Succes for U-truppen i Holland

FCK U19 sikkert fra start

Efter en god lang vinter var der atter U19 fodbold på programmet. Hjemme på Frederiksberg tog FCK U19 imod Hvidovre IF, og her blev det til god start på foråret - da FCK U19 fortjent vandt med 2-1.

Af Jan Eliassen
Optaktsfasen til sæsonstarten havde været rigtig god, der var blevet arbejdet stenhårdt på træningsbanen, og der var kommet struktur på både det offensive og det defensive spil. Dagens kamp blev imødeset med spænding og glæde, og med tanke på hjemmebanefordelen var FCK U19 vel svage favoritter, på trods af at de to hold havde lige mange point. Men selv om FCK måske var svage favoritter, så ved man også, at Hvidovre altid er svære at slå og altid kæmper hårdt for point.

I 1. halvleg kom FCK U19 bedst fra start, var boldbesiddende og dominerede det meste. Hjemmeholdet fik skabt nogle gode chancer, specielt i højre side med Geertsen og Henriksen. Men selv om FCK var spilstyrende og havde skabt mest, så stod den stadig 0-0 ved pausen.

I 2. halvleg skulle konceptet bevares, og i det 51. minut kom FCK U19 så foran på et flot indlæg fra Cagri Erdem og Thobias Skovgaard gjorde det på fremragende vis til 1-0. Det var godt at komme foran, for i sådan en forårspremiere er det godt at blive det hold der først får ro over spillet. Efter målet fortsatte FCK U19 med at dominere og havde en meget god fase - hvor 2-0 også var meget tæt på, men desværre fik Vukicevic ikke bolden i kassen.

Men målet til 2-0 kom i det 70. minut. Igen kom det efter et indlæg fra højre, Lasse Horn scorede til 2-0, og lukkede dermed næsten kampen. Efter scoringen virkede det som om, at Hvidovre godt vidste at de tre point ville blive på Frederiksberg.

De sidste 10 minutter af kampen var med FCK i førersædet, og det blev ikke nemmere for gæsterne da de i det 81. minut fik et rødt kort. Men alligevel blev der lidt klassisk stress over det til sidst, og i det 92. minut blev den så 2-1. De to minutter der fulgte efter reduceringen var også lidt stressfulde, men det endte som det skulle, nemlig med tre point til FCK U19.

Efter kampen havde træner Brian Riemer denne kommentar:

- Vi ville mest, vi spillede bedst og sejren er 120 procent fortjent. Der skal lyde stor ros til drengene, de har leveret flot arbejde i optaktsfasen, og de har tacklet det hele ret flot. De viste i dag at de var klar - og leverede varen i årets første kamp. Vi fik den start vi havde håbet på, det er jo altid vigtigt at komme godt fra start - og den fortjente sejr var en passende belønning ovenpå de seneste måneders hård og koncentreret træning.