Andreas Cornelius

FCN Moments: Guldkampe og andre "kunststykker"

Vores udekampe mod FC Nordsjælland - og tidligere Farum Boldklub - har budt på mindeværdige guldkampe og også mere blandede præstationer på kunstgræsset i Farum.

10.05.03 Den første
Vores første udekamp i Farum var en lørdag eftermiddag i maj 2003, hvor vi var pressede af at have indledt foråret dårligt med kun to sejre i otte runder. Brøndby havde derfor indhentet det forspring på ni point, som vi havde ved vinterferien, og Farum var kun tre point efter.

Bo Svensson havde karantæne, Martin Albrechtsen var skadet og Ole Tobiasen først lige kommet tilbage fra en skade, og derfor fik Christian Traoré chancen i midterforsvaret med Bora Zivkovic. Zuma havde siddet ude i to kampe med karantæne efter et rødt kort i Aalborg og startede på bænken for blot anden gang på tre år, mens Peter Møller startede inde med Jörgen Pettersson.

Zuma kom på banen ca. 20 minutter før tid, og i det 86. minut hamrede han sejrsmålet ind, efter Pettersson havde lagt bolden perfekt til rette en 7-8 meter uden for feltet.

Du kan se højdepunkterne i dette klip, der også omfatter vores 1-1-kamp mod AB runden før.

29.05.04 Den uforglemmelige
Hvis man kan gradbøje vigtighed, var 03/04-sæsonens sidste opgør i Farum ENDNU vigtigere end sejren i 2003! Vi førte Superligaen ét point foran Brøndby, og en sejr var absolut nødvendig for at genvinde mesterskabet. Det lykkedes med en forrygende 4-2-sejr, som vi har vist mange gange før på FCK TV. Men den tåler stadig et gensyn!

02.05.12 Den dyreste
Med seks points forspring til FC Nordsjælland inden de sidste fem runder var der meget på spil inden dette opgør, eftersom et dansk mesterskab ikke blot gav guldmedaljer om halsen, men også direkte adgang til CL-gruppespillet.

Vi var stadig ubesejrede i foråret, hvor Carsten V. Jensen havde overtaget trænerposten fra Roland Nilsson, og det så også fint ud efter de første 45 minutter. Men en flot scoring af Mikkel Beckmann ti minutter efter pausen blev kampens eneste - og det skulle vise sig at blive dyrt, for i de næste tre kampe fik vi kun to point, så Nordsjælland gik forbi og kørte mesterskabet hjem i sidste runde.

15.03.13 Den afgørende
Inden denne mandagskamp førte vi med syv point foran FC Nordsjælland inden de sidste syv runder, så en hjemmesejr ville bringe spændingen tilbage i guldkampen.

Det blev en dramatisk affære, hvor Ragnar Sigurdsson hurtigt bragte os foran, inden Patrick Mtiliga udlignede i et sammenstød med Johan Wiland, der blev skadet, så Kim Christensen måtte på mål. Indtil midt i 2. halvleg førte FCN på et mål af Nordstrand, hvorefter Igor Vetokele udlignede. Og 12 minutter før tid slog Andreas Cornelius til og sikrede den 3-2-sejr, som reelt afgjorde mesterskabet.

27.04.14 Den uheldige
I Ståles "comeback-sæson" haltede vi lidt efter AaB og FC Midtjylland i foråret, og der skulle point med hjem fra Farum, hvis vi skulle holde liv i håbet om at genvinde mesterskabet.

Allerede efter et kvarter humpede Kris Stadsgaard ud med en ankelskade, og i stedet spillede Thomas Delaney i midterforsvaret med Georg Margreitter. Trods flere perioder med FCK-dominans og gode muligheder, trak FCN det længste strå ca. 20 minutter før tid. Kim Christensen - der vikarierede for den rygskadede Wiland - var uheldig, da et Nordstrand-hovedstød ramte stolpen og derefter Kim's ryg, hvorefter bolden sneg sig over stregen til kampens enlige mål.

05.05.17 Den forventede
I vores forrygende 16/17-sæson var det efterhånden kun et spørgsmål om hvor og hvornår titlen ville komme i hus. Vi var stadig ubesejrede og førte med 15 point foran Brøndby, så blot uafgjort var nok til at finde de store Carlsberg-flasker frem og fejre guldet.

Nordsjælland kom foran kort før pausen, men igen sørgede Corner for den afgørende scoring, da han midt i 2. halvleg hamrede bolden i kassen.