FCK sign Erik Johansson from KAA Gent

F.C. København køber Erik Johansson

- Erik er en bundsolid centerforsvarer med erfaring fra international klub og landsholdsfodbold. Han er lige nu førstevalg på det svenske landshold på sin position og har vist, at han kan håndtere vanskelige opgaver, selv når han er ude af kampform, som han for nyligt viste det i de to EM-playoff-kampe mod Danmark. Ser man på truppen efter salget af Amartey og kontraktsituationen generelt, så er vi nu dækket godt ind både på kort og langt sigt. Erik har en god alder i forhold til resten af truppen og vi er sikre på, at han fortsætter den lange flotte tradition for dygtige skandinaviske stoppere i F.C. København, siger manager Ståle Solbakken.

Erik Johansson ser meget frem til opholdet i København:

- F.C. København er Skandinaviens største klub, og jeg glæder mig meget til at hjælpe klubben med at vinde titler og komme tilbage på den europæiske scene. Min tid i Gent startede godt og jeg spillede de første ti kampe fra start, men så blev jeg desværre skadet og holdet klarede sig flot uden mig. Derfor valgte træneren at se bort fra mig, så da jeg fik den her mulighed for at komme til København og en klub på et meget højt niveau, så var jeg ikke i tvivl. Jeg ser virkelig frem til at komme i gang.

Erik Johansson, der netop er fyldt 27 år, har skrevet en kontrakt, der gælder frem til sommeren 2020 og får trøje nummer 5.

Senere i dag kan du se det første interview med Erik Johansson fra FCK TV på FCK.DK, hvor Ståle Solbakken også uddyber baggrunden for handlen.

FAKTA:
Navn: Erik Johansson
Født: 30.12. 1988
Position: Midterforsvarer
Tidligere klubber: Falkenbergs FF, GAIS, Malmö FF og KAA Gent
Landskampe: 8 A-landskampe for Sverige