Udsigt over Telia Parken

F.C. København tager skarp afstand fra potentiel Super League

En række europæiske klubber har meldt ud, at de ønsker at danne en ny, privat og lukket liga uden om det internationale fodboldsystem.

F.C. København tager skarp afstand fra en potentiel 'Super League' og er modstandere af en sådan ny og lukket privat liga uden om de europæiske turneringer, som er en helt afgørende brik i hele fodboldens økosystem, og finder desuden metoden og processen kritisabel og usolidarisk.

Så sent som i fredags var European Club Association's bestyrelse samlet og fuldkommen enige om de modeller og løsninger, der skal besluttes på dagens UEFA-kongres i Schweiz. I ECA's bestyrelse sidder repræsentanter fra syv af de pågældende klubber.

Som medlem af ECA, og med FCKs Director of International Affairs, Daniel Rommedahl, som bestyrelsesmedlem, er vi enige i de udmeldinger, der er kommet søndag aften, hvori det blandt andet lyder:

"Som repræsentant for de 246 førende klubber i Europa understreger vi vores forpligtelse til at arbejde på at udvikle UEFA's klubturneringer for cyklussen, som begynder i 2024 og ECA vil være stærkt imod en lukket Super League-model."

Vi vil nu deltage aktivt i diskussionerne via ECA og UEFA og på tværs af fodbold-Europa med klubber, ligaer og forbund, for at sikre, at fodbolden kan leve videre - med eller uden dem, der har andre prioriteter end at sikre et stabilt, europæisk fodboldsystem.