Hákon Arnar Haraldsson

Fokus på Silkeborg

Det er 75. gang, vi møder Silkeborg i Superliga- eller pokalkampe – og sjældent har så mange glædet sig så meget til en forårspremiere efter den lange vinterpause!

Søndagens opgør er en slags ”sub-topkamp” mellem nr. 3 og 4, hvor vi inden kampen er tre point foran silkeborgenserne.

Kent Nielsens mandskab indledte sæsonen fint og var oppe og vende på førstepladsen efter sjette spillerunde, men sluttede efteråret skuffende med én sejr i seks kampe (V1, U2, T3).

Men det var tætte kampe, hvor to af nederlagene var med et enkelt mål, inden de i den sidste runde før pausen tabte 0-2 hjemme til bundholdet Lyngby.

Til- og afgange
Ind: Lasse Vigen, Zulte Waregem
Ud: Robert Golani, Kalmar FF, og Nicklas Helenius, AaB

Silkeborgs pre-season
Mens vi var i Portugal, var Silkeborg i Alicante og spillede tre målrige kampe mod skandinaviske hold:

Indbyrdes statistik
Vores udebanestatistik mod Silkeborg de seneste sæsoner er et fint eksempel på, hvordan man kan vinkle de rå kendsgerninger meget forskelligt:

1) Sidste forårs 1-3-nederlag var vores første nederlag i Silkeborg i 10 år.

2) Vi skal fem år tilbage for at finde vores seneste sejr i Silkeborg - 3-1 i marts 2018 - og siden har vi spillet to uafgjort og tabt én.

Den statistiske formkurve er således i Silkeborgs favør, men set over hele vores snart 31-årige historie, står holdene helt lige hvad angår kampe i Silkeborg: 10 sejre hver, og 17 uafgjorte.

Hjemme i Parken er det en helt anden historie. Her er vi ubesejrede i 16 kampe siden 2006 (V13, U3, T0).

Viktor Claesson
Viktor Claesson i vores seneste møde med Silkeborg i Parken i maj 2022. Foto: Getty Images

Silkeborg Superliga-stats
På banen i alle 17 kampe: Nicolai Larsen (17 fra start), Anders Klynge (16 fra start) og Nicklas Helenius (13 fra start)
Flest gange indskiftet: Pelle Mattson 10
Flest gange udskiftet: Mark Brink 11
Flest mål: Sebastian Jørgensen 6
Flest assist: Kasper Kusk 5
Udvisninger: Tobias Salquist 1

I den seneste Superliga-kamp inden vinterpausen - 0-2 hjemme mod Lyngby - startede Silkeborg således:

Søren Tengstedt, Nicklas Helenius, Kasper Kusk
Anders Klynge, Pelle Mattsson, Stefán Thórdarson
Lukas Engel, Joel Felix, Tobias Salquist, Oliver Sonne
Nicolai Larsen

Nostalgi
1994 bød både på vores største nederlag og den mest målrige kamp i Silkeborg - og begge gange med røde FCK-kort. (Siden har vi fået to mere til Thomas Rytter i 2000 og Thomas Røll i 2001).

Den 17. april 1994 tabte vi hele 0-5, og Martin Johansen blev udvist midt i 2. halvleg.

Den 20. august 1994 spillede vi 3-3 efter at have været bagud 0-2 og 3-3 - og efter at vi fik Allan Nielsen udvist midt i 1. halvleg, trods vilde protester. Selv Silkeborgs Peter Sørensen sagde bagefter: ”Straffesparket er OK (hvor Silkeborg kom foran 1-0, red.). Udvisningen forekom til gengæld for hård.”