I år fylder F.C. København 30 år, så vi vender af og til et par sider i vores historiebog - og tager denne gang fem flashbacks fra udekampe i Herning.

Tidligere på foråret fandt vi også fem flashbacks fra vores første fem FCM-udekampe, der alle blev spillet i Ikast - dem kan du (gen)læse her.

74.: 0-3 Atiba Hutchinson
80.: 0-4 Michael Silberbauer
90.: 1-4 Christian Olsen
11.488 tilskuere

I foråret 2007 mødtes vi i Herning to gange på fire dage – først i Superligaen og siden i pokalen.

”Der var ganske enkelt klasseforskel på de to mandskaber i dag, hvor der aldrig var den spænding om udfaldet, der normalt bør være, når ligaens nr. 1 og 2 mødes.”

Sådan skrev vi i kampreferatet, for selv om midtjyderne kom med 13 kampe uden nederlag (det seneste var i Parken), vandt vi en sikker sejr – ikke mindst takket være et hattrick af Michael Silberbauer, selv om andre siden har ændret den officielle udmelding efter kampen og ændret det tredje til et selvmål af Magnus Troest.

Med sejren øgede vi forspringet i tabellen til ni point, inden vi tog hul på den sidste tredjedel af turneringen, og her øgede vi afstanden, så vi vandt mesterskabet med 13 point foran midtjyderne og 15 point foran AaB på tredjepladsen.

Torsdag den 12. april 2007, kl. 20.00 på SAS Arena – pokalkvartfinale
FC MIDTJYLLAND-F.C. KØBENHAVN 2-3 efs (ord. kamp 2-2 (2-1))

17.: 1-0 Dennis Sørensen, str.
25.: 1-1 Fredrik Berglund
40.: 2-1 Baba Collins
64.: 2-2 Dan Thomassen
102.: 2-3 Brede Hangeland
6.520 tilskuere

Blot tre dage senere kunne midtjyderne få revanche i pokalkvartfinalen, og begge trænere – Ståle og Erik Rasmussen – havde ændret på 4-5 pladser. Det blev et helt andet kampbillede end om mandagen, og pausestillingen 2-1 afspejler, at FCM var bedst i 1. halvleg.

Silberbauer, mandagens hattrickhelt, var en af dem, der indledte på bænken, men han kom ind i pausen, og Grønkjær kom op i angrebet.

Efter Dan Thomassens udligning midt i 2. halvleg var der for alvor tale om en hektisk og spændende pokalfight, hvor begge hold kunne have afgjort sagen, men den gik i forlænget spilletid.

Intensiteten steg yderligere, da Hjalte Nørregaard brændte straffe, men Brede Hangeland – der blev indskiftet på den centrale midtbane – sørgede for det, der viste sig at blive sejrsmålet.

Men først efter en vildt hektisk afslutning, hvor FCM ramte stolpen, og Jesper Christiansen hev en klasseredning frem.

Den kamp kunne, ligesom sidst vi var i Herning, være gået begge veje!

Den 29. marts 2013, kl. 19.00 på MCH Arena. 24. spillerunde.
FC MIDTJYLLAND-F.C. KØBENHAVN 2-2 (1-0)
37.: 1-0 Petter Andersson
72.: 2-0 Petter Andersson
76.: 2-1 César Santin
90.: 2-2 Andreas Cornelius
8.091 tilskuere

I pokalkampen i 2007 vandt vi efter at have været bagud to gange, og i 2013 formåede vi i det sidste kvarter at komme igen efter 0-2 i forårspremieren.

Efter pausen sad vi dog længe og ventede på 1-1, efter at midtjyderne fortjent havde ført ved pausen, men vi masede gevaldigt på efter pausen og brændte flere store chancer – indtil hjemmeholdet slog kontra og fordoblede føringen.

Ariël Jacobs sendte nu Santin på banen i stedet for debutanten Daniel Jensen, og minuttet efter prikkede han en returbold i nettet og tændte håbet om et comeback.

Mester Jacobs havde endnu et es i ærmet, og et minut før tid satte han Thomas Delaney ind på venstre kanten, og han sørgede for et gyldent indlæg til bageste stolpe, hvor Corner – selvfølgelig – dukkede op og pandede bolden over i det lange hjørne.

Søndag den 11. maj 2014, kl. 17.00 på MCH Arena. 32. spillerunde.
11.021 tilskuere

Endnu et vildt og vigtigt comeback i Herning! Det var det forår, hvor vi med tre runder igen var på tredjepladsen med otte point op til FC Midtjylland og AaB på en delt førsteplads.

Først vandt vi 2-0 i Viborg, mens FCM tabte i Brøndby, og denne torsdag holdt vi liv i vores spinkle håb om sølv (og CL-kvalifikation), mens AaB sikrede guldet i Slagelse.

Men som cifrene viser, holdt det hårdt, selv om vi dominerede kampen i lange perioder – for et kvarter før tid ramte et langskud vores østrigske leje-stopper, Georg Margreitter, på armen, så han både fik rødt kort, og de fik straffe – men Johan Wiland reddede forsøget fra Morten Duncan Rasmussen.

I undertal kæmpede vi heroisk videre - og med et midterforsvar, hvor Delaney i forvejen havde vikarieret hele kampen (da vi manglede Kris Stadsgaard og Olof Mellberg), og hvor Thomas Kristensen overtog Margreitters  stopperplads!

Langt inde i tillægstiden gjorde vi de onde ved Glen Ridderholm & co., da Delaney headede mod mål på et Pierre Bengtsson-hjørne, og Bolaños kastede sig frem og headede returbolden ind via underkanten af overliggeren!

Få dage senere scorede TK et sent sejrsmål mod OB i Parken, mens midtjyderne tabte i Haderslev, så vi i løbet af den sidste uge af sæsonen nåede at stjæle andenpladsen!

Torsdag den 3. marts 2016, kl. 20.00 på MCH Arena - 17. spillerunde (udsat fra 29. november)
FC MIDTJYLLAND-F.C. KØBENHAVN 0-1 (0-0)

61.: 0-1 Nicolai Jørgensen
9.522 tilskuere

Det sidste flashback i denne omgang er den kamp, der blev udsat fra den 29. november, hvor hele truppen ellers var ankommet til MCH Arena, men hvor kampen blev udsat på grund af Gorm-stormen.

I stedet blev den spillet en torsdag aften i marts, hvor vi længe dominerede spillet, inden Nicolai Jørgensen scorede kampens enlige mål, da Santander snittede en lang bold videre til ham, hvorefter han køligt udplacerede Mikkel Andersen.

Hjemmeholdet kom dog godt igen og pressede hårdt for udligning, men kom ikke nærmere end et Onuachu-hovedstød på overliggeren.