Alle mand til Amsterdam!

Over 31.000 havde fundet vej til Telia Parken, heraf ca. 1.600 hollandske fans, og de fik god valuta for pengene i form af en intens og spændende dyst på højt europæisk niveau – og hovedparten af tilskuerne gik hjem med et smil på læben efter en københavnsk 2-1-sejr.

Løverne fik en regulær drømmestart, da Rasmus Falk fandt vej til netmaskerne efter bare 28 sekunders spil! Et godt og aggressivt pres – hvor Toutouh pludselig driblede rundt med bolden ovre på Falks højre kant – skabte tydeligvis uro i det karantæneramte Ajax-forsvar, og Falk stak i dybden på det helt rigtige tidspunkt, da Kvist løftede bolden frem i feltet. Han havde endda tid til at lade bolden hoppe et par gange, inden han med et præcist hug bankede den fladt ind i det lange hjørne, inden keeper Onana overhovedet havde nået at røre bolden!

Falk har givet løverne en drømmestart i første minut!

Det så ud til at ryste gæsterne lidt, og efter 8 minutter kørte Santander og Corner en kontra, hvor sidstnævnte dog afsluttede lidt spagt lige på Onana. Ellers stod vi dog for dybt i banen og lod Ajax have bolden lidt vel rigeligt, så de dominerede spillet det første kvarter.

Det var dog os, der kom til chancerne, og Corner afsluttede efter 8 minutter en kontra med en lidt svag afslutning lige på Onana. Efter et kvarter havde Matic også et udmærket forsøg, som Onana måtte ned og redde ved den ene stolpe, og minuttet efter fik Toutouh et tilfældigt, men godt tilbud i feltet, men skød forbi mål.

Vi skulle dog hen midt i halvlegen, før vi spillemæssigt fik fat i kampen igen, men på det tidspunkt havde Zanka allerede indkasseret et gult kort, der giver karantæne i returkampen. Men vi kom bedre med, og Toutouh fik en endnu større chance end før, da Santander snittede et Kvist-indkast videre, men ved fjerneste stolpe bankede 24’eren bolden forbi mål - og ærgrede sig forståeligt!

Zanka og Dolberg i duel - dem bliver der ingen af om en uge...

Lidt før den halve time fik vores frontløbere igen en stor kontrachance, da Viergiever sendte bolden lige hen til Santander, men han fik ikke nok ud af det, da han afsluttede fladt forbi mål.

I stedet tippede kampen igen over til Ajax’ fordel, og efter 32 minutter faldt udligningen på et forudsigeligt opspil, der bagefter ærgrede Ståle voldsomt. Backen Tete spillede ind i banen til Klaessen, og da Matic ikke fulgte med, trak han ned i feltet og tvang vores centerforsvar ud af position, så det blev Ankersen, der stod alene med Dolberg midt for mål – og den unge dansker var først på indlægget og dirigerede det forbi en chanceløs Robin. At han måske stod offside, da indlægget blev slået, kan vi ikke bruge til noget nu…

Dolberg udligner halvt liggende til 1-1

Dermed sluttede vores imponerende stime med clean sheet i alle europæiske hjemmekampe, og resten af halvlegen blev lidt urolig og ujævn, hvor de kom til et par halvfarlige afslutninger i feltet, som dog blev blokeret henholdsvis rettet af til hjørne.

Efter pausen tog Ajax til gengæld kraftigt fat i kampen, mens vi så tunge ud det første kvarters tid. De manglede dog den sidste skarphed, og i stedet gik vi pludselig op og scorede ud af nærmest ingenting!

Ankersen kom forbi sin modstander i højre side og slog indlæg, og inde i feltet var 17-årige Mathhijs de Ligt uopmærksom i en brøkdel af et sekund og måtte se Corner stige til vejrs, blive hængende unaturligt længe og pande indlægget i netmaskerne.

Corner har netop bragt os foran 2-1!

Kort efter måtte Santander forlade banen med hofteproblemer og blev afløst af Pavlovic, men flere udskiftninger foretog vi ikke i dag, mens Ajax brugte to.

Målet gav tilsyneladende vores spillere nye kræfter og selvtillid, for vi var som forvandlet i forhold til det første kvarter – og længe var vi tættere på 3-1, end de var på 2-2. Især da Falk kunne have spillet Ankersen helt fri i feltet, men tøvede, og i stedet endte det med et fladt Ludwig-indlæg, som var en anelse for hårdt til at Pavlovic kunne nå frem ved fjerneste stolpe.

Men fem minutter før tid slap Ajax-kaptajn Klaassen pludselig fri til skud i feltet, men Robin hev en fremragende refleksredning frem! Kort efter ville samme Klaassen have straffe for hands, da han fik et skud i feltet pareret, og minuttet efter fik Dolberg bolden i kassen igen – men fik frispark mod sig for at have skubbet Matic omkuld i kampen om bolden. Det fik Klaassen til at skælde så meget ud, at han også fik gult kort og ryger i karantæne om en uge.

Robin hev en fremragende redning frem mod slutningen

Jo, det blev hektisk og smådramatisk til sidst, hvor dommer Dias heldigvis kun lagde to minutter til, som forløb uden de kom til farlige muligheder.

En flot sejr, en velfortjent sejr, men på ingen måder noget, der ændrer ved, at det stadig er en helt åben affære om en uge i Amsterdam. Det her Ajax-hold er godt nok til at kunne vinde med et par mål, men vi er også gode nok til at kunne køre den hjem med et uafgjort resultat efter en smal sejr. Alle mand til Amsterdam!