Fortsat succes i 2. division øst

af Leif Christiansen

Dagens modstander fra Skovlunde kom til Frederiksberg Idrætspark med lidt flere point i bagagen end FCK/KB, der som bekendt ikke havde en særlig god efterårshøst på resultatfronten. Imidlertid er FCK/KB rykket stærkt fremad i foråret, mens Skovlundes resultater har været mindre prangende, og derfor var det spændende at se, hvordan de to hold greb kampen an.

FCK/KB var desværre uheldige umiddelbart inden kampstart, idet man måtte tage Danni Jensen af holdkortet på grund af en skade, men til gengæld var der gensyn med en savnet profil, nemlig Lasse Quist, der vendte tilbage efter en længere skadespause.

Fra begyndelsen af kampen forsøgte FCK/KB at lægge et højt pres på modstanderne, mens Skovlunde umiddelbart bedømt så ud til at ville satse på de kontrachancer der måtte opstå. Hjemmeholdet opnåede at stresse gæsternes forsvar i flere situationer, og allerede i 5. minut skabte tilbagevendte Lasse Quist en chance til sig selv, men hårdt presset blev hans afslutning fra tæt hold afværget af målmanden. Bare et enkelt minut senere var samme Quist på spil igen, da han forfulgte en bold i modstandernes straffesparksfelt. Bolden blev nået på baglinjen, hvor Quist vendte rundt og sendte den ind foran mål i fødderne på Thomas Christiansen, der desværre måtte se sit forsøg stryge lige over mål.

I mellemtiden var Skovlunde begyndt at røre på sig, og pludselig opstod der en chance til gæsterne efter hurtigt pasningsspil og et par kvikke driblinger, og en Skovlundeangriber fik mulighed for at afslutte angrebet med et hårdt og fladt skud fra en position midt for mål i udkanten af hjemmeholdets straffesparksfelt. Hjemmeholdets forsvar fik dog afværget forsøget, idet Rasmus Bogh ofrede sig og kastede sig ned og blokerede for skuddet. Dette skulle vise sig symptomatisk for kampen, idet FCK/KB’s forsvar med anfører Nicolai Hansen i spidsen tydeligvis ikke var indstillet på at give mål væk, og de sloges hårdt for at få succes med denne mission.

I det efterfølgende modangreb befandt Kevin Bechmann Timm sig pludselig i en gunstig position til en afslutning midt for Skovlunes mål og kun få meter fra målet. Desværre blev han presset så meget, at afslutningen blev for blød og direkte på Jacob Lethin i Skovlundes mål.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage, og begge hold tilspillede sig flere løse chancer uden dog at kunne score. Med FCK/KB-brillerne på kunne man glæde sig over Lasse Quists præstation der afslørede, at han ikke har mistet hverken speed eller fighteregenskaber, mens han har været væk. Han arbejdede stenhårdt og formåede både at skabe chancer til sig selv og at være i oplæggerens rolle, ligesom han arbejdede utrætteligt som bolderobrer.

I det 17. minut viste Frederik Vang Larsen sig som en vågen målmand, da han forhindrede gæsternes Ivan Christjansen i at score på en chance der opstod, da han blev spillet fri foran FCK/KB-målet efter et fornemt dybdeløb, og kort efter var samme spiller igen i fokus. Heldigvis for FCK/KB blev muligheden for scoring forspildt da han brændte en stor chance som opstod, da Skovlunde spillede bolden ud på kanten og derefter hurtigt ind foran mål til Ivan Christjansen, mens flere af hjemmeholdets spillere stadig ærgrede sig over, at dommeren ikke havde fløjtet i en situation, hvor en modspiller havde hånd på bolden.

Glimt af klasse
Midtvejs i halvlegen begyndte Mads Laudrup at markere sig for alvor i rollen som midtbanekreatør. Hans temposkift og afleveringer i dybden sad nu hvor de skulle, og efter et hurtigt opspil i højre fandt Laudrup Kevin Bechmann Timm, som hurtigt spillede Lasse Quist mellem to modstandere. Quist tippede bolden elegant over målmand Jacob Lethin, men på selve målstregen blev bolden ekspederet væk af en Skovlunde-forsvarer.

