Fortjent 2-1 over FC Nordsjælland

På et hovedstød af Mathias Zanka kort før pausen og en scoring af Nicolai Jørgensen efter en time sikrede løverne sig en yderst fortjent sejr over FC Nordsjælland, der slap billigt med kun at lukke én ind før pausen, hvor københavnerne virkelig sprudlede.

Løverne havde ændret på to pladser siden sæsonpremieren i søndags, og den ene var nødvendiggjort af Rúrik Gíslasons brud på ryggen, som holder den stærke islænding ude i et par måneder. I stedet fik Danny Amankwaa chancen på højrekanten, og desuden startede Toutouh inde på den centrale midt i stedet for Claudemir. Endelig skal det bemærkes, at Johan Wiland måtte trække sig fra træningen lørdag med en mindre forstrækning, og derfor tog Kim Christensen plads på reservebænken.

Det skulle vise sig at blive en særdeles underholdende halvleg set med FCK-briller, men alligevel skulle man hen til kort før pausefløjtet, før man fik udbytte af adskillige gode tilbud. Det kunne således være blevet 1-0 allerede efter 12-13 sekunders spil, da Pascal Gregor spillede bolden lige hen til Corner lige uden for FCN-feltet, men han sendte det store tilbud over mål.

Inden uret rundede de 10 minutter var det meget tæt på igen, da Steve de Ridder tacklede sig fri i feltet efter opspil af Toutouh og Nicolai, men han sendte sin afslutning tæt forbi den ene opstander – ikke ulig den chance han brændte i Silkeborg på nogenlunde samme tidspunkt…

FCK-dominansen var nærmest total og angrebene rullede ned mod FCN-forsvaret, der havde mere end rigeligt at se til i kampens indledning, og først efter et kvarters tid havde de noget, der lignede et etableret angreb. Det blev også til et par enkelte skudforsøg, men forsvaret stod meget solidt og påpasseligt og gav ikke noget væk. Helt det samme kan man ikke sige om nordsjællændernes forsvar, men hen mod midten af halvlegen var løvernes dominans dog mindre udtalt end i starten.

Stadig sad man dog godt på begivenhederne med Amartey som en defensiv midtbane-kontrollant og en meget veloplagt Amankwaa på højrekanten, der gang på gang træk ind på banen og udfordrede modstanderne.

Lidt efter den halve time var der igen bud efter 1-0-målet, da Zanka slog en hård, præcis pasning op i fødderne på Nicolai, som vendte rundt og fyrede af fra distancen, og efter et par afslutninger der var endt i David Jensens favn piskede han denne gang bolden tæt forbi den ene stolpe.

Mod slutningen af halvlegen fik københavnerne for alvor lagt tryk på igen, men der skulle en dødbold til at bryde nullet. Amankwaa udfordrede Mtiliga i højre side og blev nedlagt, og da keeperen gik galt af på Pierre Bengtssons frispark kunne Zanka heade bolden i tom kasse fra nært hold. Minuttet efter fik de Ridder endnu en stor mulighed, da han slap fri i venstre side af feltet og også var tæt på at afdrible David Jensen, så han havde tomt mål, men i allersidste øjeblik fik keeperen hånden på og slået bolden væk fra farezonen.

En yderst fortjent pauseføring efter glimrende spil, hvor det eneste man kunne indvende var, at føringen ikke var et par mål større.

Fordoblet blev den dog, føringen, men først efter et ret begivenhedsløst kvarter af 2. halvleg, hvor gæsterne var meget mere med i spillet end før pausen, men aldrig rigtig blev farlige nede foran Stephan Andersen. Et Joshua John der nærmede sig overkanten af overliggeren var det nærmeste, men det viftede Stephan rutineret væk.

Men efter en time var der gevinst i den anden ende! Amankwaa stod med bolden nogle meter uden for FCK-feltet, Høgli kaldte på den i højre side, men han lagde den direkte frem mod Corner, der ikke fik fat i den, og i stedet snuppede Nicolai den, tog et træk og fra kanten af feltet hamrede han den iskoldt ind til 2-0.

Få minutter senere, hvor Delaney havde afløst de Ridder, var Nicolai på spil igen i feltet og lagde en bold godt tilrette for Corner, der også trykkede resolut af, men bolden sad lige på David Jensen. Kort efter kom Bashkim ind for Nicolai, og løverne spillede nu med Toutouh som hængende angriber bag Corner, og man begyndte efterhånden at spare lidt på kræfterne.

Det gav nordsjællænderne nogle muligheder og godt et kvarter tid fik Uffe Bech deres hidtil største chance, da Nordstrand fikst spillede ham fri i feltet, men Stephan Andersen gik godt ud, og Bech sendte sin afslutning forbi fjerneste opstander.

Til gengæld må keeperen tage Nordsjællands sene reducering på sin kappe, da han tabte et indlæg i overtiden, så Kim Aabech enkelt kunne putte bolden i tomt mål og skabe en smule spænding i de sidste overtids-minutter. Men det brændte aldrig for alvor på, og det ville heller ikke have været udtryk for den helt store retfærdighed, hvis nordsjællænderne havde fået point med hjem i dag.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 4 Pelle Nilsson (anf.), 25 Mathias Zanka Jørgensen, 3 Pierre Bengtsson – 32 Danny Amankwaa, 24 Youssef Toutouh (80.: 20 Christoffer Remmer), 18 Daniel Amartey, 10 Nicolai Jørgensen (66.: 9 Bashkim Kadrii) – 22 Steve De Ridder (62.: 8 Thomas Delaney), 11 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 5 Olof Mellberg, 6 Claudemir og 23 Marvin Pourié