Andreas Cornelius

Fem flashbacks fra Silkeborg-kampe i Parken

I år fylder F.C. København 30 år, så vi vender af og til et par sider i vores historiebog - og tager denne gang fem flashbacks fra hjemmekampe mod Silkeborg.

Tidligere på foråret fandt vi også fem flashbacks fra vores første fem sejre over Silkeborg - dem kan du (gen)læse her.
 

Søndag den 23. august 1992, kl. 15.00 på Østerbro Stadion – 4. spillerunde
F.C. KØBENHAVN-SILKEBORG 0-0

3.667 tilskuere

>> Gå til kampsiden

Vi var kommet flyvende fra sæsonstart med tre sejre på stribe over Frem, B1909 og Næstved, så i vores allerførste møde med Silkeborg led vi også vores første pointtab nogensinde i Superligaen.

Det uafgjorte resultat indvarslede også en mangeårig tilbøjelighed til pointdeling med silkeborgenserne: 14 af 25 kampe i 90’erne endte uafgjort!

Og apropos "kryds-referencer", så spillede vi også uafgjort i de næste fem Superligakampe og satte en rekord, som står den dag i dag. Siden har vi nemlig højst spillet tre uafgjorte i træk.

Kampen var henlagt til Østerbro Stadion, ligesom vores første Superliga-hjemmekamp mod B1909, fordi Parken først blev indviet en uges tid senere efter den store ombygning.

”Flagskibet fik ridser i lakken”, lød overskriften i B.T., som gentog det krav, vi også havde stillet til os selv lige fra dag 1: ”Kravet til dansk klubfodbolds nye flagskib FC København er succes. Ubetinget!”

Undertippede Silkeborg – hvor Bo Johansson var ny cheftræner efter fem år med Viggo Jensen - havde et par gode kontrastød før pausen, men kunne ikke overliste Palle Petersen. Efter pausen var Martin Johansen tæt på med et spektakulært lob, og Ivan Nielsen var også med fremme et par gange og true Silkeborg-målet.

Generelt var vores spil dog lidt for omstændeligt, og tempoet kunne ikke helt måle sig med det, der ventede på et propfyldt stadion to dage senere, hvor Carl Lewis kom på besøg. Alt i alt havde vi dog spil og chancer til sejr, men måtte altså nøjes med 0-0.

"Det kræver åbenbart tid at vænne sig til, at Manne ikke er med," sagde cheftræner Benny Johansen med henvisning til, at Michael Manniche var blev knæskadet før og var ude i et par måneder.

Martin Johansen

 

Søndag den 5. juni 1994, kl. 20.00 i Parken – 31. spillerunde
F.C. KØBENHAVN-SILKEBORG 4-1 (1-1)

21.: 0-1 Søren Frederiksen
39.: 1-1 Michael Johansen
53.: 2-1 Kim Mikkelsen
56.: 3-1 Michael Johansen
78.: 4-1 Morten Falch
26.679 tilskuere

>> Gå til kampsiden

Inden denne kamp i næstsidste runde af slutspillet, hvor sejre kun gav to point, var stillingen

  1. Silkeborg 29 p. (+9)
  2. FCK 27 p. (+6)
  3. OB 25 p. (+1)

Med en sejr på mindst to mål kunne vi altså selv afgøre det i sidste runde, hvis vi ellers kunne vinde i Odense, mens Silkeborg sluttede mere overkommeligt hjemme mod AaB.

Det blev et brag af en topkamp, og for første gang sendte TV2 kampen direkte i fjernsynet, hvilket dog ikke afholdt 26.679 tilskuere fra at møde op i Parken. Det blev det højeste til en Superligakamp i Parken - bortset fra Derbyer – i ni år, indtil vi mødte AGF i sæsonafslutningen i 2003, hvor der kom 37.582.

FCK-Silkeborg 4-1
Foto: FCK Fanklub


Selv om vi kom bagud midt i første halvleg, så blev Silkeborg i sidste ende fejet ud af Parken efter en forrygende opvisning, hvor Silkeborg blev ”skambidt af løverne”, som Ekstra Bladet så malende beskrev det.

Især Johansen-tvillingerne boltrede sig i besnærende boldleg, og Martin lagde op til alle fire mål, hvoraf brormand scorede halvdelen.

