Første hjemmebanenederlag til reserverne

På en kold efterårsdag, lykkes det bundholdet Avarta at rykke væk fra nedrykningsstregen ved at vinde 2-0 i en kamp, der bød på hårdt spil og højt tempo.

Af Ragnald Kruse

Til dagens kamp havde flere gamle FCK profiler fundet frem til tilskuerpladserne på Frederiksberg Idrætspark – udover Michael ”Mio” Nielsen der stadig arbejder i FCK regi, kunne man også opleve Martin Johansen, Henrik ”Store” Larsen og Per Frandsen. De sad alle ved siden at Avartas fans, der havde taget både tromme og trompet med til kampen – hvilket de kom til at bruge flittigt, for selv pga. holdets placering i tabellen, var det meget svært at se, der var 7 pladser mellem de to mandskaber.

Det var sæsonens næstsidste hjemmekamp i år, men om det var derfor eller pga. det faktum at temperaturen næsten kunne tælles på én hånd, at tempoet i kampen generelt var højere end normalt, er ikke til at vide. I hvert fald skulle der ikke gå mere end 11 minutter før bolden lå i hjemmeholdets net – men liniedommeren havde hejst sit flag og korrekt dømt for offside.

Det meste af spillet foregik på midtbanen, og pga flot forsvarsspil, kom ingen af holdene til de store chancer i første halvleg. Det var derfor meget systematisk at den største chance til hjemmeholdet skulle komme på en dødbold, hvor forsvarstalentet Danni Jensen var meget tæt på at bringe sit hold foran, men Avartas keeper redede flot oppe ved højre hjørne.

Jo længere halvlegen skred frem jo højere tempo kom der i kampen. Det kom derfor også til flere dueller og flot spil til begge hold. FCK/KB’s højreback Danni Jensen fungerede rigtig godt offensivt, og fødte angrebet med flere gode indlæg – det bedste kom dog fra den modsatte side kort før pausen, hvor Thomas Christiansen stod felt fri inde i feltet, men desværre headede han over mål, og begge hold kunne gå til pause med 0-0 på tavlen.

I anden halvleg satte gæsterne tempoet endnu længere op, og inden for de første par minutter, havde Avarta allerede haft flere store chancer. Hjemmeholdet kom dog hurtigt med ind i kampen og skabte sig flere gode muligheder, der dog ikke resulterede i kampens første scoring – dette kom dog kort efter i den modsatte ende. Mathias Graversen have lavet et stort frispark lidt uden for feltet der havde givet ham gult kort. Da bolden blev sendt ind over, gik FCK/KB’s keeper Frederik V. Larsen helt forkert af den, og efter lidt klumpspil inde på stregen, blev bolden hamret ind til Avarta føring. Meget ærgerligt mål, men ikke ufortjent da begge hold spillede godt på dette tidspunkt.

FCK/KB prøvede herefter at presse mere på for en udligning, og flyttede spillet længere op på banen mod Avartas mål. Dette gav nogle gode chancer, men desværre også kontrachancer til gæsterne. Efter godt 75 minutter, kom Avartas venstre kant af sted i en kontra, og sendte bolden ind foran mål til Avartas anfører Morten Seifert, der let kunne sendte bolden i nettet til en 2-0 føring til gæsterne.

Målet gjorde at hjemmeholdet mistede gejsten en smule, og flyttede spilovertaget over hos gæsterne fra Rødovre der fik den ene store chance efter den anden. FCK/KB’s spil hang ikke rigtig sammen og afleveringerne ramte slet ikke det de skulle. I et sidste forsøg, satte FCK/KB’s træner Niels Sørensen Jacob Albrechtsen frem i angrebet – men uden held, og det første hjemmebanenederlag i denne sæson var en realitet.

Efter kampen var det nogle ærgerlige spillede der forlod banen:

- Vi spiller godt, men forærer dem 2 mål efter personlige fejl, fortæller Mads Laudrup kort, og bliver suppleret af træner Niels Sørensen.

- Vi vidste godt af Avarta var et godt hold, og det de vinder på i dag er det de er gode til, nemlig et hurtigt omstillingsspil. De bliver så endnu sværere at spille imod efter deres første mål på frisparket, hvor der bliver lavet store fejl inde i vores forsvar, afslutter træneren.

Resultatet sender FCK/KB én plads ned i tabellen til en 6. plads, mens Avarta tog vigtige point i bundstriden, da alle de andre bundhold tabte deres kampe.

Næste hjemmekamp er mod Stenløse den 16. november, men kan man ikke vente så lang tid med at se Niels Sørensens tropper i aktion, kan man lørdag den 8. november kl. 13, tage til Valby Idrætspark og se et vaskeægte københavneropgør, hvor modstanderen er topholdet B93. B93 har i øjeblikket hjemmebane i Valby, da Østerbro stadion er underombygning.