Fire kongeetaper på 12 dage

Det er lidt af en fodboldlækkerbisken, der bydes på i SAS Ligaen på søndag i PARKEN. Et vaskeægte topopgør mellem de danske mestre og SAS Ligaens nummer to fra Esbjerg fB. Kampen er den anden af fire meget vigtige kampe for F.C. København på blot 12 dage.

Udesejren over formstærke AaB i onsdags var den første af de fire "kongeetaper",og den disciplinerede holdindsats med udvalgte lækkerier lover godt for de kommende udfordringer. Det var i øvrigt den 15. udekamp i træk (inklusive tre europæiske kampe), som vi gik ubesejret fra. Det er ren klasse.

På torsdag kommer spanske RCD Mallorca på besøg i forbindelse med den første kamp i UEFA Cup 'ens 2. runde. De internationale kampe repræsenterer næsten per definition den ultimative sportslige udfordring, så selv om kampen falder midt i en hektisk periode, ser såvel spillere som fans meget frem til duellen med et hold fra Europas måske stærkeste liga.

Næste søndag afslutter F.C. København så den fodboldmæssige 12-dages-marathon ved at drage til Brøndby Stadion for at møde sidste års sølvvindere fra Vestegnen. De prestigefyldte lokalopgør behøver vist ikke nærmere præsentation.

Det kræver naturligvis både professionalisme og en god portion vilje at komme fornuftigt gennem så stramt og udfordrende program, men vi har tidligere demonstreret, at vi er bedst, når det er sværest. Da det ikke bliver meget sværere end dette, er der noget at glæde sig til.

Selvtilliden er i top hos begge hold
Udsigten til søndagens topopgør mellem to mandskaber, der nærmest har skovlet point ind de sidste mange uger, vil forhåbentlig få københavnerne til at valfarte til Danmarks Nationalstadion. Det vil ikke undre mig, hvis vi kommer tæt på eller over 20.000 tilskuere i PARKEN på søndag. I så fald vil topkampen få præcis den prægtige kulisse, som den fortjener.

Vestjyderne har været bemærkelsesværdigt stabile i dette efterår, og det virker som om de store talenter, godt hjulpet af cheftræner Ove Pedersen, har lært at leve med det pres, som følger med en konstant topplacering. Det har vore spillere for længst, så det bliver næppe nerver, der får den helt store indflydelse på resultatet. Tværtimod kan man forvente en åben slagudveksling mellem to mandskaber med stor selvtillid.

Afgrund mellem top og bund
Pointafstanden mellem top og bund er allerede efter lidt over en tredjedel af turneringen enorm. Endnu har jeg imidlertid ikke hørt eller læst nogle ansvarlige fodboldledere eller alvidende sportsredaktører trække nogen lære fra den kendsgerning og tilbage til den ophedede diskussion omkring den bedste fodboldrækkes størrelse. Måske fordi tallene taler for sig selv og bestemt ikke for en udvidelse af SAS Ligaen?

Afslutningsvis skal jeg blot henlede opmærksomheden på, at billetsalget til kampen mod RCD Mallorca torsdag den 6.november er i fuld gang. Billetter til neutrale afsnit kan købes på www.e-billetter.dk eller telefon 70 263 267. Billetter til Nedre C kan købes i Super Shoppen på Øster Allé til og med dagen før kampen.

Et stort velkommen til spillere, ledere og tilskuere fra Esbjerg fB.

Vel mødt i PARKEN.


Med venlig hilsen

Flemming Østergaard