Feststemning på Frederiksberg Idrætspark

Sidste weekend sendte FCK/KB gæsterne fra B1908 hjem fra Frederiksberg Idrætspark med et 8-2-nederlag i sækken. I går havde ørnene fra FC Roskilde dog valgt, at give FCK’s reserver kamp til stregen, og da kampen kunne betyde oprykning for gæsterne, blev der gået ekstra meget til stålet og kæmpet for alle tre points.

Af Jessica Schrøder

Solen skinnede som vanligt og der osede af feststemning på Frederiksberg Idrætspark, da kampen mellem FCK’s reserver og oprykningskandidaterne skulle spilles søndag eftermiddag. Udeholdet havde en vel fremmødt fanskare med sig, og der blev sunget højt og lystigt fra første fløjt.

FCK/KB stillede op med Lasse Qvist som eneste førsteholdsspiller og havde udtaget debutant Sean Christoffersen til kampen.

Første halvleg mindede mest af alt om én stor midtbaneduel, og de få chancer der blev skabt blev stort set alle udnyttet fra distancen. Der manglede skarphed oppe foran hos begge hold og de afslutninger de 608 tilskuere fik at se, var upræcise og sløsede. Det virkede nærmest som om at sommervarmen havde fået lov til at stige spillerne til hovedet. Kort før pausen fik andetholdet dog bragt sig foran på et godt opspil. Bolden blev sendt ind over i det lille felt, og Mads Torry fik sat et fladt spark ind bag FC Roskildes keeper – den tidligere KB-mand - Claus Belling.

Pausen lod til at have givet alle spillerne lidt ekstra energi og anden halvleg bød på bedre spil og mere tempo.

FCK/KB kom bedst fra start og fik spillet bolden bedre rundt. Der blev disket op med hurtigt kombinationsspil og de mange gode engangsberøringer medførte flere chancer, som dog desværre fortsat endte i for uskarpe afslutninger. Reserverne bød på en dobbeltudskiftning og ind kom blandt andet de seneste to kampes målscorer. Mads Aunvig.

Trods de friske ben, gik tempoet ned for reserverne og det var som om at de slet ikke var klar, da Roskilde fik sat gang i deres hurtige angrebsspil. Efter 67 minutter kom udligningen da også. Toke Morsing fik sat flere FCK/KB-forsvarere af med sit hurtige gennemløb, og placerede bolden meget præcist ude ved venstre stolpe - uden nogen chance for keeper Martin Jacobsen.

Så gik det stærkt og københavnerne så trætte ud. Et stort set identisk angreb blev sat i gang i 73. minut og anden halvlegs store profil - ligaens topscorer; Jeppe Kjær - scorede sikkert til 2-1.

Blot fem minutter senere fik udeholdets fanskare lidt ekstra godt at lune sig på i den varme sommerhede, da speakeren kunne oplyse, at Slagelse havde bragt sig foran med 1-0 mod den anden oprykningskandidat; Fremad Amager. Det betød at Roskilde på dagen ville sikre sig oprykning til Viasat Divisionen, såfremt de to resultater holdt til slutfløjtet.

Det gjorde de og FC Roskilde kunne sammen med deres fremmødte fans juble, da kampen blev fløjet af til resultatet 2-1.

FCK.DK tog en snak med en træt målscorer Mads Torry efter kampen:

- Jeg synes egentlig, at vi spiller en udmærket kamp i dag. Vi har godt fat i dem i første halvleg, men virker så som om, at vi mister lidt koncentration og energi i anden halvleg, fordi folk blev trætte. Det var lidt ærgerligt, for vi har ellers spillet godt i sæsonen, sagde Mads og fortsatte:

- Vi havde nogle halvskidte kampe i begyndelsen af forårssæsonen. Formentlig på grund af nerver, da vi jo ikke lå hvor vi skulle. Men jeg synes vi er kommet rigtig godt efter det, og har taget 29 ud af 39 mulige points her i foråret. Det betyder, at vi nu ligger der, hvor vi gerne vil og skal, og at målsætningen om at være blandt de seks bedste hold hvert år er opfyldt. Med lidt held, havde vi også fået point mod Brønshøj i torsdags og i kampen i dag, og så havde det unægtelig set lidt bedre ud.

Om reservernes sidste prestigefyldte kamp mod ærkerivalerne fra Vestegnen på fredag, havde Mads følgende kommentar:

- Kampen på fredag er en kamp, som ALLE gerne vil vinde. Der skal nok blive tryk på og jeg er sikker på, at det skal nok blive meget sjovt.

Kampen spilles på Brøndby Stadion fredag aften kl. 18:00.

FCK.DK havde fotograf Carl Redhead til stede ved søndagens kamp, og fangede lidt billeder fra kampen: