Andreas Bjelland

Fokus på Lyngby

Fredag kl. 19 gælder det 3F Superliga igen, hvor vi skal til Lyngby, som endnu har deres første sejr til gode efter oprykningen i sommer.

To point er det blevet til, begge hentet på hjemmebane mod Silkeborg (2-2) og FC Midtjylland (3-3), mens Lyngby har tabt tre udekampe med et enkelt mål i Horsens, Farum og Aarhus.

Da de senest var i 3F Superliga, så indledte de også med to uafgjorte og tre sejre, og dengang skulle de helt hen til 14. spillerunde, før den første sejr kom.

Fuldt hus?
Lyngby forventer fuldt hus på fredag med over 8.000 på tribunerne., hvilket vil være det højeste, vi har spillet for deroppe.

Kun fire gange har vi spillet for over 7.000. Senest onsdag den 25. april 2007, hvor 7.119 så os vinde en pokalkamp med 3-2 på to mål af Fredrik Berglund og et sent sejrsmål af Hjalte Nørregaard, efter at Lyngby havde indhentet vores 2-0-føring.

Vores højeste tilskuertal i Lyngby er fra 9. april 2001, hvor 7.645 så den ene af holdenes to målløse kampe (den anden var tilbage i november 1994).

Frederik Berglund i pokalkampen i Lyngby i 2007.

 

Kom i god tid
Lyngby anbefaler alle at komme i god tid. Portene åbner kl. 17, og adgangsvejene for vores fans er:

FCK-fans, der skal på J. Jensen-tribunen, skal benytte indgangene på bagsiden af tribunen i siderne mod hhv. vest og øst. FCK-fans, der skal på Brolægning Sjælland-tribunen, skal benytte indgangen på østsiden ved siden af tribunen.

>> Læs mere og se et kort over området her


Indbyrdes statistik
Sidst vi var i Lyngby, førte vi to gange på mål af Jonas Wind på straffe samt Lukas Lerager, men hver gang kom Lyngby godt igen og fik 2-2 på to mål af Mathias Hebo, der nu spiller i polske Cracovia.

Vi har i det hele taget haft det svært i Lyngby med blot én sejr i de seneste fire kampe, efter at vi ellers ikke havde tabt deroppe i 17 år.

Victor Nelsson
Victor Nelsson fik underkendt et mål i 2-2-kampen i februar 2021. Foto: Getty Images


"Generalprøven" endte 3-3
I en god, tempofyldt 60 minutters reservekamp for et par uger siden spillede vi 3-3 med Lyngby, som vendte vores 2-0-føring (på mål af Babacar og Lund) til 3-2, inden Karamoko udlignede til sidst.

>> Læs mere om kampen her

Akinkunmi Amoo
Amoo i aktion mod Lyngbys reserver. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Lyngby-truppen
Vi får mulighed for et gensyn med to af vores tidligere spillere, keeper Frederik Ibsen og anfører Andreas Bjelland, som også begge var ude på Nummer 10 for nylig og hygge sig med gamle venner og kolleger til førnævnte reservekamp.

  • Fuld spilletid: Frederik Ibsen, Kasper Jørgensen
  • Startet inde hver gang: Brian Hamalainen, Pascal Gregor
  • Flest gange udskiftet: Emil Nielsen 4
  • Flest gange indskiftet: Sævar Magnússon 4
  • Flest mål: Emil Nielsen og Mathias Kristensen 2
  • Flest assist: Brian Hamalainen 2

I mandags startede Lyngby med disse 11, da de tabte 0-1 i Aarhus:

Sævar Magnusson, Emil Nielsen
Magnus Kaastrup, Marcel Rømer, Magnus Westergaard
Brian Hamalainen, Kristian Riis, Andreas Bjelland, Pascal Gregor, Kasper Jørgensen
Frederik Ibsen