Robert Skov

Fem flashbacks mod Randers: Største sejre og målløst pokaldrama

I år fylder F.C. København 30 år, så vi vender af og til et par sider i vores historiebog - og vi har denne gang valgt fem flashbacks fra hjemmekampe mod Randers FC: vores fire største sejre samt den eneste målløse kamp, som alligevel endte med ni scoringer (på straffe).

19.882 tilskuere

Det var vores første hjemmekamp nogensinde mod Randers FC, som i sommeren 2004 rykkede op i Superligaen for første gang. Det var året efter, at klubben blev stiftet som en overbygning på seks lokale klubber med Randers Freja som de mest meriterede.

Randers FC lå sidst det meste af efteråret, men i marts 2005 havde de kæmpet sig lige op over stregen, mens FC Nordsjælland og Herfølge lå under.

Vi havde hele 14 point op til førstepladsen, men kun tre op til FC Midtjylland på andenpladsen, efter at vi havde slået dem 4-0 ugen før. 4-0 blev også cifrene mod Randers FC i en kamp, hvor der aldrig blev spænding om udfaldet, selv om det stadig stod 1-0 midt i 2. halvleg, hvor Jesper Bech nettede to gange på fire minutter.

Jesper Bech tiljubles efter et af sine mål

Et par runder senere gik vi op på andenpladsen og blev der resten af foråret, mens Randers endte med at gå den tunge gang ned igen, mens FC Nordsjælland klarede frisag.

Torsdag den 5. marts 2015, kl. 18.00
FCK-RANDERS FC 0-0 i ord. kamp, 5-4 efter straffesparkskonk.
6.307 tilskuere

Randers var bedst i 1. halvleg, hvor vi havde problemer med at finde vores spil, men Youssef Toutouh var dog tæt på at bringe os foran i 1. halvlegs sidste sekunder, men Randers-keeper Kalle Johnsson hev en stor redning frem.

Efter pausen var vi som forvandlede og begyndte at skabe den ene store chance efter den anden, men enten kom Kalle eller træværket i vejen.

Kalle Johnsson forhindrer Corner i at score. Foto: Lars Møller

Begge hold havde chancer til at afgøre i den forlængede spilletid, men det endte med straffespark, så Ståle sendte Brandur Olsen (nu Hendriksson) ind til aller sidst, og her har vi copy-pastet afgørelsen fra vores kampreferat:

1-0 Pelle Nilsson åbnede ballet med at hamre bolden stensikkert ind
1-1 Nicolai Brock-Madsen - alt tegnede ellers lyst og lovende, da Stephan parerede hans forsøg, men til stor forundring for Stephan & co. dekreterede dommeren omspark, fordi han mente Stephan gik for tidligt – og anden gang sad den der.
2-1 Brandur Olsen - hamrede iskoldt 2-1 ind
2-2 Nicolai Poulsen
3-2 Nicolai Jørgensen - fintede keeperen til den ene side og sparkede bolden ind i den anden
3-3 Elmar Bjarnason
4-3 Andreas Cornelius - hamrede det fjerde forsøg op i krydset
4-4 Viktor Lundberg
Youssef Toutouh sparker bolden over mål, men...
Christian Keller sparker den på overliggeren!
5-4 Daniel Amartey - sikker scoring
Stephan Andersen redder Mads Agesens forsøg!

Funfact: Vores daværende fanbutik, MegaStore, genåbnede inden Randers-kampen efter en større ombygning, og det blev markeret på forskellig vis – præcis ligesom vi gør i morgen, fredag, for at Fanshoppen også har været gennem en stor modernisering og udvidelse.

16.492 tilskuere

Mens vi i sæsonen 14/15 stadig ikke have ”det helt rigtige hold”, så endte vi dog med at vinde pokalen, men i sommeren kom spillere som Verbic, Santander, Ankersen, Kusk og Kvist, og så begyndte det for alvor at ligne noget. Også selv om vi for første gang siden 2006 missede europæisk gruppespil med det famøse 2-3-nederlag til Jablonec i august.

Da vi tog imod Randers den 1. november, havde vi allerede tidligere på efteråret slået dem 3-0 i Parken, og denne gang viste vi heller ingen nåde og sejrede sikkert med to dobbelte målscorere i form af Kusk og Toutouh.

På det tidspunkt førte vi ligaen knebent, men udbyggede forspringet til fire point ved vinterpausen, og det udbyggede vi yderligere i foråret 2016 og sikrede endnu et dansk mesterskab. Og endnu en pokaltitel.

8.859 tilskuere

Det er den eneste Randers-kamp, hvor vi har scoret fem mål, men det er ikke en sæson, hverken vi eller Randers mindes med glæde.

Randers lå sidst og forblev bundhold hele sæsonen og undgik kun nedrykning ved at besejre Lyngby to gange i playoff. Vi betalte prisen for et sløjt efterår og var hele 18 point fra førstepladsen og endte også med at være et point fra bronzemedaljer, så vi måtte ud i europæisk playoff mod AGF for at sikre billetten til Europa League-kvalifikationen.

Vi blæste dog ikke gæsterne ud af Parken fra start, men startede lidt usikkert og tillod en Randers-chance efter bare ti sekunders spil. Der gik små 20 minutter, før vi rigtig kom i gang, efter et drop af deres keeper, Hannes Haldorsson, der tabte et Pierre Bengtsson-indlæg ned til Pieros, men herfra gik det til gengæld stærkt. I løbet af 13 minutter forvandlede vi føringen til 4-0! Blandt andet på Viktor Fischers første mål for løverne, efter han kom i vinterpausen, og 5-1-sejren kunne i sidste ende godt være blevet større.

Søndag den 7. oktober 2018, kl. 16.00
30.: 1-0 Dame N’Doye
57.: 2-0 Pieros Sotiriou
64.: 3-0 Robert Skov
84.: 4-0 Kenan Kodro
14.129 tilskuere

I et ellers forrygende efterår – med bl.a. Atalanta-kampene – kom der lidt grus i maskineriet inden Randers-kampen, da vi tabte 1-2 oppe i Vendsyssel, men nogle dage senere tog vi stærk revanche ved at vinde 2-1 i Bordeaux. Det så dog heller ikke for godt ud mod Randers, selv om N’Doye headede os foran efter en halv time på et Robert Skov-hjørne.

Det første kvarter efter pausen gik vi nærmest helt i stå, og med lidt held og præcision havde Randers passeret Jesse Joronen. Men da først Pieros headede vores andet mål ind efter en lille times tid, så satte vi os helt på kampen – og især Robert Skovs langskud til 3-0 var en regulær perle – men stadig ”kun” hans syvende Superligamål i sæsonen.

Som bekendt bombede Robert videre, og vi tabte i øvrigt heller ikke flere Superligakampe den sæson, før mesterskabet var sikret i fjerdesidste runde ude i Brøndby. Randers kunne have nået slutspillet, hvis de havde vundet i Odense i sidste runde af grundspillet, men de nåede i stedet den europæiske playoff-finale, som de dog tabte til Brøndby.