FCK2 spillede 2-2 mod B93

Med syv SAS ligaspillere i startopstillingen, lykkes det søndag formiddag FCK2 at få 2-2 i en tempofyldt kamp, som hjemmeholdet burde have vundet.

Af Ragnald Kruse

Startopstilling:

Johan Wiland

Danni Jensen – Zanka – Peter Larsson – Niclas Jensen

Libor Sionko – Thomas Delaney – Saban Özdogan – Martin Vingaard

Dame N’Doye – Kevin Bechmann Timm

Var man en af dem der havde fået dagens kampprogram ved indgangen til stadion, var forvirring nok det rette reaktion da stadionspeakeren annoncerede startopstillingen. Ifølge programmet figurerede kun Johan Wiland, Niclas Jensen og Peter Larsson, der normalt også er med på førsteholdet, i startopstillingen …men da spillerne løb på banen var Mathias Zanka Jørgensen, Martin Vingaard, Libor Sionko og Dame N’Doye pludselig med.

Hjemmeholdets opstilling imponerede åbenbart ikke gæsterne fra B93, ledt af den tidligere træner Benny Gall, for efter kun 2½ minut var de allerede foran ved Emil Dyre Nielsen, der godt 15 meter udefra hamrede bolden op i venstre kryds – uden chance for Wiland i målet. Det var dog ikke noget der ændrede tempoet i kampen, der var en anelse højere end normalt i dagens kamp generelt.

Begge hold diskede op med teknisk flot fodbold, godt kombinationsspil og kvalificerede afslutninger - og da begge hold samtidig stod godt forsvarsmæssigt, var der mange tætte nærkampe og fight om enhver bold i begge holds målfelt. Godt 20 minutter inde i halvlegen var Özdogan tæt på en udligning med et langskudsforsøg, men desværre tæt over mål. Der skulle spilles 37 minutter før udligningen kom i form at et straffespark, hvor Sionko blev væltet i feltet, og Niclas Jensen eksekverede til pausestillingen 1-1.

Anden halvleg var ligeså tempofyldt som den første, og her var det hjemmeholdet der sad mest på spillet og chancerne. Det blev belønnet efter et kvarter, hvor Dame N’Doye efter et indkast i feltet sendte bolden tilbage til Kevin Bechmann Timm, der sendte et langskud af sted uden for keeperens rækkevidde. Det var Kevins 10. mål i sæsonen, og tredje kamp i træk han scorede, hvilket gør ham til holdets topscorer.

Herefter blev de erfarne spillere stille og roligt udskiftet, og kort tid efter lignede spillerne på banen dem der normalt er til at finde i startopstillingen. Desværre fik en af indskifterne, Anders Qvist, en uheldig hovedrolle, da han sendte en tilbagelægning for kort til Wiland. Bolden blev opsnappet af Emil Dyre, der nemt kunne udplacere Wiland i målet til stillingen 2-2.

Selvom der blev kæmpet bravt af FCK’s reserver med flere gode chancer på både dødbolde og hovedstød af Zanka, samt gode indlæg fra fløjen af Danni Jensen, der var blevet rykket op på højre midtbane, forblev stillingen 2-2 ved de 90 minutter, og FCK2 forbliver på 9. pladsen, mens B93 måtte se sig passeret af FC Vestsjælland på en bedre målscore.

Selv med et uafgjort resultat mod et tophold, var det ikke en helt tilfreds Danni Jensen FCK.DK havde fat i efter kampen:

- Jeg synes faktisk vi spiller en bedre kamp end B93. De får selvfølgelig en rigtig god start med deres flotte mål, men vi sidder på kampen resten af halvlegen og udligner også fortjent. Synes også vi spiller rigtig godt i anden halvleg, selvom det er et ærgerligt mål de får – men sådan er fodbold en gang i mellem fortæller Danni, der samtidig kunne fortælle at han faktisk selv synes han fungerer bedst på højre backpladsen i stedet for højre midtbane.

Næste hjemmekamp er søndag den 24. maj mod en anden Østerbroklub…nemlig Skjold.