Nu var det FCK/KB der dominerede spillet. Genopstandne Quist viste fine takter, bl.a. i sit samspil med Nicklas Kristensen og Thomas Christiansen, og også Kevin Bechmann Timm arbejdede hårdt for at fastholde hjemmeholdets overtag. Holdets to backs, Casper Windfeld og Nicklas Kristensen så ud til at have fundet metoden til at lukke ned for gæsternes kanter, men i fodbold kan det som bekendt gå hurtigt. Pludselig blev bolden stukket til en fri Skovlundespiller, Kristian Meisler, der i FCK/KB’s højre forsvarsside snød sin direkte modstander, gik til baglinjen og sendte bolden ind foran mål, hvor den desværre for Skovlundeholdet kun blev snittet, så chancen løb ud i sandet. Minuttet efter appellerede udeholdet højlydt for straffespark, da en Skovlundespiller efter deres mening blev fældet i et gennembrud, hvor han var meget tæt på at komme alene igennem med Frederik Vang Larsen, men dommeren vinkede afværgende.

Få sekunder efter denne situation opstod der en ny og næsten identisk chance til Skovlunde, men netop som angriberen skulle tage sit sidste træk og afslutte i fri position, fløjtede dommeren, fordi der lå en skadet Skovlundespiller ude ved sidelinjen midt på banen. Frustrationerne var til at få øje på hos Skovlundes spillere og tilskuere, da den store chance blev taget fra dem, men holdet fortsatte ufortrødent deres spillemæssige dominans. I denne periode måtte FCK/KB nøjes med sporadiske kontraangreb, men i halvlegens sidste minut blev det alligevel til en tredobbelt chance iscenesat af Mads Laudrup, der tog bl.a. Kevin Bechmann Timm og Lasse Quist med, men i sidste øjeblik fik Skovlunde afværget til hjørne.

Afgørelsens 45 minutter
2.halvleg indledtes med lige dele angrebskombinationer og hårdt, fysisk spil. Allerede i første minut var Laudrup tæt på at spille Quist fri i dybden, og efter 3 minutter blev Skovlundes Hasse Nielsen præsenteret for det gule kort efter en voldsom tackling mod samme Laudrup. Spillet bølgede frem og tilbage ligesom i første halvleg, og ingen af holdene formåede at skaffe sig et afgørende spillemæssigt overtag. Begge hold forsøgte at spille hurtigt fremad langs jorden, men som regel magtede det angribende hold ikke at lægge den sidste afgørende aflevering, der kunne føre til scoring. På Skovlundes hold virkede det som om de gerne ville spille hurtigt og fremadrettet fodbold, men alligevel ville de ikke løbe for store risici ved at tage for mange spillere med i angrebene. På den måde blev der ofte for stor afstand mellem deres kæder, og det gav plads til FCK/KB’s modangreb.

I halvlegens 17. minut blev de 260 tilskuere vidner til hjemmeholdets første udskiftning, da Lasse Quist måtte gå ud og lade sig erstatte af Kenneth Thinter efter en mere end godkendt indsats. Begge hold spillede stadig for at score det afgørende mål og hive tre point med hjem til regnskabsbogen, men midtvejs i halvlegen var tempoet og præcisionen i spillet dalet en anelse.

Efter 22 minutter foretog FCK/KB endnu en udskiftning, da Morten Edvold blev erstattet af den unge debutant Mads Aunvig, og noget måtte der ske, for i denne periode var Skovlunde igen ved at etablere et vist overtag, mens hjemmeholdet måtte se sig presset noget tilbage på banen. Dog havde FCK/KB stadig sporadiske kontrachancer, og hvis ikke Skovlundes målmand var gået imellem, kunne Mads Aunvig have trillet bolden i et tomt mål efter et højt indlæg fra højre side.

