FCK dissekerede AC Horsens

F.C. København kom glimrende fra start i Viasat Cup, da et ungt københavnsk mandskab rundbarberede Horsens, der stillede i noget nær stærkeste opstilling.

Alle mål faldt i første halvleg og da løverne stod for fire af disse ved Bernburg (2), Kvist og Hangeland betød det ikke det store for kampens udfald af Steffen Ernemann åbnede med et frisparksmål.

Hjemmeholdet kom bedst fra land godt hjulpet på vej af Ernemanns velplacerede frispark efter otte minutter, men et fuldstændigt uimponeret udehold, greb efterfølgende hurtigt og solidt fat om taktstokken.

Samspillet mellem Kvist, Brandrup og Bernburg var forrygende og angrebene bølgede ned mod Jochumsens mål. Tre af disse med en sådan effektivitet at Horsens ellers så solide forsvar blev reduceret til træningskegler, når fart, kvikke afleveringer og hårde velplacerede afslutninger resulterede i tre fine scoringer. Således sørgede først Kvist for udligningen i det 17. minut, da den centrale midtbanemotor med et langt træk bragte sig fri og scorede sikkert med indersiden.

Herefter glimtede Brandrup flot med to fine og næsten identiske assists til Bernburg fra højrekanten. Midt for mål svigtede Bernburg ikke, men tunge præcise afslutninger sørgede for både 1-2 & 1-3 i henholdsvis 21. og 32. minut.

Hjemmeholdet havde tydeligt problemer med at dæmme op for de unge vakse københavnerne, der med spilleglæden lysende ud af sig leverede en første halvleg på imponerende højt niveau.

En scoring mere til gæsterne blev det til inden pausen, da Hangeland på et hjørnespark kom højt til vejrs og fuldstændig plantede gardehøje Rieper, der blot måtte sande at et små to meter norsk luftvåben var en overmatchning. 4-1 ved pausen var ikke et mål for lidt. Flot indsats over hele linien.

Efter sidebyttet hankede Horsens gevaldigt op i defensiven, og da gæsterne med den trygge føring i ryggen ikke i samme grad søgte målene, blev anden halvleg væsentlig mindre livlig end første.

Et grumt sammenstød mellem en af FCK’s absolut bedste, Bernburg, og hjemmeholdets Per Gade lagde en yderligere dæmper på løjerne, og begge spillere blev skiftet ud med en forventelig hovedpine i sigte.

Et par chancer blev det til for begge hold, men de to uortodokse angribere, Berisha og indskiftede Sule måtte se Gall pille brodden af afslutningerne, mens Bertolt fik sit skud rettet en kende af og dermed røg skuddet lige udenom.

Indskiftninger af Svendsen og Qvist og Torry gav liv, men ikke nok til at det blev til yderligere scoringer.

Med en flot 4-1 sejr fik Ståle Solbakken mange positive aspekter at se hos sit unge kuld. Fra offensive og samtidigpåpasselige Fearrington i forsvaret til ansvarsbevidste Kvist på midtbanen til træfsikre Bernburg i front, var der meget at glæde sig over.

Næste opgave i Viasat Cup bliver på søndag, når FCM kommer til PARKEN.