Mesterligt!

Mesterligt!

Det blev en dejlig eftermiddag på Vestegnen! En flot gennemført kamp fra løverne blev kronet med Benjamin Verbics scoring midt i 2. halvleg, der rakte til alle tre point og dermed et forspring på 13 point før de sidste 7 runder af Mesterskabsspillet. Intet er afgjort, men… det begynder at lugte lidt af guld - igen!

Mestrene havde Zanka og Erik tilbage i midterforsvaret efter karantæne, og i forhold til FCN-kampen var Pavlovic også ny i startopstillingen i stedet for karantæneramte Santander.

De seneste kampe har vi været lidt længe om at komme i gang med det spil, vi helst vil spille, men spillerne havde i dagene op til Derbyet forsikret om, at man nok skulle være klar fra start denne gang. Og de holdt ord!

Vi satte os nemlig med det samme solidt på kampen, og Zanka var endda tæt på at bringe os tidligt i front, da han i det 2. minut satte hovedet på en Ludwig-dødbold, men Rønnow hev en god redning frem. Ellers var det ikke fordi 1. halvleg bød på specielt mange målchancer, men det var vel også hvad man kunne forvente af en kamp som denne, der som sædvanlig bød på højt tempo og masser af duelspil rundt om på banen - og dejlig Derby-stemning på lægterne.

Efter ca. 20 minutter var der dog optræk til noget, men Corner blev vinket offside, da han fik en tilfældig skudchance midt for mål – og i øvrigt måtte se Rønnow redde hans hug mirakuløst.

Corner - en evig trussel mod Brøndby-forsvaret

Brøndby var farligst på kontra, men Zanka og Erik lukkede godt bagude, og vores offensive backs var også påpasselige i defensiven, så de aldrig rigtig spillede sig til noget særligt. Men de har Mukhtar, og han viste klassen med et tørt langskud ti minutter før pausen, der smældede mod den ene opstander. Det kom i en periode, hvor Brøndby havde overtaget spillet for en stund, men vi sluttede halvlegen godt af, men fortsat uden at komme til farlige afslutninger.

Tallene for 1. halvleg sagde 50-50-boldbesiddelse, men med 30 minutters FCK-overtag mod 15 minutter til hjemmeholdet.

William Kvist - regerede stærkt på den centrale midtbane

2. halvleg var kun to minutter gammel, da Ludwig spillede Pavlovic fri i venstre side af feltet, men han blev dømt offside. Men den så meget hårfin ud… Fem minutter senere blev serberen igen spillet godt fri i feltet, og igen gik flaget for offside, selv om vores spillere mente bolden kom fra en Brøndby-fod.

Brøndby ville dog stadig lege med, og Austin testede Robin med et knaldhårdt langskud, som han dog parerede godt, og lidt efter slap Wilczek til skud i feltet og skød fladt forbi den fjerneste stolpe.

Vi svarede hurtigt igen med et godt angreb, der endte med at Corner tæmmede bolden midt for mål, men ikke fik ordentligt træf med højreskøjten, så bolden sneg sig tæt forbi. Vi fastholdt trykket, og kort efter snød Ankersen to mand på kanten og var lige ved at finde Corner inde foran, inden en forsvarer fik afværget til hjørne.

Det blev desværre forsinket lidt, da nogen på Sydsiden smed 3-4 døde rotter ned efter Ludwig og Verbic ved hjørneflaget. Så har man set det med!

Spillerne er vant til at få smidt øl og meget andet efter sig, men døde rotter... det tog alle kraftigt afstand fra!

Både Zanka og Erik var tæt på, da Ludwig endelig fik slået hjørnesparket, men det blev vekslet til et nyt, som endte med målspark. Der gik dog ikke lang tid, før vi slog til igen. Og vi zoomer ind på det, der kulminerede med kampens enlige mål:

Efter 64.07 tog Ankersen indkast i højre side omkring midten, og så gik bolden til Zanka, Erik, Ludwig, Matic, Kvist, Ankersen, Zanka, Erik, Toutouh, Matic… ud til Ankersen på kanten, indlæg til fjerneste stolpe, hvor Corner headede på tværs, og fra nært hold headede Verbic bolden op i nettaget ved fjerneste stolpe.

50 sekunder, hvor bolden gik fra mand til mand, fra side til side – og bang, så sad den der!

Nogle minutter senere havde vi en god kontramulighed, hvor Pavlovic dog ikke ramte Corner med den sidste afgørende tværpasning i feltet, og lidt efter sendte Zanka et udmærket langskud afsted, som Rønnow dog tog sig sikkert af.

Jo, vi fastholdt trykket efter scoringen, og med små 10 minutter igen fik vi en god dødbold-mulighed, da Röcker ulovligt bremsede Corner lige uden for feltet. Det udløste kampens første gule kort, hvilket minder om at Tykgaard & co. skal have stor ros for håndteringen af opgøret. Der blev lagt en rummelig, men konsekvent linje, hvor der var plads til at give og tage - og det blev der også, sådan som det skal være i et Derby.

Da vi stillede tre mand op i Brøndby-muren var det ganske vist ved at udvikle sig til lidt håndgemæng, men et par gule kort til Toutouh og Pukki dæmpede gemytterne. Og Ludwigs dødbold blev for nem for Rønnow at snuppe.

Mod slutningen trak vi os lidt mere tilbage, og samtidig lagde Brøndby mere tryk på, men det blev aldrig rigtig farligt, selv om Mukhtar testede Robin med en dødbold, som tvang keeperen til en flyvende redning ude ved stolpen.

Ståle trak også rutineret lidt tid med tre udskiftninger med et par minutters mellemrum, og vi virkede i okay kontrol - men man er jo aldrig helt rolig med ”kun” en ét-målsføring i et Derby!

Efter fire minutters overtid fløjtede Tykgaard omsider for sidste gang, og så kunne FCK-lejren ånde lettet op og spillerne fejre sejren nede foran vores propfyldte og yderst veltilfredse fanafsnit.

Mandag den 17. april 2017, kl. 16.00 på Brøndby Stadion. Alka Superligaen, 29. runde
BRØNDBY IF-F.C. KØBENHAVN 0-1 (0-0)
65.: 0-1 Benjamin Verbic
23.504 tilskuere. Dommer: Michael Tykgaard

Advarsler: 79.: Benedikt Röcker, 81.: Teemu Pukki og Youssef Toutouh