På dette tidspunkt var helhedsindtrykket, at FCK/KB’s forsvar fungerede fint, og de formåede at spille sig ud af selv de mest pressede situationer. Angriberne arbejdede stenhårdt og aggressivt, men uden den allersidste snert af gennembrudskraft, der kunne føre til scoring, og midtbanen spillede pænt og nydeligt rundt, mens de i perioder også formåede at sætte modstanderne under pres med temposkift, dybdeløb og forsøg udefra. Alligevel var det svært at se, hvorfra målet skulle komme. Men efter 36 minutter skete det, mens man mindst ventede det. Igen var det Laudrup der satte tempo, mens hjemmeholdets spillere som i et nøje indstuderet teaterstykke rykkede i samme sekund, så modstandernes forsvar blev revet fra hinanden. Flere præcise førstegangsafleveringer i højt tempo afsluttedes med et forsøg på mål, hvor en modstander kun nåede at blokere med hovedet. Bolden dumpede ned foran indskiftede Mads Aunvig, som fra sin position et par meter udenfor feltet kanonerede bolden op i øverste højre hjørne uden chance for målmanden. 1-0 føringen kunne man ikke sige noget til, men ret beset kunne det lige så godt have været med omvendt fortegn.

Kort efter scoringen måtte Mads Laudrup humpende forlade banen til fordel for Lasse Horn, og der var brug for alle friske kræfter i de sidste minutter, hvor Skovlunde sloges for at fremtvinge en udligning. Imidlertid lå det i luften, at hjemmeholdet lige så godt kunne score yderligere, og i den ordinære spilletids sidste minut fik Mads Aunvig afsluttet på ny fra en gunstig position. Desværre medførte denne afslutning en advarsel til Mads, idet dommeren forinden havde fløjtet for off side. Kampens sidste gule kort tilfaldt Skovlundes Hasse Nielsen i første minut af overtiden efter en voldsom tackling på Casper Windfeld, og da det var Hasse Nielsens anden advarsel, blev han sendt i bad et par minutter før de øvrige kombattanter.

FCK/KB red stormen af og sikrede sig en herlig 1-0 sejr, selv om holdet var hårdt presset og i tredje minut af overtiden måtte afværge et nærgående Skovlundeforsøg på målstregen.

Mads Laudrup: - Første gang med midtbanediamant
Efter kampen talte vi med FCK/KB’s midtbanedirigent, Mads Laudrup:
- Det var ikke en skade, der var skyld i at jeg måtte forlade banen. Jeg havde bare fået krampe, og det må jo skyldes at min træningstilstand ikke er god nok – men det må du ikke sige til min træner (sagt med et glimt i øjet, red.).

- Jeg synes egentlig ikke, vi spillede særlig godt i dag, men det kan måske skyldes at vi for første gang spillede med en diamant på midten, og det skal man lige vænne sig til, men det var selvfølgelig dejligt med de tre point.

- Vi står godt over hele banen, og vi har ikke lukket ret mange mål ind her i foråret, og det er naturligvis afgørende, når man skal vurdere, hvorfor det er gået så meget bedre i foråret end i efteråret. Desuden spiller vi meget mere fodbold nu, mens vi tidligere lagde mere vægt på det fysiske element, og det åbner fine perspektiver. Nu vil de næste 4-5 kampe vise, om vi kan følge op på forårets succes, eller om vi skal kigge nedad i tabellen, men vi spillere vil i hvert fald give os 100 % for at spille med, hvor det er sjovt, sluttede Mads Laudrup.

Mads Aunvig: - Sjovt at score i min debut
FCK.DK fandt også vej til debutant og målscorer Mads Aunvig:

- Det var sjovt at få sin debut i dag, og dejligt at være med på dette niveau. Jeg synes, vi kæmpede godt for hinanden og holdet, for vi ville bare vinde. Selvfølgelig var det ekstra sjovt at score, men jeg ved ikke, hvordan det egentlig gik til. Det var vist en modstander, der headede bolden ned for fødderne af mig, og så var det bare at banke til den.

- Vi er vel nogenlunde lige langt fra begge streger nu, og så længe vi ikke rykker ned, kan vi koncentrere os om at udvikle vores spil og hele tiden blive bedre.