5-2 og den 12. hjemmesejr i træk

F.C. København kan sende AaB ned i 1. division

Så er der blot en enkelt kamp tilbage i dette års Superliga, og den spilles søndag eftermiddag i PARKEN mod AaB. Det er ikke så mange runder siden, at det så ud til, at AaB uden problemer ville redde livet og forblive i Superligaen, men nordjyderne er nu atter faretruende nær en nedrykning.

Af Jan Eliassen
AaB havde ikke noget specielt godt efterår i Superligaen, og da der blev fløjtet af til julepause, lå AaB sidst i Superligaen med 16 point efter de første 19 kampe – og så måtte de endda gå på juleferie med en 0-6 afklapsning af OB i efterårets sidste kamp.

Men så blev det forår, AaB var forholdsvis aktive på transfermarkedet og med Michael Lumb, Thomas Augustinussen og Morten 'Duncan' Rasmussen som nye ansigter i truppen, så gik der ikke så lang tid, før der begyndte at komme point ind på kontoen, og med 19 point her i foråret, så ligger AaB faktisk nummer tre på forårstabellen, side om side med FC Midtjylland, og kun overgået af OB (23 point) og F.C. København (27 point)

En af de spillere der overordnet set har leveret varen, er måltyven Morten 'Duncan' Rasmussen, for med seks scoringer (i fem kampe på stribe), så er han en af de spillere, der har været med til at få AaB opad i tabellen her i foråret. Det eneste problem er bare, at Duncan ikke scoret i de tre seneste kampe, og da AaB i disse tre kampe blot har fået et point – så er AaB nu tæt på nedrykningsstregen. Det kan konstateres, at AaB's og Duncans formkurve er sammenfaldende, og da formkurven pt. peger nedad, så er AaB altså løbet ind i problemer...

AaB er altså i fare for at rykke ned – og hvis F.C. København på søndag henter sæsonens 25 sejr, så skal AaB håbe på, at de andre resultater i bunden af ligaen flasker sig, for hvis Lyngby spiller uafgjort eller slår OB (der jo har sikret sig sølvet) og Randers samtidig besejrer Esbjerg fB, så må AaB en tur ned i 1. division.

F.C. København kan altså med en sejr, være med til at sende mestrene fra 2007/08 ned i 1. division… 

F.C. København mod AaB
Hjemme i PARKEN har F.C. København mødt AaB 29 gange, 14 af kampene er vundet, otte er endt uafgjort og syv gange har AaB forladt banen som vindere. Målscoren er 52-37.

Ses der på alle opgør, både ude og hjemme, så har de to klubber mødt hinanden 63 gange, og F.C. København har med 31 sejre vundet lige knapt halvdelen af kampene. 18 kampe er sluttet helt lige, mens 14 kampe er blevet tabt. F.C. København har i de 63 kampe scoret 97 mål og 76 gange er det lykkedes for AaB at passere Løvernes sidste skanse.

I denne sæson mødtes F.C. København og AaB for første gang i 3. spillerunde. Her bragte den tidligere landsholdspiller Kasper Bøgelund AaB foran allerede efter syv minutter, men da AaB’s Lasse Nielsen i 2. halvleg begik straffe mod Dame N’Doye, så fik Santin muligheden for at udligne – og brasilianeren svigtede ikke. Der blev ikke scoret flere mål, og dermed endte kampen 1-1.

Det seneste møde var på Energi Nord Arena i midten af marts – og i 21. spillerunde. Her så det i omkring 75 minutter ud til, at de to klubber atter skulle spille uafgjort, men så slog Christian Bolaños til, og dermed kunne F.C. København tage hjem fra Aalborg med 1-0 og alle tre point.

Kilde: www.nipserstat.dk