Jonas Wind

Fokus på Lyngby

To uger efter udekampen i Horsens står vi igen over for en modstander, der kæmper for at slippe væk fra de to nedrykningspladser. Lyngby har også kun vundet én kamp i denne sæson, men med fire uafgjorte mod Horsens’ tre, så ligger de ”kun” næstsidst.

Lyngbys enlige sejr kom i forårspremieren i Odense, men siden har de tabt til AGF og Brøndby. De fire uafgjorte har de hentet hjemme i Lyngby mod AaB, SønderjyskE, AC Horsens og Vejle.

100 års jubilæum
Lyngby Boldklub fejrer i år sit 100 års jubilæum, og den officielle fødselsdag er den 30. marts. Klubben begyndte først for alvor at blande sig i dansk topfodbold for ca. 40 år siden, og det er blevet til to mesterskaber i 1983 og 1992 samt tre pokaltitler i 1984, 1985 og 1990.

Som titlerne antyder havde klubben sin guldalder i 80'erne og starten af 90'erne, og efter klubbens konkurs i 2001 er denne sæson blot klubbens syvende i Superligaen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

unibet ANNONCE | 18+ | STOPSPILLET.DK | SELVUDLUK VIA ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT


Sydbank Pokalen
Efter en dramatisk 5-4-sejr over Brønshøj efter forlænget spilletid, var der ikke meget spænding, da Lyngby slog Slagelse 9-0 i 1/16-finalen, mens det igen var tæt i 1/8-finalen, hvor de igen var i forlænget spilletid og tabte 1-2 til SønderjyskE.

Holdet
Keeper Thomas Mikkelsen er den eneste, der har spillet samtlige minutter i Superligaen, men Kasper Enghardt har også været med i alle 16 kampe, heraf 4 som indskifter.

Mathias Hebo Rasmussen, Christian Greko Jakobsen, Emil Nielsen, Lasse Fosgaard og Magnus Warming har været på banen i 15 kampe, enten fra start eller som indskifter.

Victor Torp er topscorer med 3 mål, og Christian Greko Jakobsen og Jens Martin Gammelby har scoret 2 hver.

Brian Hamalainen, Adam Sørensen og Filip Panjeskovic er langtidsskadede. Frederik Gytkjær har også været ude længe og begyndte at træne med i denne måned, men har endnu ikke været i Lyngbytruppen.

Mod Brøndby i sidste runde startede Lyngby med disse 11, hvor Marcel Rømer havde karantæne:

5 Jens Martin Gammelby, 16 Christian Greko Jakobsen, 7 Emil Nielsen
8 Mathias Hebo Rasmussen, 25 Emil Kornvig, 29 Victor Torp
4 Svenn Crone, 2 Kasper Enghardt, 18 Kevin Tshiembe, 9 Lasse Fosgaard
1 Thomas Mikkelsen