FCK U21 kom godt fra start

Lørdag tog F.C. Københavns andethold, FCK U-21, så fat på Danmarksserien. FCK spillede mod Helsingør i Frederiksberg Idrætspark. Nedenfor følger cheftræner Brian Fonsecas rapport fra kampen:

FCK U-21 - Helsingør 4-2 (0-1)

Opstilling:
Benny Gall - Mike Andersen, Kofi Dakinah, Christian Traoré (65. Danny Hansen), Steffen Hartmann - Hjalte Nørregaard, Peter Hansen, Martin Bergvold, Elrio van Heerden - Vitus Kofoed (45. Thomas Lundbye), Jesper Bech (65. Dennis Flinta)

Mål:
1-1,Thomas Lundbye
2-1, Martin Bergvold
3-1, Thomas Lundbye
4-1, Hjalte Nørregaard

Sæsonens første kamp var et gensyn med den gamle DS-træner Flemming Petersen, der nu slår sine folder i HIF. Af gamle kendinge var Mikkel Linnet, som også var en del af DS-truppen for nogle år tilbage.

Kampen startede med et gevaldigt pres mod Helsingørs mål og selvom presset ikke holdt så blev første halvleg en meget ensidig forestilling. Vi havde bolden, de havde chancerne. FCK U-21 havde vel ikke en kvalificeret afslutning i første halvleg, selvom man havde bolden hele tiden. Et par af spillerne havde en tendens til at modtage bolden og se om de kunne finde åbningen, hvilket betød at den aldrig kom, da HIF i perioder forsvarede med alle mand foran feltet.

Pausen gik med at lave følgende ændringer.

1. Lundbye ind for Kofoed for at have en spiller der er bedre til spillet i fødderne.
2. Når bold kom på vores sidebacks skulle de slå indlægget tidligere og ikke prøve at komme under HIF´s forsvar.
3. Flere mand i feltet ved indlæg.
4. Færre berøringer når en midtbanespiller havde bolden.
5. Da HIF stod meget lavt skulle vores angribere udelukkende spilles i fødderne hvis vi søgte gennembrud centralt, hvor vi i første halvleg havde forsøgt at ligge den op i hovedet på vores angribere eller ligge den over deres bagkæde.

Efter 20 minutter af anden halvleg var stillingen så 4-1 til FCK U-21. Det første mål efter et tidligt indlæg fra Hartmann, to meget flotte mål efter lynhurtigt kombinationsspil igennem HIF centrale forsvar og til sidst fik Nørregaard blokeret en clearing som sejlede over i det modsatte hjørne. Men man må sige at spillerne viste deres store potentiale ved specielt mål andet og tredje mål. At de derudover er i stand til at lave de nødvendige ændringer fra første til anden halvleg er også en cadeau til de unge mennesker. Man taler tit om manglende indstilling, hvilket egentlig bare er en floskel på dette plan, da indstillingen altid er i orden fra de unge spillere. Problemet lægger tit i, at spillerne ikke helt kan se hvad "problemet" er inde på banen. De gode spillere ændrer deres adfærd inde på banen udfra hvilke problemer vi har. I vores kamp gjorde spillerne dette perfekt og pludselig lignede vi et hold som kom på banen med en helt anden indstilling, hvilket ikke var tilfældet.

Resten af kampen blev desværre en lille ørkenvandring, da vi ikke fortsatte det gode spil og gav HIF en ordentlig afklapsning. Så HIF fik et trøstemål til sidst og kampen endte 4-2.

Kampens vigtigste spiller var Thomas Lundbye som var med i de tre første mål og spillede fejlfrit. Også Steffen Hartmann skal roses for en god indsats, specielt var hans store force (bolde i fødderne på angriberne) var en vigtig del af vores opspil i kampen.