FCK-fans i Parken

Færre tomme sæder i Parken takket være F.C. Københavnerne

F.C. København har oplevet en ekstremt stor stigning i antallet af frigivne og konverterede billetter til hjemmekampe i Parken, der har bidraget til, at færre sæder står tomme. Blandt andet den nye app-funktion har bidraget til den store vækst. 

Sammen om færre tomme sæder 
Der er ikke noget nyt i, at alle i og omkring F.C. København ønsker at fylde Parken og have så få tomme sæder som muligt. Dog er der godt nyt omkring konvertering og frigivelse af sæsonkort-pladser til kampene i Parken, når indehaveren er forhindret i selv at komme i Parken. 

Funktionen har i flere år været tilgængelig for sæsonkortholdere via deres profil på billet.fck.dk, men siden vi tilbage i juli 2023 præsenterede den nye funktion for konvertering og frigivelse af sæsonkort-pladser i F.C. København-appen, har vi oplevet en meget stor stigning i konvertering og frigivelse ift. tidligere sæsoner. Funktionen kan benyttes af alle platinkort-holdere og kort-abonnenter.

>> Læs nyheden fra juli-måned her 

Flot udvikling drevet af fansene 
Kigger man på de første seks hjemmekampe i indeværende sæson – hvor den nye funktion i FCK-appen har været tilgængelig – holdt op mod forrige sæsons første seks hjemmekampe, så giver det anledning til stor ros til F.C. Københavnerne, der virkelig har bakket op om at minimere antallet af tomme sæder. 

Flere frigiver – og bidrager til Fankassen 
I løbet af de seks første hjemmekampe i den igangværende 23/24-sæson, er der på Sektion 12 frigivet 716 pladser svarende til en stigning på 1.250% ift. den forgangne sæson. På C-tribunen er der i indeværende sæson blevet frigivet hele 2.250 pladser svarende til en stigning på næsten 700% mod seneste sæson. 

Når en sæsonkort-plads frigives, kan vi sælge den til en anden F.C. Københavner og dermed sikre, at pladsen udnyttes, når indehaveren selv er forhindret. Gensælger vi den, så øremærker vi 19,92 kr. pr. gensolgt billet til fankassen. Den har til hensigt at understøtte FCK-aktiviteter, herunder tifoer og forskellige former for fanarrangementer. 

På baggrund af ovenstående udvikling er der i skrivende stund øremærket 52.967 kr. til fankassen fra salg af frigivne billetter. 

Positiv udvikling på konvertering til udlån 
Foruden den flotte udvikling på frigivelse er der også meget positivt at sige om den udvikling, vi ser på konvertering af billetter. Ved konvertering menes der, at en sæsonkort-plads konverteres til en "normal" billet, der så kan videregives til en anden F.C. Københavner, der kan benytte pladsen i Parken. 

I løbet af de seks første hjemmekampe i indeværende sæson er antallet af konverterede billetter på Sektion 12 steget med hele 74,77% ift. de første seks hjemmekampe i den seneste sæson. Hele 3.193 konverterede billetter i sæsonens første seks hjemmekampe er det blevet til på Sektion 12. 

På C-tribunen er der i samme periode sket en stigning på 66,7% på baggrund af over 7.000 konverterede billetter på C-tribunen i indeværende sæsons første seks hjemmekampe.

At de konverterede billetter i høj grad også benyttes, er også værd at fremhæve. Faktisk er den gennemsnitlige udnyttelse på de konverterede billetter hele 88%.  

Udnyttelse på Sektion 12 
På Sektion 12 kan en del af den positive udvikling på konvertering og frigivelse også findes i reglen omkring min. 85% udnyttelse af platinkort, som vi introducerede i sommer.  

Alle platinkort på Sektion 12 skal i indeværende sæson opnå min. 85% udnyttelse til de kampe, der er indeholdt i produktet for at ejeren kan gentegne sit platinkort.  

Hvis dette ikke opnås, vil alternativet være billet-abonnement. For at et platinkort på Sektion 12 skal betragtes som benyttet, skal et af tre eksempler være opfyldt: 

  1. Kortet scannes i indgangen på kampdagen
  2. Kortet konverteres til en billet (som kan scannes i indgangen på kampdagen)
  3. Kortet frigives inden kampstart, således at pladsen er til rådighed for andre

>> Læs også om min. fremmøde for platinkort på C-tribunen her

Tak! Og fortsæt det gode arbejde! 
Vi ønsker selvfølgelig først og fremmest, at du som fast sæsonkortholder/abonnent altid selv kan komme i Parken. Men vi sætter også stor pris på din opbakning ved at frigive og konvertere, når du selv er forhindret.

På den måde kan vi sammen sikre færre tomme sæder i Parken – og samtidigt bane vejen for, at nye F.C. Københavnerne kan komme ind og opleve magien i Parken.  

FCK Point
Som altid får man 20 FCK Point, hvis man konverterer sin plads til en billet, som en medfan benytter og scanner ved indgangen. Derudover får man også 10 point, hvis man frigiver sin plads, så andre kan købe den – uanset om vi gensælger den eller ej. 

Sådan frigiver/konverterer du din billet i FCK-appen 
Grafikken herunder viser processen. Du kan også finde en guide i artiklen her

Du finder funktionen i din wallet i FCK-appen.

>> Hent din FCK-app her

Frigiv/konverter din plads

(klik på grafikken for at forstørre)