AaB venter i Aalborg

Et kig på søndagens modstander

FREMGANG I FORHOLD TIL SIDSTE SÆSONS 9. PLADS
I sæsonen 2011/12 sluttede Brøndby IF sæsonen med 36 point (32 point efter FC Nordsjællands mestre) og i sidste sæson fik Brøndby IF 39 point, hvilket var 26 point efter F.C. København på 1. pladsen. I begge sæsoner sluttede Brøndby IF på 9. pladsen.

Efter de første 29 spillerunder ligger Brøndby IF side om side med F.C. København med 46 point, men en bedre københavnsk målscore på +12 sikrer Løverne 3. pladsen, da Brøndby IF kun har +7 på målkontoen. Dermed er Brøndby IF på vej mod deres bedste resultat siden de i sæsonerne 2010/11 og 2009/10 vandt bronzemedaljer.

Brøndby IF’s 46 point er ligeligt fordelt på 23 point ude og hjemme. Dette kunne pege på gode muligheder for point til Brøndby IF, hvis det da ikke var fordi, at F.C. København er sæsonens 2. bedste hjemmehold – og det må heller ikke glemmes, at Brøndby IF ikke har vundet en Superligakamp i PARKEN siden den 19. september 2004, et fact som kampen søndag aften ikke skal ændre på!

Brøndby IF's seneste kamp i Superligaen var på hjemmebane mod FC Vestsjælland. Gæsterne kom foran både 1-0 (Michael Christensen) og 2-0 (Lasse Nielsen). Ariel Núñez fik reduceret før pausen – og ganske kort inde i anden halvleg fik FC Vestsjælland først underkendt et mål – lettere tvivlsom kendelse – og få øjeblikke senere udlignede Kenneth Zohore. Der blev ikke scoret yderligere – og derfor kunne Ove Pedersen og hans spillere tage hjem med det ene point med hjem til Slagelse.

Brøndby IF mangler – udover F.C. København – at møde FC Midtjylland (hjemme), Randers FC (hjemme) og FC Nordsjælland (ude).

BRØNDBY IF’S TRUP
Søndagens gæster har udtaget denne trup til kampen: Lukas Hradecky, Michael Falkesgaard, Michael Almebäck, Khalid Boulahrouz, Daniel Stenderup, Martin Albrechtsen, Martin Ørnskov, Thomas Kahlenberg, Alexander Szymanowski, Simon Makienok, Ariel Nuñez, Kenneth Zohore, Frederik Holst, Riza Durmisi, Lebogang Phiri, Dario Dumic, Patrick da Silva, Andrew Hjulsager og Quincy Antipas.

De tre mest benyttede Brøndby-spillere i denne Superligasæson er den finske keeper Lukáš Hrádecký (29 kampe, 2.610 minutter), midtbanespilleren Martin Ørnskov (27 kampe, 3 mål og 2.313 minutter) og forsvareren Riza Durmisi (28 kampe, 3 mål og 2.309 minutter).

Brøndby IF har benyttet 25 spillere i løbet af sæsonens første 29 kampe, hvilket er det samme antal spillere, som F.C. København har haft i aktion i denne Superligasæson.

FACTS OM BRØNDBY IF’S MÅLSCORING
Brøndby IF har scoret 40 Superligamål i denne sæson, og de er fordelt mellem disse spillere: Simon Makienok (10 mål), Kenneth Zohore (5 mål), Ferhan Hasani (4 mål), Alexander Szymanowski (4 mål), Andrew Hjulsager (4 mål), Riza Durmisi (3 mål), Martin Ørnskov (3 mål), Ariel Núñez (2 mål), Thomas Kahlenberg (2 mål), Lebogang Phiri (1 mål), Quincy Antipas (1 mål) og Daniel Stenderup (1 mål).

Brøndby IF scorer hovedparten af deres mål efter pausen. Blot 14 af de 40 Superligamål er scoret i 1. halvleg, og de resterende 26 mål er scoret i 2. halvleg. Defensiven har lukket 14 mål ind før pausen og 19 mål ind efter pausen.