Effektive løver sejrede i New Firm

Med effektiv og tålmodig kontrafodbold vandt Byens Hold en fortjent 2-0-sejr i New Firm-opgøret på Brøndby Stadion, hvor hjemmeholdet trods meget spil med bolden ikke kom frem til nær så meget som de skarpe gæster. Mathias Zanka Jørgensen bragte mestrene på vinderkurs i 1. halvleg, og efter at Brøndby havde trykket godt på efter pausen, slog N’Doye til og øgede til 2-0 på et fint oplæg fra Jesper Grønkjær. Dermed lagde løverne maksimalt pres på forfølgerne fra OB, der i morgen møder SønderjyskE, der kæmper for sit liv i bunden af rækken.

Johan Wiland var tilbage i målet efter at have afsonet karantæne mod AaB, og Ulrik Laursen var for første gang i foråret i startopstillingen, hvor han afløste den sygdomsramte Mikael Antonsson, og den rutinerede stopper gled ubesværet ind i samspillet med Zanka og de øvrige forsvarskolleger.

Kampens første store chance tilfaldt gæsterne efter små 10 minutter. Oscar Wendt startede angrebet helt nede i forsvaret, strøg som en raket op langs sidelinien og fik bolden tilbage af Vingaard og Grønkjær og fyrede godt af fra kanten af feltet. Stephan Andersen kunne kun parere, og returbolden gik ud til Kvist, der fra kanten af feltet desværre overplacerede sin afslutning, der strøg lige forbi mål.

Efter 18 minutter var det Grønkjærs tur til at udfordre Andersen efter at have snydt Daniel Wass ude på kanten, og denne gang slog keeperen bolden ud på Bischoff, hvorfra den var tæt på at studse i mål, inden han fik fat i den igen.

Indtil da havde Brøndby haft bolden en del, men uden at være farlige nede foran Johan Wiland, og først efter en god halv time havde Jallow et forsøg inden for målrammen, som den svenske keeper tog sig sikkert af. I det hele taget havde gæsterne ganske godt styr på begivenhederne, og det var også dem, der skabte de chancer der var før pausen.

Zanka åbnede scoringen
Efter 40 minutter var Pospech tæt på at finde N’Doye med et farligt indlæg, men van der Schaaf fik i sidste øjeblik kastet sig frem og headet til hjørne. Det fik Brøndby egentlig clearet, men Vingaard generobrede den lige uden for deres felt, og med Grønkjær som mellemstation strøg han til baglinien og lagde bolden fladt ind foran, hvor Zanka kunne styre den forbi Stephan Andersen, der måtte se sine noget passive holdkammerater slå opgivende ud med armene, mens de hvidblusede jublede over det vigtige og helt fortjente føringsmål.

6 minutter efter pausen var det meget, meget tæt på 2-0 efter et forrygende københavnsk angreb. Pospech trak sig godt fri i højre side af feltet og sendte et hårdt, fladt forsøg mod mål, og igen måtte Stephan Andersen give en retur, som N’Doye sendte mod det tomme mål, men med en akrobatisk detalje fik van der Schaaf bolden ekspederet væk på selve målstregen.

Udligningen hang lidt i luften...
Det ville ellers have lunet gevaldigt og sparet FCK-fansene for en nervøs periode på 15-20 minutter, hvor hjemmeholdet for alvor fik sat tryk på kedlerne og presset løverne tilbage på banen. Blandt andet slap Jallow helt fri på en lidt tilfældig bold ind i feltet, men Wiland kom godt ud i ham og fik pareret hans ikke alt for hårde afslutning med en fin refleksredning. Lidt efter ville Jallow have straffe, da han gik omkuld i feltet, men Lars Christoffersen – der slap fint fra sit første københavner-derby – viste tydeligt, at der var bold imellem.

Brøndby fik en del dødbolde i denne periode, hvor de også gav comeback til langtidsskadede Martin Bernburg, som dog tydeligvis stadig mangler noget kamptræning for at være med på højeste niveau. Efter et Krohn Dehli-frispark, som Bischoff headede på tværs foran mål, var Holmén til gengæld på med et hovedstød ved fjerneste stolpe, men Kvist var fulgt godt med ham og via hans hoved gik bolden over mål.

... indtil N'Doye afgjorde kampen
Men bedst som man sad og spekulerede over, hvor længe det kunne blive ved med at gå godt, så viste gæsterne stor kontraklasse. Pospech fik bolden i højre side og trak ind i banen, og det så Grønkjær og overlappede på højrekanten, hvor han fik bolden igen, og inden Mikael Nilsson kunne nå at gribe ind, havde han slået et fremragende indlæg til fjerneste stolpe, hvor N’Doye var løbet i position og uden en modstander i nærheden kunne han enkelt heade bolden i nettet og fordoble føringen til 2-0.

Brøndby var dog ikke helt knækket endnu, for kort efter sendte Jan Kristiansen et hovedstød direkte på stolpen i sin første aktion efter han var kommet på banen! Nærmere kom hjemmeholdet dog ikke i den sidste snes minutter, hvor gassen gik mere og mere af ballonen, mens løverne rutineret fik tiden til at gå og igen kontrollerede kampen, som de havde gjort det i de første 45 minutter.

Både Pospech og Grønkjær kom til udmærkede afslutninger, mens Jan Kristiansen var ene om at udfordre Wiland med et langskud fem minutter før tid, og der blev således aldrig spænding om udfaldet. Thomas Delaney fik det sidste kvarter i stedet for Vingaard og fik dermed sin første optræden i et New Firm-opgør, og mod slutningen blev der også nogle minutter til Thomas Kristensen og Ailton Almeida, inden Lars Christoffersen blæste i fløjten for sidste gang.

Intet er endnu afgjort hvad angår guldet – men selv med en OB-sejr i Haderslev mandag aften, vil løverne have 6 points forspring og en bedre målscore, inden de sidste tre kampe mod HB Køge (nu på onsdag), Silkeborg og SønderjyskE. Jo, der var guldduft over Vestegnen her til aften – og den drev ind mod hovedstaden!