Alexander Hjælmhof

Anden testkamp mod Lyngby kl. 12

Sommerens anden træningsmodstander er Lyngby Boldklub, som for en måned siden rykkede ud af 3F Superliga efter to sæsoner i den bedste række.

En ærgerlig måde at fejre sit 100-års jubilæum på her i 2021, men lige siden 3. spillerunde lå Lyngby på en af de to nedrykningspladser.

Lyngby satte dog en stærk slutspurt ind i foråret og tabte kun én af ni kampe fra runde 17-25, men siden knækkede filmen med seks nederlag i træk, inden det blev 2-2 i den allersidste og betydningsløse kamp ude mod Vejle, der sluttede fire point foran Lyngby i tabellen.

>> Du kan streame kampen på vores Facebook-side

Nye ansigter i staben
En nedrykning medfører ofte mange ændringer på og omkring holdet, og blandt andet har cheftræner Carit Falch overtaget jobbet i Vejle.

Han afløses af den 38-årige islænding Freyr Alexandersson, som er ny i dansk fodbold, men som blandt har været assistent på det islandske A-landshold og har UEFA’s Pro-trænerlicens.

Klubben omtaler ham som en ung, fremadstormende trænertype, der er top-ambitiøs og fagligt dygtig og kommer med ild i øjnene.

Senest har han trænet Al-Arabi SC i Qatar, og han indledte sin trænerkarriere i 2010 som assistent i Valur, og siden har han bl.a. ført en anden Reykjavik-klub, Leiknir, til oprykning til den bedste række i 2014. En præstation, som Lyngby naturligvis håber på, at han kan gentage, så klubben er tilbage i 3F Superliga i sommeren 2022.

(Artiklen fortsætter under billedet)

unibet ANNONCE | 18+ | STOPSPILLET.DK | SELVUDLUK VIA ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT


TK bliver transitionstræner
Thomas ”TK” Kristensen, som i foråret blev forfremmet til assistenttræner, er udnævnt til transitionstræner med ansvar for overgangen fra U19- til førsteholdet. Det har han også gode forudsætninger for, da han startede som en del af U19-trænerteamet, inden han kom op i førsteholdets trænerstab.

Den tidligere transitionstræner, Jonathan Hartmann, bliver nu assistenttræner sammen med Mikkel Beckmann, og vi noterer også, at den tidligere FCK-spiller, Thomas Kjærbye, er vendt tilbage til klubben som fysisk træner.

Lyngby indledte træningen i mandags, og det er deres første træningskamp. De indleder først turneringen den 25. juli med en udekamp mod Nykøbing FC.

Eks-FCK keeper igen
Mod Hvidovre stod vi over for den tidligere FCK Talentkeeper Filip Djukic i 1. halvleg, og i dag kan vi stå over for Frederik Ibsen, som Lyngby har hentet i Kolding IF. Han skal slås med Frederik Schram om pladsen mellem stængerne.

Seneste indbyrdes træningskamp
Vi testede også formen mod Lyngby før efterårssæsonen, hvor vi spillede 2-2 på Harboe Arena i Slagelse efter Lyngby-føring ved pausen på 2-0. Kamil Wilczek og Mikkel Kaufmann udlignede i 2. halvleg. Læs mere om den kamp her.

I dette efterår møder vi også Lyngby to gange i Reserveligaen, der genoptages efter et års coronapause.