Lukas Lerager

AaB kæmper om europæisk plads

Da vi senest mødte AaB i første runde af Mesterskabsspillet, lå de nummer fire og var blot tre point fra andenpladsen.

Efter vi vandt 1-0 i Aalborg på Viktor Claesson debutantmål, slog AaB Randers og Brøndby og nåede tredjepladsen, men siden har de tabt fem og spillet én uafgjort, hvilket dog stadig er nok til en fjerdeplads.

Fjerdepladsen giver adgang til en europæisk playoff mod nr. 7, medmindre FC Midtjylland slår OB i Sydbank pokalfinalen. Så giver pladsen direkte adgang til Conference League-kvalifikationen, mens femtepladsen får playoff-kampen mod nr. 7.

I den seneste runde kunne AaB have sikret fjerdepladsen ved at slå Brøndby hjemme i Aalborg, men et 1-3-nederlag betyder, at AaB inden sidste runde er á point med Brøndby og ét point foran Randers.

AaB’s målforskel er dog henholdsvis syv og ti mål bedre end forfølgernes. Brøndby spiller hjemme mod Silkeborg, og Randes ude mod FC Midtjylland).

Tre i karantæne
AaB har Rasmus Thelander, Daniel Granli og Iver Fossum i karantæne på søndag.

Indbyrdes kampe
AaB har ikke tabt de to seneste kampe i Parken (2-1 i oktober 2020 og 2-2 i juli 2021), men inden havde de ikke vundet en Superligakamp i Parken siden maj 2007. I mellemtiden havde vi en stime på 17 sejre og tre uafgjorte.

Omvendt har vi vundet de seneste fire kampe i Aalborg. efter at vi fra 2017-20 havde spillet fem kampe uden at vinde.

Viktor Claesson


AaB Superliga-sæsonstatistik

  • Flest kampe: Jacob Rinne og Louka Prip 31
  • Flest gange indskiftet: Tim Prica 14
  • Flest gange udskiftet: Milan Makaric 23
  • Flest mål: Louka Prip 14
  • Flest assists: Kasper Kusk 7

AaB’s normale reservemålmand, Theo Sander, er med U17-landsholdet til EM-slutrunde i Israel, og i stedet er Kevin Stuhr-Ellegaard på bænken. Ellegaard, der fylder 39 på mandag, stoppede karrieren i FC Helsingør ved udgangen af 2021, men har skiftet Discoverys mikrofoner ud med målmandshandskerne for at vikariere for Rinne.

Senest startede AaB således hjemme mod Brøndby:

Milan Makaric, Louka Prip
Gudmundur Thórarinsson, Malthe Højholt, Pedro Ferreira, Iver Fossum, Kristoffer Pallesen
Daniel Granli, Rasmus Thelander, Mathias Ross
Jacob Rinne