Fans på vej til Parken

Flere tilskuere på stadion er forsvarligt

Det vil være forsvarligt at udvide Superligaordningen, hvis man fortsat bruger coronapas, faste pladser og styret tilskuerrejse.

Det peger en stor evaluering på, som Divisionsforeningen har lavet sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed om foråret Superligaordning,

0,02% smittetilfælde
Den viser, at der blev fundet 60 smittede blandt i alt 266.259 tilskuere til 170 kampe, hvilket svarer til 0,02%. Der er heller ikke fundet eksempler på "superspredning".

Hver af de få smittede tilskuere havde 17 nære kontakter på stadion, og kun mellem 0,4 og 1,3% af disse blev smittet.

Yderligere undersøgelser, som ikke er en del af rapporten, peger på, at de nære kontakter har befundet sig tæt på, hvor den eventuelt smittede har siddet. Det indikerer, at det ikke er nødvendigt at opdele hele stadion i sektioner/sale.

Rapporten viser også, at selv til den kamp med flest tilskuere på stadion i foråret, er der ikke øget risiko for smittespredning. Her blev bagefter registreret 27 smittede blandt tilskuerne på stadion, og det er 59% færre end det forventede antal COVID-19 smittede i 10.000 tilfældigt udvalgte danskere.

>> Her kan du læse rapporten i sin helhed

Divisionsforeningen: Vi håber på fuld genåbning snarest
”Evalueringen viser tydeligt, at med coronapas, faste pladser og en kontrolleret tilskuerrejse, så er det efter mening forsvarligt at fjerne afstandskrav og sektionering," siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.

"Med tanke på det støt stigende antal vaccinerede, så vil det faktuelle grundlag for udendørs arrangementer under en revideret Superligaordning uden afstandskrav og krav om sektionering blive yderligere styrket."

"Vi håber selvfølgelig på en fuldstændig genåbning hurtigst muligt, så vi kan være klar, når vores turneringer begynder igen midt i juli,” lyder det fra Claus Thomsen.

Jacob Lauesen: Interessen er stor
“Vi er glade for, men ikke overraskede over rapportens konklusioner," siger Jacob Lauesen, kommerciel direktør i FCK.

"De stemmer også med vores egne evalueringer, og vi er helt enige med Divisionsforeningen i, at det er forsvarligt at tage de næste skridt mod fuld genåbning."

"Vi kan også se på tallene for gentegning og nysalg af sæsonkort, at interessen for at gå til fodbold er stor blandt fansene. Vi rundede her til morgen 12.300 sæsonkort og abonnenter og nærmer os et rekordsalg."

"Men selvfølgelig skal det fortsat være trygt og sikkert at gå til fodbold, og rapporten viser, at det også er tilfældet, selv om vi lukker flere ind, når vi blot tager de nødvendige forholdsregler," siger Jacob Lauesen.

>> Læs mere om sæsonkort og abonnement