6-1 over HB Køges reserver

Der blev aldrig spænding om udfaldet på SEAS-NVE Park i Herfølge, da F.C. Københavns reserver mandag eftermiddag mødte HB Køges ditto. Dertil var styrkeforskellen simpelthen for stor på de to mandskaber, og efter 3-1 ved pausen endte det med en 6-1-sejr til gæsterne, der gav fuld spilletid til flere etablerede navne som Jesper Grønkjær, Hjalte Nørregaard og Thomas Kristensen.

Allerede efter 5 minutter lå bolden i netmaskerne bag Frederik Due i HB Køge-målet, da Kenneth Zohore strøg til baglinien i venstre side og smækkede et perfekt indlæg lige ind i pandebrasken på Christian Bolaños, der headede københavnerne i front. 5 minutter senere fik Zohore selv sendt bolden i nettet, men da var han allerede vinket offside på Danni Jensens indlæg fra højre.

Kort efter kunne Mustafa Hassan, som HB Køge for nylig har hentet i Brøndby IF's reservetrup, have bragt balance i regnskabet, da han slap helt fri, men Kim Christensen gik stærkt ud og blokerede hans afslutning med brystkassen.

Inden der var gået 20 minutter - som løverne fuldstændig dominerede - havde både Peter Larsson og Zohore også brændt store tilbud, men efter 24 minutter var måltyven Nordstrand på pletten tæt under mål og ekspederede en returbold i netmaskerne, efter en Delaney-afslutning var blevet blokeret. Godt at se, at Nord's målinstinkt er intakt efter den lange skadepause, hvor han først i sidste uge gjorde comeback, da AB's reserver blev besejret i Gladsaxe.

Få minutter efter 2-0-målet headede Peter Larsson bolden på overliggeren, og omkring den halve time måtte den unge keeper Due hive en superredning frem for at afværge et godt venstrebens-hug fra Bolaños. I det 34. minut måtte han dog kapitulere, da costaricaneren fik en fin frispilning fra Delaney i højre side af feltet og usvigeligt sikkert omsatte det store tilbud i en scoring.

Den sidste halve snes minutter inden pausen tog københavnerne den lidt mere med ro, så HB Køge for første gang i kampen fik lidt gang i det etablerede angrebsspil, men de måtte alligevel have en hjælpende fod, da de kom på måltavlen. Adda Djeziri slap fri i højre side af feltet, og da han fra spids vinkel sparkede på tværs var Delaney uheldig og rettede bolden af, så den snød Kim Christensen ved forreste stolpe og strøg i nettet.

I pausen udgik Bolaños planmæssigt for at skåne hans ankel, og i stedet kom Christoffer Remmer ind i forsvaret, og Delaney rykkede fra venstre back op på midten. Blot fire minutter efter pausen blev det 4-1, da Grønkjær sendte et perfekt indlæg ind til Kenneth Zohore, der headede bolden hårdt og præcist ind ved den ene stolpe.

5-1 faldt efter 56 minutter, da Grønkjær fikst spillede TK helt fri i feltet, og han lobbede elegant bolden i en høj bue over Due og i netmaskerne. Seks minutter senere blev han også dobbelt målscorer, og samtidig blev Grønkjær noteret for et "assist-hattrick", da han denne gang spillede TK fri i højre side af feltet, hvorfra 16'eren sparkede bolden fladt under den chanceløse keeper.

Kort efter havde både Hjalte og Zohore gode muligheder for at gøre det til 7-1, men så blev det heller ikke til meget mere de sidste 15-20 minutter, hvor hjemmeholdet igen kom lidt til fadet og havde en del angreb uden dog for alvor at kunne true FCK-bagkæden, hvor Lasse Lindbjerg havde afløst Danni Jensen. Morten Thomsen fik de sidste 20 minutter for Nordstrand, og mod slutningen fik Daniel Lindsten også lidt spilletid i stedet for Thobias Skovgaard, der i 2. halvleg var rykket ud på venstre back.

En ubesværet sejr, der som sagt bar tydeligt præg af, at HB Køge denne gang stillede med et regulært reservehold med mange U19- og U17-spillere, hvorimod de stillede i stærkeste opstilling, da de to hold spillede 2-2 på Nummer 10 tidligere i turneringen.

Ståle Solbakken opsummerede københavnernes vigtigste udbytte af kampen:

- Det var vigtigt at spillere som Grønkjær, Hjalte, TK, Larsson og Delaney fik fuld spilletid, og også Kenneth Zohore, som gjorde det rigtig godt igen i dag. Bolaños er stadig lidt øm i anklen, men fik trappet lidt op med 45 minutters spilletid, så alt i alt ser det rigtig godt ud.

Næste opgave i reserveholdsturneringen er mandag den 8. november, kl. 13, hvor FC Nordsjælland besøger træningsbanerne på Nummer 10.

Ca. 100 tilskuere.

F.C. København: Kim Christensen - Danni Jensen (58.: Lasse Lindbjerg), Thobias Skovgaard (86.: Daniel Lindsten), Peter Larsson, Thomas Delaney - Christian Bolaños (46.: Christoffer Remmer), Hjalte Nørregaard, Thomas Kristensen, Jesper Grønkjær - Morten Nordstrand (70.: Morten Thomsen), Kenneth Zohore

Thomas Delaney spillede en halvleg som venstre back og en halvleg som venstre midtbane