AaB venter i Aalborg

For anden spillerunde i træk skal F.C. København spille ude, denne gang tager Byens Hold til Nordjylland, hvor der søndag aften klokken 19:00 venter et opgør mod AaB.

Som altid venter der et spændende opgør i Aalborg, for selvom F.C. København generelt har et godt tag i nordjyderne, så kan der forventes et tæt opgør, for de seneste fem opgør i Aalborg er enten sluttet uafgjort eller er endt med en 1-måls sejr til det vindende hold. Man skal tilbage til november 2005 for at finde en københavnsk 2-måls sejr i Aalborg, dengang sikrede André Bergdølmo (på straffe) og Marcus Allbäck Løverne en 2-0 sejr, og det i en kamp som Michael Jakobsen nok ikke mindes med glæde, i og med at han både begik straffesparket, samt minuttet efter var involveret i den situation, der førte til 2-0 træfferen af Allbäck.

De første to møder i denne sæson
Begge møder mellem F.C. København og AaB er blevet spillet i PARKEN, og begge kampe er endt med sejr til F.C. København.

I slutningen af juli besøgte AaB for første gang PARKEN, og her lykkedes det for nordjyderne at holde nullet indtil fem minutter før pausen. Men så var det også slut, for her sendte Andreas Cornelius F.C. København på vinderkurs med sæsonens 2. træffer. I 2. halvleg kom Santin på måltavlen efter en times tid – og i kampens overtid slog Pierre Bengtsson et godt indlæg ind til Mos, og han udnyttede den fine aflevering optimalt og sørgede dermed for en 3-0 sejr.

Midt i november kom AaB så atter til PARKEN, og denne gang skulle der ikke gå lang tid før F.C. København havde sat sig på kampen. Nicolai Jørgensen scorede til både 1-0 og 2-0 efter henholdsvis syv og 12 minutter, og da Kenneth Emil Petersen lavede selvmål efter 24 minutter, så var det mere eller mindre slut for AaB. Kort inden pausen slog F.C. København det sidste søm i kisten, for her udnyttede César Santin et straffespark og bragte F.C. København foran 4-0, et resultat der også blev kampens slutresultat.

Dramatisk AaB-sejr i 27. spillerunde
AaB varmede op til søndagens opgør med en udekamp mod OB i sidste spillerunde. Da der var spillet 37 minutter af opgøret, så det lovende ud for AaB. På det tidspunkt havde ex-FCK’eren Søren Frederiksen nemlig scoret to gange. Det lykkedes dog for OB's Emil Larsen at reducere til 1-2 inden pausen, og kort inde i 2. halvleg bragte norske Marcus Pedersen balance i regnskabet med sin scoring til 2-2.

Nu var det OB, der var i teten, og da endnu en ex-FCK’er – Rasmus Würtz – i det 51. minut blev udvist, så lignede AaB ikke et hold der ville få alle tre point med hjem. Men på trods af at være en mand i undertal, så var det alligevel AaB der kom foran 3-2, da Nicklas Helenius sparkede dem i front endnu en gang. Men OB gav ikke op, og på et lettere tvivlsomt dømt straffespark udlignede endnu en nordmand, Espen Ruud, til 3-3.

Tre minutter før tid lykkedes det for veteranen Kenneth Emil Petersen at få bolden med sig inde i feltet, efter sigende med hånden, men da dette ikke blev dømt – så endte Kenneth Emils aktion med at sikre AaB en dramatisk 4-3 sejr over OB i Odense.

AaB har stadig muligheden for bronze
Med sejren over OB fastholdt AaB deres 4. plads i Superligaen, og de har nu et forspring på fire point til OB på 5. pladsen og derfra er det yderligere to point ned til Esbjerg fB på 6. pladsen.

AaB kan stadig håbe på en medalje, for der er kun tre point op til Randers FC på 3. pladsen, og da Randers FC har gang i et mindre formdyk med to nederlag i træk, så kan AaB rent faktisk hente Randers FC i den kommende spillerunde. Det kræver naturligvis en AaB-sejr over F.C. København samt at FC Nordsjælland slår Randers FC – og lige netop de to kampe skulle meget gerne ende med de omvendte resultater, altså sejr til Løverne og Hestene fra Randers FC.

AaB møder for øvrigt Randers FC i 33. og allersidste spillerunde, en kamp der meget vel kan ende med, at vinderen får overrakt bronzemedaljerne.