FCK2/KB-sejr over Stenløse

Op til onsdagens kamp mod Stenløse BK, havde FCK2/KB scoret intet mindre end 19 mål i forårets første seks kampe. Således var der lagt op til et målrigt opgør på Frederiksberg Idrætspark, der denne onsdag aften var forenet med solens stråler og varme.

Forleden blev unge Lasse Qvist udtaget til det danske U/19 hold, der inden længe drager til Ukraine, for at kvalificere sig til EM. Til dagens kamp måtte Qvist dog starte på bænken, da træner Benny Galls elleve foretrukne var:

Benny Gall
Jeppe Hestehave - Jamil Fearrington - Nikolaj Steen Hansen - Urmas Rooba
Jeppe Brandrup - Thomas Røll - Morten Bertolt - Claus Nielsen
Mads Torry - Martin Bernburg

Der skulle blot gå få minutter, før Stenløse var på besøg i Benny Galls felt. Der var dog ingen fare på færde, da Jeppe Hestehave og Nicolai Hansen indgik et samarbejde, og headede bolden sikkert tilbage i favnen på Gall.

På midtbanen var unge Morten Bertolt i stand til at samle løse bolde op, og virkede generelt sikker i sit spil.

Han kunne dog ikke forhindre Stenløse i at have kampens første reelle chance. I de første 10 minutter holdt et stærkt spillende midterforsvar Stenløse fra fadet, men i det 11. minut var det tæt på at gå galt.

Offside-fælden glippede, og pludselig slog Stenløse kontra. Nicolai Hansen kom dog ned i en glidende tackling, og fik afværget. Som så ofte hørt i fodboldens verden, kan tingene gå lynhurtigt. Knap var bolden ekspederet væk, før Mads Torry stod ansigt til ansigt med Stenløses målmand.

Et dramatisk øjeblik skulle herefter snart indtræffe. En høj bold droppede ned mellem Torry og målmanden, og Torry var første mand på bolden. Da der ingen bold var at ramme for målmanden, var det i stedet Torry der blev sendt til tælling. Der blev hurtigt fløjtet, dog for offside, og Torry kunne modtage behandling.

Han kom dog hurtigt på benene igen, og uheldet så heldigvis værre ud end det var.

Indtil slutningen af første halvleg, var de 303 tilskuere vidner til en chancefattig kamp. Pludselig begyndte FCK2/KB dog at røre på sig, hvilket medførte store chancer til Morten Bertolt og Martin Bernburg. Begge spillere manglede dog både det fornødne held samt skarphed i disse situationer.

Trods de manglende chancer, var det FCK2/KB der stod for det meste af spillet, og skulle et hold have gået til pause med en føring, skulle det have været FCK2/KB.

Pausen blev brugt på mere end bare peptalk. Mathias Gravesen og Lasse Qvist blev sendt på banen, for at erstatte henholdsvis Urmas Rooba og Morten Bertolt.

Det sendte Mads Torry ned på positionen som højre midtbane og rykkede Jeppe Brandrup ind på den centrale midt.

Fra anden halvlegs start stod det klart at Qvist kunne bidrage med sin hurtighed og vilje til at løbe. Gang på gang blev Stenløses forsvar udfordret, hvilket bestemt ikke behagede dem.

Samtidig med at angrebet nu for alvor begyndte at vise tænder, viste det unge midterforsvar bestående af Jamil Fearrington og Nikolaj Steen Hansen, at de var Stenløse overlegne i luftrummet. Således var det disse to, der sammen med Mads Torry i løbet af fem minutter, havde forsøg der var forholdsvis farlige.

To minutter inde i halvlegen, sendte Torry en høj bold op mod himlen. Efter hvad der føltes som en evighed, dumpede bolden ned på målstregen, og voldte store problemer for Christian Amby i Stenløsemålet.

Det blev dog ikke til en scoring, ej heller da Fearrington og Hansen forsøgte sig på hovedstød efter hjørnespark, der i øvrigt oftest var yderst giftige i dagens kamp.

Efter 55 minutters spil, følte FCK2/KB sig snydt for et straffespark, da Claus Nielsen blev skubbet i feltet i jagten på en bold. Fløjten forblev dog tavs, til store protester fra Nielsen.

Det digitale stadionur viste 62 minutter spillet, da Lars Stage fra Stenløse så ud til at være slemt skadet. En hændelig tackling fra Fearrington endte med at blive yderst farlig for Stage, der umiddelbart dog slap med skrækken. Skaden medførte dog, at han lod sig udskifte få minutter senere. At han kunne rejse sig op, er dog positivt, da det nemt kunne være blevet til en alvorlig skade i dette uheld.

Der skulle gå 64 minutter, før FCK2/KB fik hul på bylden og prikket bolden over stregen. Lasse Qvist sendte endnu et farligt hjørnespark ind i panden på Bernburg, der sikkert satte den ind. Med scoringen fulgte et enormt FCK2/KB pres, hvor Bernburg indenfor ét minut havde to giftige forsøg, blot 60 sekunder efter sin scoring.

Der skulle dog gå 79 minutter, før mål nummer to kom. Lasse Qvist spillede flot bandespil med Bernburg, og lynhurtigt var han væk fra forsvaret og alene med målmanden. Kort før en kollision med målmanden, fik Qvist sendt bolden højt op i målet med god hastighed, uden chance for målmanden. Som det var tilfældet med Torry tidligere, måtte også Qvist mærke bivirkningerne af at være hurtigere end målmanden. Qvist kom dog på benene igen, og havde i kampens slutning flere muligheder for at øge til både 3-0 og 4-0.

Martin Bernburg kan sammen med Qvist spytte lidt kroner i bødekassen for brændte chancer, hvilket dog ikke piller ved, at de i kampen igennem voldte Stenløseforsvaret store problemer.

Efter 83 minutters spil, måtte Thomas Røll lade sig udskifte med Peter Piil, efter en voldsom tackling, der medførte gult kort til Stenløses nummer 3, Casper Dragsted.

I kampens sidste minutter, stod det på powerplay fra FCK2/KB’s side, der pressede på for at lukke kampen helt. Det blev dog ikke til flere scoringer, trods massivt pres og store tilbud inde foran mål.

Trods det at enkelte spillere skylder et mål eller to, var det generelt en god indsats over hele linjen. Banens beskaffenhed taget i betragtning, var spillet til tider bestået, og det var svært at pege på en decideret dårlig indsats i dag.

Næste kamp for FCK2/KB er søndag 10.30, når Søllerød-Vedbæk gæster Frederiksberg Idrætspark. Sidst de to hold mødtes, endte det med en Søllerød-Vedbæk-sejr på 2-0. Vi skal helt tilbage til 1. september 2004, for at finde seneste FCK2/KB-sejr over mandskabet, der efter 21 kampe ligger placeret som nummer 6 i 2. Division Øst med 34 point, fire færre end FCK2/KB på 4. pladsen.