Viktor Claesson

FCK sikrer sig Viktor Claesson

F.C. København og Viktor Claesson er blevet enige om at forlænge samarbejdet frem til sommeren 2026.

Den svenske landsholdsspiller kom til klubben i marts måned på en aftale frem til denne sommer, efter hans kontrakt med russiske Krasnodar var blevet ophævet. Nu har parterne papir på hinanden i de kommende fire år.

PC: Topspiller med stor europæisk erfaring
Viktor Claesson, der er startet inde i samtlige kampe siden sin matchvinder-debut i Aalborg, har netop været med det svenske landshold, men vender altså retur til løverne i opstarten til den kommende sæson:

”Viktor er en topspiller, der har både et top- og bundniveau over det, vi normalt oplever i Superligaen. Han er relationelt meget stærk offensivt og samtidig en uhyre disciplineret holdspiller. Han kommer til at spille en hovedrolle i vores dynamiske og dominerende spillestil og bliver afgørende for vores muligheder i Europa og i Superligaen i den kommende sæson og på sigt,” siger sportsdirektør Peter Christiansen.

”Han har fra dag ét passet perfekt ind i klubben fra han trådte ind ad døren, Han har tilpasset sig klubben lynhurtigt, og han er bare blevet bedre og bedre, så vi har ikke set det bedste fra ham endnu,” slutter Peter Christiansen.

Claesson: Følt mig hjemme fra start af
For 30-årige Viktor Claesson selv har matchet med FCK vist sig at være det helt rigtige:

”Vi startede med en kort aftale, men jeg kunne mærke med det samme, at det virkelig var en god klub for mig at komme til. Alle har taget fantastisk imod mig, og jeg har følt mig hjemme fra start. Niveauet er højt og der er stor kvalitet og potentiale i truppen, så jeg er overbevist om, at vi kommer til at blive bedre og bedre. Vi har store ambitioner både i Superligaen og i Europa i den kommende sæson. Det ser jeg meget frem til at være en del af,” siger Viktor Claesson.

Thorup: En nøglespiller fremover
Cheftræner Jess Thorup ser frem til at fortsætte samarbejdet med Viktor Claesson:

”Viktor havde en impact hos os med det samme, og han er en international spiller, som kun kommer til at blive stærkere for os. Han kan spille alle vores offensive positioner, og bidrager altid med en masse både offensivt og defensivt, og vi ser ham som en nøglespiller fremover. Det er meget glædeligt for alle, at han fortsætter hos os, for han er både på og uden for banen et stort aktiv for os,” siger Jess Thorup.

Viktor Claesson er noteret for 10 kampe og et mål og tre assists for FCK.