Afklapsning på Amager

FCK2/KB leverede 2. påskedag en solid præstation, da de på Vestamager Idrætsanlæg slog AB70 med hele 5-0. Specielt unge Lasse Qvist voldte værterne enorme problemer.

Af Jonas Hjortdal
Den del af KB-tilhængerne, der måtte frygte en kedelig affære efter torsdagens nulløsning mod Roskilde, fik ikke lov til at leve med denne frygt i mange minutter efter Lars Halskovs startfløjt. Der gik således kun et minut, før Lasse Qvist for første gang viste tænder. Han fik endda rundet AB70-keeper Dennis Nymann Petersen, men endte i en for spids vinkel, og bolden gik på tværs af målet.

Dette blev startskuddet til en længere periode med KB-dominans, og allerede i det 6. minut resulterede det ganske fortjent i et føringsmål. Igen var Lasse Qvist manden bag, da han modtog en stikning mellem de to midterforsvarere, overløb dem begge, og trillede bolden hen for fødderne af en fri Morten Bertolt, der bare skulle trille bolden i det tomme mål: 1-0.

Herefter fulgte en periode uden de store chancer, men dog stadigvæk med KB i den spilstyrende rolle. Man skulle således frem til det 30. minut før AB70 kom frem til deres første rigtige chance, da den tidligere udlandsprofessionelle veteran Michael Gernsøe, var ved at fange Thomas Villadsen langt ude af målet med en løftet bold fra kanten af feltet. Villadsen fik dog vist at han ikke var blevet lullet i søvn af det manglende arbejde, og fik viftet bolden ud til et hjørnespark.

Men som det er sagt så mange gange før, så går det meget hurtigt i moderne fodbold, og på det efterfølgende hjørnespark blev bolden således sendt ud af kommunen og ud på kanten til Lasse Qvist. På dette tidspunkt havde AB70 lært af lektien, og sendte derfor 2 mand ud til Lasse Qvist for at forhindre ham i at slippe fri, men det skabte et stort hul i modsatte side, hvor Mads Laudrup var trukket fri for at kunne modtage en flad pasning. Alene med målmanden svigtede Laudrup ikke, og scorede sikkert med en flad afslutning.

Lasse Qvist stillede sig dog ikke tilfreds med at være oplægger, og 3 minutter inden pausen kronede han en solid indsats med at runde Dennis Nymann for anden gang i kampen, og denne gang svigtede han ikke i afslutningen. 3-0 ved pausen, og dermed så sejren og de 3 point ud til at være hjemme.

I anden halvleg faldt kvaliteten af spillet en anelse, idet KB så ud til at være tilfredse med den komfortable føring, mens hjemmeholdet også mere eller mindre havde indstillet sig på at slaget var tabt.

I det 71. minut blev føringen dog udbygget, da Lasse Qvist scorede sit andet mål med et frækt chip over den fremstormende målmand. Hattricket blev fuldendt, da han fire minutter efter sikkert eksekverede et straffespark begået mod ham selv.

Det blev ved 5-0, og hverken sejren eller dens størrelse var der det store at indvende imod.

Kampens helt store profil, Lasse Qvist, havde efter kampen følgende at sige, om hvad der blev udslagsgivende for kampens udfald:

- Det er utroligt svært at spille mod et hold der pakker sig, som de gjorde i dag, og derfor var det enormt vigtigt for os med en tidlig scoring. Efter scoringen bliver det noget lettere, og vi kører den sikkert hjem.

Startopstilling:

Villadsen

Svendsen - Brandrup - Fearrington - Hansen

Gravesen - Tandrup - Bertolt - Laudrup

Beck - Qvist

Udskiftninger FCK2/KB:
72. min: Kenneth Beck ud - Bongumusa Mthethwa ind

77. min: Mathias Gravesen ud - Casper Windfeld ind