Assistkongen glæder sig til sit 10. Derby

For nylig rundede Ludwig Augustinsson sin kamp nr. 100, og Niperstat.dk har gjort opmærksom på, at han p.t. er noteret for hele 35 målgivende afleveringer - altså nogenlunde én i hver tredje kamp han har spillet.

- Det er en sjov statistik, jeg vidste ikke lige, at det var så mange. Men der ser jo godt ud. Tre mere, så ligger jeg nummer ét på listen (se nedenfor, red.), så den må jeg prøve at slå, sagde Ludwig Augustinsson efter lørdagens træning.

Det var en kold omgang i øsende regnvejr, men humøret fejler ikke noget, her hvor der er ca. 2 døgn til at Ludwig skal ud og spille sit 10. Derby, siden han kom til klubben i januar 2014.

- Det bliver en rigtig fed kamp! Men kan bare mærke, at alle er meget fokuserede på den allerede. Selv om vi er på udebane, så skal vi nok få stor støtte fra vores fans, så det bliver fantastisk. Jeg håber, vi kan vinde ligesom i pokalsemifinalen sidste år, for så vil det se rigtig godt ud i forhold til mesterskabet.

- Ser man på vores seneste kampe, behøver vi lidt mere intensitet og skal være lidt skarpere, men før et Derby spiller det dog ikke den store rolle, om man har spillet godt eller dårligt. Motivationen er altid 100 % i top, og som sagt er det virkelig en kamp, vi ser frem til. Vi går altid ud for at vinde, og det vil vi også gøre på mandag - og hvis jeg så lige kan få en assist mere, så har jeg endnu mere at drille Brøndbys svenske spillere med efter kampen, smilede Ludwig.

Den samlede assist-Top 10 ser p.t. således ud - idet Nipserstat dog gør opmærksom på, at assist-data kun er komplette fra og med sæsonen 2002/03.

Læg især mærke til, hvor få kampe Ludwig har været om at nå de 35 assists - ud fra den betragtning kan han sagtens kalde sig "assist-kongen"! Kolonnen "Snit" viser, at han slår målgivende afleveringer i knap hver tredje kamp han spille, mens Lars Jacobsen fx gjorde det i cirka hver syvende kamp.

Kilde: Nipserstat.dk