Den sidste kamp for FCK/KB

Modstanderen i årets sidste kamp var Værløse, og det så inden kampen ud til at være en overkommelig opgave. Værløse gik ind til kampen med en placering under nedrykningsstregen, men en tidlig udvisning til målmand Frederik Vang Larsen – og en scoring på det efterfølgende straffespark – var med til at gøre det lidt nemmere for Værløse, der endte med at vinde kampen 2-1.

Af Jan Eliassen

FCK/KB havde ikke vundet i de seneste fire opgør, men havde da fået 2-2 i den seneste runde, men det så anderledes trist ud for Værløse, der har tabt de fire seneste kampe med 5-1, 3-1, 4-2 og 4-1 og sammenlagt 16-5. Man skal helt tilbage til weekenden 18.-19. oktober for at finde de to holds seneste sejr. FCK/KB slog Vanløse med 2-1, og Værløse vandt med 4-2 over Søllerød-Vedbæk - det eneste hold der ligger under Værløse i 2. division Øst.

Lørdag eftermiddag blev sæsonens sidste kamp spillet - og ikke bare det det sæsonens sidste kamp, det var også sidste gang at vendingen "FCK/KB" blev brugt om holdet i 2. division Øst. Fra den 1. januar vil holdet nemlig optræde i F.C. Københavns navn og vil spille i F.C. Københavns hvide spilledragt.

Inden kampen gik i gang der tvivl om kampen overhovedet skulle spilles. Der var godt nok synlige streger, men selve banen var dækket af cirka fem centimeter sne. Men spillet blev sat i gang, og FCK/KB var dem der startede bedst og det blev til en del chancer, dog uden at det førte til scoringer.

Efter en halv time bliver der spillet en dyb bold til en Værløse angriber, og Frederik Vang Larsen i målet lavet en nødbremse og får rødt kort. På straffesparket kom Værløse foran 1-0 og blot fem minutter senere øgede hjemmeholdet føringen – og dermed kunne de gå til pause foran 2-0.

I anden halvleg var sneen næsten blevet til is, og det betød en halvleg hvor der næsten ikke var nogen chancer. Der var meget spil på midten af banen, og der blev også forsøgt med indlæg, men det førte nu alligevel ikke til nogen store chancer.

Med 25 minutter igen fik FCK/KB så reduceret da Kevin Bechmann Timm fik passeret Værløses keeper, og resten af kampen forsøgte FCK/KB så at presse Værløse helt i bund og dermed få den fortjente udligning, men den kom desværre aldrig, og efter 90 minutters kold fodbold var det Værløse der kunne konstatere at sejren var deres.

FCK.DK fik en snak med Mads Laudrup om 2-1 nederlaget:

- Det var surt at gå til pausen bagud 2-0, for vi følte, at på trods af at vi var en mand i undertal, så havde vi spillet lige så godt som dem. Værløse var åbenbart bedst til at udnytte banens beskaffenhed i dag, men det er da surt at årets sidste kamp skulle ende med et nederlag.

Efter dagens kamp, så er der fire måneder til sæsonens næste kamp. Den spilles den 22. marts på Frederiksberg Idrætspark mod Ølstykke, og til den tid vil hjemmeholdet altså hedde F.C. København og ikke FCK/KB.