I år fylder F.C. København 30 år, så vi vender af og til et par sider i vores historiebog - og tager denne gang fem flashbacks fra udekampe i Randers.

Lørdag den 11. september 2004, kl. 17.00 på Randers Stadion – 6. spillerunde
RANDERS FC-F.C. KØBENHAVN 0-0

5.446 tilskuere

Da vi første gang nogensinde mødte Randers FC, lå de sidst.

Oprykkerne havde kun hentet et enkelt point i fem kampe, men vores forsvarende The Double-vindere var heller ikke supergodt kørende med én sejr, tre uafgjorte og et nederlag. Og især ikke fordi vi også var røget til Gorica i Europa Cup’en…

Magnus Kihlstedt var skadet, og Balasz Rabóczki gik i stykker kort før kickoff, så Benny Gall fik med kort varsel sin anden Superligakamp fra start, og ligesom i november 2002 mod AB, så holdt han nullet - selv om kronjyderne gik hårdt til ham et par gange.

Benny Gall
Benny Gall i debuten i 2002. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

I silende regnvejr blev det ikke nogen stor kamp, men den bød dog på en del udmærkede chancer i begge ender.

Vi indledte bedst med gode chancer til Jesper Bech, Álvaro Santos og Michael Silberbauer, men siden kæmpede Randers sig ind i kampen og havde bl.a. flere gode hovedstødschancer, hvoraf et af dem tog stolpen.

Efter pausen sad vi igen mere og mere på spillet, og både Silberbauer, Dan Thomassen og Zuma kunne have afgjort til vores fordel, men et godt kæmpende Randers-hold sørgede for en målløs pointdeling.

Her kan du se et helt nyt sammendrag af kampen, som vi ikke har vist før:

Lørdag den 14. oktober 2006, kl. 17.00 på Essex Park – 11. spillerunde
RANDERS FC-F.C. KØBENHAVN 0-2 (0-2)

3.: 0-1 Michael Gravgaard
13.: 0-2 Fredrik Berglund
8.814 tilskuere

Lars Olsens Randers-mandskab endte 04/05-sæsonen på sidstepladsen, men opholdet i den næstbedste række blev kun på et år, så i efteråret 2006 mødtes vi igen. 8.814 tilskuere var og er stadig det højeste, vi har spillet for i Randers.

Det var blot tre dage før vi skulle spille Champions League-gruppespil på Old Trafford, men Ståle stillede det samme hold som i de seneste kampe, bortset fra at Oscar Wendt kom på holdet i stedet for skadede André Bergdølmo: Jesper Christiansen – Lars Jacobsen, Michael Gravgaard, Brede Hangeland, Oscar Wendt – Michael Silberbauer, Tobias Linderoth, Atiba Hutchinson, Hjalte Nørregaard – Marcus Allbäck, Fredrik Berglund.

Randers måtte undvære PC, der var blevet skadet ugen før, og de fik ikke et ben til jorden, for efter mindre end et kvarter førte vi 2-0 og slog cruise control-knappen til.

Lørdag den 7. marts 2009, kl. 17.00 på Essex Park – 19. spillerunde
RANDERS FC-F.C. KØBENHAVN 0-3 (0-1)

7.: 0-1 César Santin
47.: 0-2 César Santin
88.: 0-3 Dame N’Doye
8.155 tilskuere

Kampen blev den, hvor vi har haft næst flest tilskuere I Randers, og vi kom lige fra en Derbysejr i Brøndby, der sendte os foran dem i tabellen.

Randers lagde ellers stærkt ud, og selv om de alligevel kom tidligt bagud, var de godt med i 1. halvleg, hvor der blev gået til stålet. Blandt andet måtte Pospech udenfor i 4-5 minutter og sys for en flænge i hovedbunden.

Da Santin også indledte 2. halvleg med en tidlig scoring, gik gassen lidt af Randers-ballonen, og resten af kampen kontrollerede vi spillet fint. Kort før tid serverede indskiftede William Kvist bolden for N’Doye, som sørgede for 3-0.

6.112 tilskuere

Under Ariël Jacobs’ ledelse havde vi fået en fin start på sæsonen, men det første nederlag truede helt ind i tillægstiden, inden vi lavede et vanvittigt comeback med to mål. Ellers havde Randers - som igen var oprykkere - faktisk erobret førstepladsen i den spillerunde, for inden kampen lå de nr. 3 og var kun to point efter os.

Vi havde ændret på hele seks pladser fra det hold, som fire dage før slog Lille i den første CL-playoff i Parken, og blandt andet fik Christoffer Remmer sin anden kamp fra start og kvitterede – ligesom i debuten i Esbjerg – med gode offensive aktioner og to assists.

På hans indlæg headede indskiftede Nicolai Jørgensen således 1-1 målet ind, men Randers kom foran igen på et diskutabelt straffe for hands på Michael Jakobsen.

Mod slutningen lagde vi større og større træk, og Cornelius havde flere gode hovedstødsforsøg, inden det til sidst lykkedes i det 92. minut på endnu et Remmer-oplæg.

Og minsandten om vi ikke nåede at score en gang mere, da ligeledes indskiftede Bryan Oviedo fandt Sölvi Ottesens islandske pandebrask, og så måtte David Ousted i Randers-målet kapitulere for anden gang i tillægstiden.

Lørdag den 22.juli 2017, kl. 16.00 på BioNutria Park – 7. spillerunde

9.: 0-1 Pieros Sotiriou
62.: 0-2 Andrija Pavlovic
90+2.: 0-3 Pieros Sotiriou
4.227 tilskuere

Vi kom fra to hjemmekampe I Parken, 1-1 mod AaB og 1-2 mod Zilina (hvilket stadig var nok til at gå videre), og uden skadede Ankersen og Høgli måtte Boilesen spille højre back. Vi manglede også karantæneramte Toutouh samt Falk og Antonsson, og de pæne sejrscifre lyver lidt, for vi vandt ikke helt problemfrit.

Efter Pieros’ tidligere hovedstød på et Bengtsson-hjørne var kampen længe helt lige, og hjemmeholdet havde flere muligheder til at passere Robin Olsen, indtil Verbic serverede en sukkerbal til Pavlovic, som han bare skulle prikke over målstregen. Siden sad vi bedre på kampen, og Pieros øgede i tillægstiden til slutcifrene.

Jubel efter Pavlovics 2-0-mål

Vi havde ellers ikke vundet i Randers siden førnævnte 3-2-kamp i 2012, men kronjyderne var skidt kørende det efterår. De vandt kun én af efterårets første 14 kampe og endte med at slutte næstsidst i grundspillet, men klarede frisag i nedrykningsspillet.

Vi spillede ikke op til vores bedste, men nok til at vi fik tre point, og det var dejligt at se de gode afslutninger fra vores angribere. Jeg er selvfølgelig rigtig glad for resultatet, men det siger ikke alt, for de havde også deres chancer," sagde den slovenske kantspiller.