Nicolai Boilesen

Boilesen: En kæmpe rutschetur af følelser og oplevelser

Nicolai Boilesen var tilbage på træningsbanen på Nummer 10 i dag, efter at han har holdt en meget kort ferie efter EURO 2020.

"Jeg kom hjem torsdag aften og er tilbage her onsdag morgen, så hvad bliver det... små fem dage. Men det var dejligt at komme hjem og se min datter og kæreste og familien, som jeg ikke har set i 40 dage. Det har været hårdt at være væk fra sine nærmeste så længe, og meget værre end ikke at have haft så meget ferie, så det er virkelig dejligt at være tilbage," fortalte Boile efter onsdagens træning i bagende varme på Frederiksberg.

"Min grundform er ikke helt væk, for vi trænede hver dag under EM, men kampformen er der selvfølgelig ikke. Men seneste hele kamp var mod Bosnien ugen inden EM startede, så det er snart seks uger siden, men forhåbentlig får vi hurtigt kampformen og rytmen på plads."

"Det har været en kæmpe rutschetur af følelser og oplevelser, men det er noget jeg vil tage med mig i lang tid," fortæller Boile om de 40 dage med landsholdet.

"Ud over det med at være isoleret på den måde i 40 dage, hvor man ikke må se andre, så skete der det med Christian i den første kamp. Men vi rejste os på som hold, og den støtte, der har været i Danmark, har jo været helt vanvittig. Selv om vi ikke har fået lov til at se særlig mange mennesker, så har vi kunnet mærke det på alle parametre."

"Når vi kom til og fra træning, til og fra stadion, til og fra lufthavne, så blev vi jo hyldet som om vi havde vundet EM allerede. Og så når vi så langt som til semifinalen og ryger alligevel ud i sidste øjeblik... det var virkelig en rutschetur, men det er noget, jeg vil tage med mig i lang tid."

Trods isolationen og fokus på landsholdet har Boile alligevel kunnet følge lidt med i holdkammeraternes forberedelser til den nye sæson.

"Ja, jeg har set alle træningskampene, for de er jo heldigvis kørt live på Facebook, og kampene har passet med tidspunkterne i forhold til vores program, så det har været perfekt. Så jeg har prøvet at følge så meget med som muligt."

"Noget har set bedre ud end andet, men det er jo pre-season, hvor man først og fremmest lægger vægt på den fysiske del og den taktiske del, og det er mest i træningerne, man virkelig rykker sig. Det skal selvfølgelig også implementeres i kampene, men der har også været mange nye med. Mit overordnede indtryk er, at alle har givet den gas og ser ud til at være i rigtig god form, og det er et godt udgangspunkt."

"Jeg har godt hørt, at vi nu har rundet 16.000 sæsonkortholdere, og det er jo vildt. Corona har selvfølgelig lagt en dæmper på alting i lang tid, men alle ved, hvordan opbakningen kan skubbe et hold frem. Det så vi med landsholdet, og vi så det også i de sidste kampe i foråret med med den enorme støtte, som vi fik fra vores fans. Der var en fantastisk stemning i Parken, og det var noget vi havde savnet i meget lang tid, og som helt klart var med til at give os de sejre."

"Så jeg glæder mig helt vildt til at se alle igen på søndag!" lyder det forventningsfuld fra Nicolai Boilesen.