I sidste runde førte vi 2-1 i Odense ved pausen, men 45 minutter senere gled guldet os af hænde og endte i Silkeborg, for vi tabte 2-3, mens Silkeborg slog AaB og vandt sit første og hidtil eneste danske mesterskab.

 

Søndag den 23. september 2012, kl. 19.00 i Parken – 10. spillerunde
F.C. KØBENHAVN-SILKEBORG 5-0 (4-0)

12.: 1-0 Andreas Cornelius
17.: 2-0 Andreas Cornelius
19.: 3-0 Nicolai Jørgensen
33.: 4-0 Nicolai Jørgensen
75.: 5-0 Martin Vingaard
10.757 tilskuere

>> Gå til kampsiden

Vi var stadig ubesejrede og førte Superligaen et point foran AaB, mens Silkeborg lå side om side med Brøndby omkring nedrykningsstregen. Men mens de blå-gule klarede frisag, sluttede Silkeborg sidst og indledte en elevatortilværelse, der har budt på yderligere fire op- og nedrykninger indtil i dag.

Denne søndag fik de ikke et ben til jorden i Parken, hvor ”Young Guns” – Corner og Nicolai – for alvor sprudlede i Ariël Jacobs’ første efterår som FCK-træner, og i løbet af en god halv time førte vi 4-0!

Corner ramte også overliggeren inden pausen, men efter pausen gik vi et gear eller to ned. Martin Vingaards scoring et kvarter før tid sørgede dog for vores største sejr over Silkeborg gennem tiderne.


Det var i øvrigt Rúrik Gíslasons debut, efter vi havde hentet ham i OB et par uger tidligere, og han spillede alle 90 minutter på højre midt.

 

Lørdag den 23. september 2017, kl. 18.00 i Parken – 10. spillerunde
F.C. KØBENHAVN-SILKEBORG 4-0 (2-0)

22.: 1-0 Benjamin Verbic
28.: 2-0 Benjamin Verbic
49.: 3-0 Andrija Pavlovic
78.: 4-0 Rasmus Falk
14.403 tilskuere

>> Gå til kampsiden

Det er vores næststørste sejr over Silkeborg gennem tiderne, og det var tredje Superligakamp i træk, hvor vi scorede fire mål. Tidligere gik det ud over FCM (4-3) over Helsingør (4-0), men alt har en ende. Efter denne kamp vandt vi kun to af efterårets sidste ni Superligakampe…

Måske fik vi også en lille advarsel denne aften, for Silkeborg ramte træværket to gange i de første ti minutter! Men så snart Verbic havde scoret et par gange midt i halvlegen, satte vi os på kampen og punkterede den kort efter pausen med Pavlovics 3-0-mål.

Verbic siger tak for kampen til DFDS Familietribunen


Mod slutningen fik Carlo Holse Superligadebut, men vi havde også en bred bænk – hvilket var nødvendigt, fordi var denne aften var uden folk som Erik Johansson, Santander, Toutouh, Thomsen og Kvist.

 

Lørdag den 28. september 2019, kl. 18.00 i Parken – 11. spillerunde
F.C. KØBENHAVN-SILKEBORG 4-2 (4-0)

7.: 1-0 selvmål, Jeppe Gertsen
24.: 2-0 Pieros Sotiriou, str.
28.: 3-0 Michael Santos
34.: 4-0 Carlos Zeca
56.: 4-1 Ronnie Schwartz
69.: 4-2 Ronnie Schwartz
18.393 tilskuere

>> Gå til kampsiden

Vores mest målrige hjemmekamp mod Silkeborg blev afgjort på ti minutter!

Det var tre dage efter en lidt for lang pokalkamp i Hillerød, som vi først vandt på straffer, men Ståle skiftede et halvt hold. Fischer blev dog skadet under opvarmningen og erstattet af Pep Biel, men vi var klar fra start og kom tidligt foran på et selvmål.

Jubel efter scoring


Vi dominerede fortsat, og pludselig kom målene på samlebånd, så vi for en gangs skyld kunne spare lidt på kræfterne og udskifte nogle af stamspillerne i 2. halvleg – der ventede svære udekampe i Malmö og Brøndby de næste uger. Silkeborg udnyttede det dog til at reducere to gange, men sejren var aldrig i fare.