1-1 mod AGF

4-1-sejr i Viborg

Ståle Solbakken og trænerteamet havde ændret på 2 pladser i forhold til sidst, idet Thomas Delaney og Igor Vetokele erstattede Thomas Kristensen og Rúrik Gíslason. Sidstnævnte var blevet hjemme i København med en brækket hånd, og i stedet gik Nicolai Jørgensen ned på venstrekanten, mens Vetokele (der lavede hattrick på reserveholdet forleden mod AB) lå oppe foran sammen med Fanendo Adi.

Begge mandskaber kom i indledningen godt frem over stepperne i jagten på den første scoring, men som kampen skred frem, var det så som så med ”afvekslingen”, mens underholdningen primært var til glæde for den aktive og veloplagte FCK-fanskare, der havde taget turen op til den jyske domkirkeby.

Efter den første halve snes minutter satte mestrene sig nemlig solidt på begivenhederne. Allerede efter få minutter tegnede Nicolai Jørgensen sig for kampens første forsøg, da han tæt under mål vendte rundt og afsluttede, men VFF-keeper Michal Peskovic snuppede skuddet. Hjemmeholdet svarede igen med et udmærket langskud af Lucas Jensen, inden Bolaños var ved at overrumple den noget usikre Peskovic med et indlæg, der sejlede ind over ham og tog stolpen, hvorefter keeperen dog med noget besvær tog sig af Adis hovedstød på returbolden.

Efter et kvarters tid måtte Viborg udskifte anfører Mikkel Rask med en forstrækning, hvilket medførte et par rokeringer, da Patrick Bag Nielsen kom på banen i stedet. Men allerede da var Ove Christensens tropper ved at komme på hælene mod et særdeles veloplagt FCK-mandskab, der lagde et massivt pres på oprykkerne.

Og efter 21 minutter blev det belønnet, da Claudemir et par meter uden for feltet udplacerede Peskovic med en følt inderside, der også udnyttede at Viborg-målmanden stod lidt vel langt ude på kanten af det lille målfelt. Oplægget stod Adi for på fornem vis, da han fik bolden af Nicolai Jørgensen på kanten af feltet og elegant vendte tre mand væk, før han lagde den på tværs til Claudemir.

Fire minutter senere burde Igor Vetokele have fordoblet føringen, da Claudemir fandt ham med en hård, flad pasning på kanten af feltet, og belgieren gjorde også det rigtige, da han lynhurtigt vendte rundt og trykkede af, men bolden strøg lige over mål.

Viborg havde intet offensivt modsvar i denne periode, og topscorer Dalgaard lagde man mest mærke til, da han lavede et hårdt frispark på Delaney og kort efter var nede og cleare et af mange FCK-hjørnespark før pausen.

Det var netop også et hjørne, der førte til 2-0-målet. Pierre Bengtsson slog den ind fra højre side, og i første omgang blev den clearet og ekspederet ud til ham igen, men denne gang fandt han Olof Mellberg inde foran mål, og den stærke svensker pandede utageligt bolden i netmaskerne og noterede sig for sin første scoring i FCK-trøjen.

Så løsnede gæsterne lige en anelse på gashåndtaget, så hjemmeholdet kunne komme frem til et par angreb, som dog ikke førte til noget specielt farligt, bortset fra en skudmulighed til Stankov lige uden for feltet, men bolden endte et godt stykke forbi mål.

I stedet var det tæt på 3-0 fire minutter før pausen, da Nicolai Jørgensen drev bolden godt frem langs midteraksen, og via Adi endte den hos Bolaños i højre side, og han slog prompte et præcist, fladt indlæg ind foran, hvor Nicolai var nået frem, men desværre strøg hans afslutning lige forbi mål.

Efter pausen fortsatte københavnerne hvor de slap, og hjemmeholdet kom reelt aldrig ind i kampen, før Igor Vetokele midt i halvlegen øgede til 3-0. Det tredje mål kunne let være faldet få minutter efter pausen, da Mellberg headede et Pierre Bengtsson-hjørne på overliggeren, selv om Ogunbiyi hev og flåede godt og grundigt i ham. Kort efter havde Bolaños et udmærket forsøg, og i det hele taget kværnede løverne løs ud fra devicen, at angreb er det bedste forsvar.

10 minutter efter pausen diskede den landsholds-udtagne Nicolai Jørgensen op med en fremragende detalje, da han eksplosivt rykkede forbi backen i venstre side og tvang Paskovic til en fornem redning for at forhindre læderkuglen i at stryge ind i det nærmeste målhjørne.

Efter en lille time måtte Delaney hive i nødbremsen, da Lucas Jensen satte fart i et kontraløb, og dermed er 8’erens korthus stort nok til, at han må blive siddende derinde, når Esbjerg gæster PARKEN i næste spillerunde. Aktionen gav også en Viborg-dødbold, som Jacob Egeris headede tæt forbi på jydernes hidtil største chance i kampen, men Wiland & co. slap med skrækken.

I stedet kreerede mestrene et par store tilbud i den anden ende til først Adi og siden Vetokele, men bedst som sidstnævnte stod til at blive udskiftet, slog han til og scorede til 3-0. Nicolai Jørgensen skiftede godt til højre side, hvor Bolanos sendte Lars Jacobsen ned i feltet, og Vetokele trak sig fint fri i feltet, fik en præcis pasning fra anføreren og firsttimede den fladt ind i den fjerneste side af målet.

Så var den kamp definitivt afgjort, men hjemmeholdet kunne dog have pyntet på det et kvarter før tid, da indskiftede Kevin Mensah fik en stor mulighed i feltet, men Wiland dykkede lynhurtigt ned og snuppede hans flade afslutning. I stedet blev Fanendo Adi også målscorer i sin anden kamp for klubben, da han godt 10 minutter tid fik en pasning i feltet af Nicolai Jørgensen, fintede Jonas Thorsen væk og med indersiden sparkede bolden ind via underkanten af overliggeren.

Efter en dobbeltudskiftning af Adi og Bolanos fik Viborg lov at pynte på resultatet, da Lucas Jensen fra højre side slog et perfekt indlæg til en udækket Kevin Mensah i feltet, og han udplacerede Wiland med et godt og præcist hovedstød. Det kunne dog ikke ødelægge glæden i FCK-lejren og blandt de jublende fans, der for første gang i sæsonen kunne fejre at der kom tre point på kontoen.

Én sommer gør ingen svale, men der var bestemt mange af de gode, gamle takter tilbage på holdet, der nu har en pause på 14 dage, hvor Ståle og trænerteamet kan arbejde videre med de spillere, der ikke skal ud og tjene deres respektive landshold.

Holdet: Johan Wiland - Lars Jacobsen (anf.), Olof Mellberg, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson - Christian Bolaños (80.: Youssef Toutouh), Claudemir, Thomas Delaney, Nicolai Jørgensen - Igor Vetokele (68.: Marvin Pourié), Fanendo Adi (80.: Danny Amankwaa)

Ikke benyttet: Jakob Busk, Christoffer Remmer, Thomas Kristensen og Tobias Christensen