Peter Christiansen og Hákon Arnar Haraldsson
Hákon Arnar Haraldsson
Hákon Arnar Haraldsson
Hákon Arnar Haraldsson

FCK forlænger med Haraldsson

F.C. København har forlænget aftalen med et af 3F Superligaens største talenter, Hákon Arnar Haraldsson.

Den 19-årige offensivspillers nye kontrakt med Løverne løber frem til sommeren 2027.  

Hákon Arnar Haraldsson blev kåret til Årets Spiller på Island i 2022, hvor han også spillede en vigtig rolle i F.C. Københavns mesterskab og kvalifikation til Champions League.

Han stod han blandt andet for FCKs mål i 1-1 kampen mod Dortmund i Parken, og han har spillet 7 A-landskampe for Island.

PC: Et ekstraordinært talent
”Hákon er en af de mest interessante unge spillere, vi har set i Danmark i mange år," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Det er store ord, men vi mener klart, at han er et ekstraordinært talent. Han har ikke bare vist, at han kan gøre en forskel i Superligaen, men også i Champions League og for sit land."

Haraldsson: Klasse af klubben
Hákon Arnar Haraldsson kom til FCKs talentafdeling som 16-årig i 2019 fra islandske IA Akranes, og i sommeren 2021 blev han rykket op på Superliga-holdet.

”Jeg havde i forvejen en lang aftale med FCK, men jeg er taknemmelig for forlængelsen," siger Haraldsson.

"Jeg synes, at det er klasse af klubben, at de med den nye aftale anerkender den udvikling, jeg har været gennem det seneste år, og den spilletid jeg har opnået."

”Jeg har det fantastisk godt i FCK og i København. Jeg føler, at jeg udvikler mig hele tiden, og jeg har masser af rigtigt dygtige holdkammerater og trænere, jeg kan lære af."

"Derfor ser jeg FCK som det helt rigtige sted for mig at udvikle mig, og jeg har stadig mange områder, jeg kan udvikle som spiller og menneske her.”

Neestrup: Internationale egenskaber
Hákon Arnar Haraldsson har foreløbig spillet 46 kampe og 9 mål i den hvide trøje, og cheftræner Jacob Neestrup anerkender islændingens mange kvaliteter:

”Hákon har internationale egenskaber både med og uden bold," siger Neestrup.
 
"Han er teknisk stærk med en høj spilintelligens, og han begår sig godt i små rum, samtidig med, at han er afgørende med mål og assists."
 
"Selvom det er mindre iøjnefaldende for de fleste, så er han også en fantastisk presspiller, der knokler for holdet og altid leverer 100 procent."
 
"Sidst, men ikke mindst, så er han mentalt utroligt stærk og går altid på banen med masser af mod og initiativ i sit spil,” siger Jacob Neestrup.