Brede: - Jeg vil aldrig glemme min tid her!

 

Det var en både glad men samtidig vemodig og trist nordmand som FCK.DK fik fat i umiddelbart efter aftalen med engelske Fulham FC var på plads. Brede Hangeland befinder sig i øjeblikket i London, hvor den høje midterforsvarer skal til at starte et nyt kapitel i hans indtil videre flotte fodboldkarriere. Vi reflekterede lidt over hans tid i København.

 

- Jeg sidder her med en følelse af både glæde og vemod, for på den ene side har jeg oplevet de største ting i min karriere med F.C. København. På to år har vi altså spillet Champions League, UEFA Cup og vundet det danske mesterskab to gange – det er altså ret godt! Så jeg kommer aldrig til at glemme min tid i klubben, hvor jeg mødte nogle fantastiske holdkammerater, fans og klubfolk, starter Brede.

 

Da spilleren Brede Hangeland blev præsenteret for F.C. København for godt to år siden, var der ikke mange der kendte til nordmanden. Det ændrede sig dog hurtigt.

 

- Jeg faldt lynhurtigt til i klubben, hvilket selvfølgelig skyldtes at der først og fremmest var et stærkt sammenhold i truppen, men også fordi der var en klar holdning til hvor vi skulle hen med det her hold. Jeg fik også lov til at spille fra start og udvikle mig, så al det betød at de to år jeg har været her, ubestridt har været højdepunktet i min karriere, fortsætter nordmanden.

 

I Fulham bliver Brede genforenet med sin tidligere træner fra Viking, Roy Hodgson, der ligeledes havde en succesfuld tid som træner i F.C. København. Hodgsons tilstedeværelse i den engelske klub spillede en stor rolle i klubskiftet:

 

- Da jeg spillede i Viking var det med Roy Hodgson som træner, og jeg synes han er yderst kompetent, så efter samtaler med ham, så følte jeg at Fulham var et godt sted for mig at fortsætte min karriere. Men det hele er gået lidt stærkt som det ofte gør i fodbold, men jeg er sikker på at alle involverede parter er glade for den her aftale.

 

I København har Brede både bogstaveligt talt og spillemæssigt raget op og alle i længere tid, og har altid været en vellidt spiller og person i både omklædningsrum og på tribunerne. Inden FCK.DK afsluttede samtalen med den nu forhenværende FCK’er, ville Hangeland godt lige have det her med:

 

- Det er ikke bare noget jeg siger: Jeg kommer virkelig til at savne klubben, byen og vores fans! Det har altid været stort at løbe ind til kampene i PARKEN og jeg vil gerne takke alle i og omkring klubben for den behandling jeg har fået – det er endnu en af de ting jeg aldrig vil glemme, slutter den sympatiske nordmand af.

 

Og fra klubben til Brede: Tak og i lige måde – vi kommer til at savne dig!