternes eneste afslutning før pausen satte FCM-anføreren frisparket helt oppe i målhjørnet.

Efter pausen lagde vi ud med et bastant tryk og skabte igen flere store chancer, men stadig manglede skarpheden. Midt i halvlegen gik der dog omsider hul på bylden med to scoringer på syv minutter, og selv om midtjyderne smed både Kadlec og Pusic ind i en sidste offensiv satsning, så holdt vi dem stort set fra chancer. I stedet slog Toutouh sejren fast i de sidste minutter, og de 3 point endte således helt fortjent i Hovedstaden.

Chancer
6.: Pavlovic i god position midt for mål header Augustinsson-indlæg fra venstre tæt forbi den ene stolpe
10.: Onuachu-skudchance lige uden for feltet, men rettes af og tæt forbi til hjørne
12.: Pavlovic skyder over lidt uden for feltet, fint sat op af Zanka og Santander
22.: Pavlovic vender godt rundt uden for feltet og trykker resolut af, men et stykke over
28.: Ankersen-skudchance i hjørnet af feltet, men et par meter forbi
41.: Kusk afslutter fladt efter fiks aflevering fra Falk, men Dahlin når lige akkurat ned og tager den
44.. Augustinsson-frispark lige uden for feltet i højre side, men lige i favnen på Dahlin
48.: Delaney header lige over på fint Augustinsson-indlæg
50.: Santander når lige akkurat ikke at sætte foden på Falk-indlæg til forreste stolpe efter fremragende ryk i venstre
55.: Santander header over på Augustinsson-indlæg
60.: Friløber til Jonas Borring, men Robin går stærkt ud og snitter afslutningen til hjørne
85.: Borring får skudchance fra spids vinkel, men Robin er igen på plads
85.: Toutouh spiller Verbic fri, men en forsvarer når at rette afslutningen af til hjørne

Der kommer reaktioner fra kampen samt highlights m.m. senere på FCK.DK!