Første Lyngby-sejr i 17 år

Første Lyngby-sejr i 17 år

Skader, karantæner og ønsket om rotation betød, at løverne havde ændret på hele syv pladser i forhold til onsdagens opgør i Herning. Thomsen, Falk, Høgli og Ankersen er på skadelisten, Santander og Toutouh havde karantæne, Stephan skulle have en ekstra kamp i benene inden han skal stå i pokalfinalen på torsdag, Ludwig trængte til en hel kamp efter en kortere skadepause, Erik trængte til en pause, mens Antonsson samtidig fortjente en kamp – nogenlunde sådan forklarede Ståle bagefter ændringerne på holdet i dag.

Inden kampen gratulerede Lyngby-anfører Thomas Sørensen med mesterskabet
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Lyngby kom bedst fra land og bragte sig foran efter godt et kvarter, da Mikkel Rygaard rykkede godt i feltet, fik bolden og sparkede den fladt over i det lange hjørne. På det tidspunkt havde vi dårligt nok haft et etableret angreb, men efter scoringen overtog vi mere og mere af spillet, mens Lyngby gik over til at spille på kontra.

Men vi fik ikke rigtig spillet os frem til farlige afslutninger. Matic havde en behjertet helflugter efter et Ludwig-indlæg, men sendte bolden over mål, og Verbic forsøgte også et par gange, men Jesper Hansen blev ikke sat på de store prøver.

I den anden ende fik David Boysen en god skudmulighed på kanten af feltet efter ca. en halv times spil, men hamrede bolden et stykke over. I halvlegens døende sekunder sendte Matic et skud afsted, som dog sad lige på Hansen, og pauseføringen på 1-0 til hjemmeholdet kunne man alt i alt ikke indvende noget mod.

Mikael Antonsson clearer en bold, mens Zanka ser til
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

2. halvleg var otte minutter gammel, da Lyngby var centimeter fra at fordoble føringen. Efter et par kvikke kombinationer i opspillet, sendte Jesper Christjansen bolden på den ene opstander. Herefter stod der igen mest FCK på bolden, og kort før den halve time fik Matic en god medløbsbold i feltet af Ludwig, men måtte nøjes med at få et hjørne ud af situationen.

Verbic sendte et direkte frispark i muren og fandt kort efter Pavlovic i feltet med en fin pasning, men for en sjælden gangs skyld fik serberen ikke kontrolleret bolden godt nok – han var ellers generelt en stærk og boldsikker spilstation i dag.

Verbic og Bror Blume i intens kamp om bolden
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Midt i halvlegen var Kusk tæt på at udligne med et godt, dykkende skud fra kanten af feltet, men Jesper Hansen fik verfet bolden til hjørne. Kort efter gik Kusk og Kvist ud til fordel for Boilesen og Gregus, og vi gik over til at spille 3-5-2 med Antonsson, Zanka og Boilesen i bagkæden, mens Roerslev og Ludwig rykkede frem som wingbacks.

Corner sendte lidt efter en udmærket afslutning afsted i retning af det fjerne målhjørne, men den gik forbi, og med et kvarter igen hang udligningen for alvor i luften. Gregus trykkede godt af fra kanten af feltet efter en clearet dødbold, og Jesper Hansen var prisgivet – men inde på stregen stod Thomas Sørensen og afværgede.

Mads Roerslev blev også noteret for en afslutning inden for rammen, da han headede et indlæg lige på keeperen, men vi manglede lige den sidste skarphed – og den havde Lyngby til gengæld. 11 minutter før tid hamrede Jonasson 2-0-målet ind, da et fladt indlæg fra venstre var passeret gennem målfeltet, og i det 90. minut øgede Jens Odgaard, da han vendte godt rundt i feltet og satte den fladt under Stephan.

3-0 var nok lige i overkanten, men med en meget smuk scoring sørgede Pavlovic langt inde i overtiden for, at det ”kun” blev 3-1, da han fra kanten af feltet sendte bolden ind via underkanten af overliggeren.

Dermed har Lyngby besejret de to pokalfinalister sammenlagt 5-1 på fire dage, og nu skal de bare have uafgjort i Herning i sidste runde for at sikre bronzemedaljerne. Og så var det i øvrigt første gang siden august 2000, de slog F.C. København. Dengang var Roy Hodgson træner for løverne og havde bl.a. David Nielsen på holdet...

Nu gælder det pokalfinalen på torsdag!
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Søndag den 21. maj 2017, kl. 13.00 på Lyngby Stadion. Alka Superligaen, 35. runde
LYNGBY-F.C. KØBENHAVN 3-1 (1-0)
16.: 1-0 Mikkel Rygaard
79.: 2-0 Hallgrimur Jonasson
90.: 3-0 Jens Odgaard
90+2.: 3-1 Andrija Pavlovic
4.256 tilskuere. Dommer: Lars Christoffersen

Advarsler: 58.: Lasse Fosgaard, 75.: David Boysen

Holdet: 1 Stephan Andersen - 27 Mads Roerslev, 25 Mathias Zanka (anf.), 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson – 17 Kasper Kusk (65.: 20 Nicolai Boilesen), 6 William Kvist (65.: 16 Jan Gregus), 8 Uros Matic, 7 Benjamin Verbic (81.: 32 Danny Amankwaa) – 23 Andrija Pavlovic, 11 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 31 Robin Olsen, 5 Erik Johansson, 26 Jores Okore, 37 Julian Kristoffersen