F.C.København vandt 1-0 over Kalmar FF

Carlos og Eto'o venter F.C. København

Efter 1-0 sejren søndag aften over svenske Kalmar FF, så venter der F.C. København russisk modstand torsdag eftermiddag. Modstanderen er FC Anzhi Makhachkala, et hold der måske ikke er specielt kendt her i Danmark, men som til gengæld har fået et par særdeles store navne i truppen.

Af Jan Eliassen
FC Anzhi Makhachkala er fra Rusland, hvor de hører hjemme i byen Makhachkala. De geografi-kyndige vil vide, at det er hovedstaden i den russiske republik Dagestan. FC Anzhi Makhachkala  er en forholdsvis ny klub, idet den blev stiftet i 1991. I løbet af klubbens første 10 år fik de kæmpet sig op i den russiske Premier League, hvor de nåede tre sæsoner – inden de atter tog turen ned i den næstbedste række. De bedste nationale resultater, som FC Anzhi Makhachkala har opnået, var en 4. plads i sæsonen 2000, samt en tabt pokalfinale året efter.

I 2010 var FC Anzhi Makhachkala dog tilbage i den bedste række, og i januar 2011 blev alle aktier i klubben så opkøbt af rigmanden Suleyman Kerimov. Siden Suleyman Kerimovs ankomst til klubben er der blevet investeret kraftigt på spillerfronten – og blandt de mange indkøb finder man spillere som Roberto Carlos, Zuri Zhirkov og sidst men ikke mindst Samuel Eto'o. Roberto Carlos er ikke bare en af spillerne i FC Anzhi, da brasilianeren også har titel af assistenttræner.

Det har indtil videre ført til, at FC Anzhi Makhachkala er at finde i den øverste del af den russiske liga, og det i en sæson hvor det er ekstra godt at være i den øverste halvdel. Man er nemlig i gang med at vende den russiske turnering, så sæsonen i lighed med i Danmark spilles som efterår/forår, og derfor er den igangværende sæson halvanden sæson lang, og her var det så, at det var smart at ligge i den øverste halvdel, for da den første ”hele sæson” var overstået, blev holdene delt i to grupper – den øverste halvdel spiller om mesterskabet og deltagelse i de europæiske turneringer, mens den nederste halvdel af holdene kæmper om at undgå nedrykning.

FC Anzhi Makhachkala sluttede grundspillet på 8. pladsen, men var dog 10 point foran FK Krasnodar på 9. pladsen og var derfor ganske sikkert videre til slutspillet og kampen om medaljer. Inden russerne gik på juleferie, fik man afviklet to rundet af slutspillet, og da FC Anzhi Makhachkala fik 0-0 mod de forsvarende mestre fra Zenit St. Petersborg, samt slog sidste sæsons sølvvindere fra CSKA Moskva med 2-1, blandt andet takket være et mål af Eto’o i 89. minut, så er FC Anzhi Makhachkala nu blot tre point efter Rubin Kazan på den 5. plads, der giver afgang til UEFA Europa League.