Effektive Horsens brød stimen

Københavnsk dominans før pausen
Matchvinderen fra Esbjerg-kampen Zdenek Pospech var tilbage i startformationen og dermed var William Kvist tilbage på midtbanen, hvor han indtog højrekanten og dermed skubbede Libor Sionko ud på bænken sammen med Ailton, Allbäck og Zanka.

Hjemmeholdet, der måtte undvære de karantæneramte Søren Friis og Henrik Hansen, kunne inden kampen konstatere, at de i otte forsøg endnu ikke havde taget point fra Byens Hold, og trods en udmærket start med et par giftige hjørnespark fra Elanga, så havde gæsterne sådan set meget godt kontrol over kampens indledning. Man noterede dog, at Oscar Wendt pådrog sig et gult kort allerede efter 9 minutter og dermed tangerede Niclas Jensens rekord fra den første udekamp i Aalborg i juli i kategorien ”hurtige advarsler”.

Samme Oscar, der var flittig til at støde med frem i venstre side, stod også for mestrenes første farlige forsøg, da han skruede et direkte frispark lige uden om Søren Jochumsens mål efter at Grønkjær var blevet væltet uden for feltet.

I den modsatte ende var Macena efter et kvarters tid tæt på at smutte fra Gravgaard og Antonsson, men Jesper Christiansen gik godt ud i feltet og afværgede, inden det for alvor blev farligt.

Midt i halvlegen kunne gæsterne med lidt større koncentration være kommet foran, da en 3 mod 2-kontra endte med at William Kvist var løbet i offside-position, da han fik bolden af Nordstrand. Kort efter var Nordstrand selv meget tæt på at overliste Jochumsen med et hovedstød helt nede ved den ene stolperod, men 400 kamps-jubilaren nåede godt ned og slå bolden til hjørne.

Københavnerne havde generelt bolden mest, men trods savnet af midtbanedirigenten Henrik Hansen var hjemmeholdet ganske godt med i kampen. Selv om frontløberne Macena og Lawan måske ikke fylder alverden rent fysisk, så krævede de hele tiden nøje opmærksomhed fra forsvaret, når de hurtigt kombinerede sig frem ad banen i de kontraløb, som hjemmeholdet fik en hel del af.

Det var dog Grønkjær, der fik halvlegens sidste store tilbud, da han mødte et godt Pospech-indlæg med panden, men desværre ramte flere meter ved siden af målet.

Nordstrand på pletten
2. halvleg blev indledt med fortsat københavnsk dominans, og det brænde gevaldigt på efter 7-8 minutter, da Grønkjær smart sendte Kvist til baglinien, men han valgte at afslutte fra den meget spidse vinkel i stedet for at prøve at finde den helt fri Nordstrand midt for tom kasse – og det stod stadig 0-0.

Kort efter var 9’eren dog på pletten, da Jochumsen ikke kunne holde et godt, fladt langskud fra Pospech, og Nord sparkede resolut bolden fladt i kassen til en fortjent københavnsk føring.

Den næste halve snes minutter havde mestrene stadig ganske godt styr på begivenhederne, mens AC Horsens gav sig ikke, og Kent Nielsen foretog et par udskiftninger, der skulle vise sig at få stor betydning, da først Allan Søgaard og siden den tyske debutant Steffen Lauser bragte ny energi til den betrængte midtbane.

Set med københavnske briller fristes man til at sige, at det var helt unødvendigt at lukke de gule ind i kampen - men er det ikke altid dét? Men ind kom de, da Lawan efter 67 minutter løftede bolden ind i feltet til Macena, som relativt enkelt sparkede den ind via modsatte stolpe, inden Antonsson nåede ned og tackle ham.

Horsens kom flot tilbage
Ståle Solbakken svarede igen ved at sende Allbäck ind for Kvist, og kort efter var det tæt på at Hutch kom på tavlen. Igen iscenesatte Grønkjær med en fin stikning, men igen blev vinklen for spids og Jochumsen kunne afværge canadierens afslutning til hjørne. Lidt efter kom Sionko ind i stedet for Hjalte Nørregaard, men i samme minut slog Horsens til igen... Macena sendte et halvdårligt skud af sted mod mål, og Jesper Christiansen begik en sjælden fejl ved at lade bolden smutte fra sig, så Lawan kunne følge op og ekspedere bolden over stregen.

Godt en halv snes minutter før tid fik Sionko en kæmpe mulighed for at bringe balance i regnskabet, da han tog en god medløbsbold fra Nordstrand med ind i feltet og trykkede af, men den sad for tæt på Jochumsen. Ailton afløste Oscar Wendt i en yderligere offensiv satsning, men det var Horsens, der var ovenpå nu og få minutter efter kunne Lauser øge til 3-1, da han fik tid og plads til at sende et drøn af et langskud afsted fra distancen.

Allbäck fik ganske vist reduceret få minutter efter, da han headede et Sionko-frispark i nettet, men tættere kom gæsterne ikke, trods et vildt alt-eller-intet-pres mod slutningen, hvor også Gravgaard blev kastet frem i angrebet. Men Kent Nielsens tropper red tappert stormen af og fik dermed slettet det kedelig nul i statistikken mod Byens Hold.

Ståle & co. kom til gengæld ned på jorden igen efter den forløsende overtidssejr mod Esbjerg sidste søndag og må igen se OB og FC Midtjylland indtage 2. og 3. pladsen, der giver de eftertragtede billetter til UEFA Cup’en. Og guldmedaljerne... dem er der ingen grund til at beskæftige sig mere med i denne omgang, hvor AaB er 11 point foran med 15 tilbage at spille om.