Corner afgjorde tæt opgør i Aalborg

Tre dage efter hjemkomsten fra Helsinki skulle løverne ud på en vanskelig udebane-mission i Aalborg, men missionen lykkedes, selv om det holdt hårdt mod slutningen. Men Corners flotte 1-0-mål efter et kvarter viste sig at være nok til at få de tre point med hjem og dermed forlænge rækken af ubesejrede Superliga-kampe til 9.

Det blev en tæt og chancefattig indledning på kampen, men efter et kvarters spil faldt det, der skulle vise sig at blive kampens eneste scoring. Corner pressede Rasmus Thelander til en skidt pasning op ad banen, som blev opfanget af Amartey, der 11 claudemir god bold i dybden til rurik, får hjørne, pierre Amartey opfangede og sendte tilbage til Corner i udkanten af AaB-feltet, og han tog lige et lille træk og sendte bolden elegant over i det lange hjørne uden for Nicolai Larsens rækkevidde.

Kort efter sendte Nicolai Jørgensen et lumsk, studsende langskud af sted, som Larsen ikke kunne holde, og Gíslason var lige ved at nå frem til returbolden, som keeperen dog i sidste øjeblik fik fat i.

Midt i halvlegen måtte Corner en tur i græsset og behandles for et skrub efter en tackling med Thelander, men den store forward kom tilbage efter et par minutter og fortsatte sin arbejdsindsats. Og arbejdes skulle der for at holde AaB’erne fra fadet, men selv om de fik bolden mere i de sidste 15-20 minutter af halvlegen, så havde de svært ved at spille sig til det helt store. Farligst var det, da Dalsgaard fandt Würtz i feltet, men fra halvspids vinkel knaldede han den over nærmeste målhjørne.

Fem minutter før pausen var Helenius ved at slippe fri, men en påpasselig Høgli fulgte med ned i feltet og tacklede i det hele rette øjeblik. Halvlegen sluttede med en stor mulighed til Amankwaa efter en mønster-kontra, som Nicolai Jørgensen iscenesatte, men hans afslutning strøg tæt forbi den ene stolpe.

Efter pausen forsøgte AaB at komme længere frem på banen, bl.a. med en offensiv indskiftning af Anders K. Jacobsen, men stadig havde de svært ved at tilspille sig noget særligt. Det meste kom via Thomas Dalsgaard i højre side, hvorimod venstrekanten nok led under at Nicolai Thomsen var rykket ind på den centrale midtbane.

Hos løverne kom Toutouh ind for Gíslason efter en times tid, og kort efter fik Amartey gult kort for et hårdt frispark. Med små 20 minutter igen fik Amankwaa sendt bolden i AaB-nettet, men der var forinden fløjtet frispark mod Corner i duellen med Nicolai Larsen.

Trods meget spil var det som sagt svært for hjemmeholdet at skabe noget, men 12 minutter før tid fik Anders J. Jacobsen en stor mulighed midt i feltet, hvor Risgård spillede ham fri, men han bankede bolden over mål. Det blev dog startskuddet til et stigende AaB-pres i de sidste 10 minutter, men først da løverne blev reduceret til 10 mand blev det for alvor farligt. Det skete, da Amartey fik sit andet gule kort efter at have stillet sig foran bolden, da AaB ville tage et frispark på egen halvdel, og dermed må han undvære den sidste Superliga-kamp i efteråret mod Midtjylland.

Men så pressede AaB ellers også hårdt de sidste minutter og skabte et par temmelig store chancer, men Stephan Andersen var sikkerheden selv og tog alt hvad der kom uden at give returbolde. De fire minutters overtid sneglede sig lidt for langsomt af sted, men det lykkedes at tage trykket i det meste af overtiden og undgå endnu en overtidsscoring, som den man så gerne ville revanchere sig for efter Helsinki-kampen!

"Mission accomplished"!

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias Zanka Jørgensen (anf.), 15 Mikael Antonsson, 3 Pierre Bengtsson – 19 Rúrik Gíslason (60.: 24 Youssef Toutouh), 6 Claudemir (90.: 22 Steve de Ridder), 18 Daniel Amartey, 32 Danny Amankwaa –  10 Nicolai Jørgensen, 9 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 4 Pelle Nilsson, 17 Alexander Kacaniklic, 33 Yones Felfel og 37 Lasse Lindbjerg