3-4-nederlag til FCM's reserver

Pierre Bengtsson bringer FCK foran 3-2 direkte på frispark

af Torkil Fosdal

F.C. København tabte her til eftermiddag 3-4 til FC Midtjylland i en underholdende og målrig kamp i reserveholdsligaen, der fik en dramatisk afslutning, da Pierre Bengtsson fik direkte rødt i kampens sidst minut for at slå ud efter en modstander – og FCM fik samtidig det straffespark, der afgjorde kampen.

Set over kampen som helhed kan man dog godt argumentere for, at midtjydernes sejr var i orden, men efter de første 12 minutter var der ikke meget, der tydede på det, for da stod det allerede 2-0 til hjemmeholdet!

Thomas Kristensen headede løverne i front efter 9 minutter, da han kom først til et Pierre Bengtsson-hjørne, og bare tre minutter senere øgede Saban Özdogan efter at være blevet spillet flot fri af TK. Saban måtte dog se sin første afslutning pareret af FCM-keeper Kasper Jensen, men han headede returbolden i en flot bue over den strandede keeper og ind i netmaskerne.

Kort inden føringsmålet havde Zohore haft en udmærket afslutning med venstrebenet, men Danny Olsen kunne også let have bragt gæsterne foran endnu tidligere, da han efter bare seks minutter blev spillet fri i feltet af Ken Fagerberg.

Men lad os gå kronologisk til værks i den afvekslende affære. Midtjyderne lod sig ikke slå ud af den københavnske chokstart, og efter 17 minutter skabte de en ny stor chance, denne gang til Ken Fagerberg, efter Jos Hooiveld havde kikset en bold, men svenskeren måtte se Kim Christensen blokere afslutningen med en fornem fodparade.

Ulvene var i det hele taget bedst i denne periode og kombinerede hurtigt og kvikt, mens hjemmeholdet til gengæld var mere direkte i sit kontraspil. Kort før den halve time faldt den reducering, der havde hængt i den dejlige lune forårsluft, da Fagerberg snød Danni Jensen og udplacerede Kim Christensen. De beholdt initativet helt hen til de sidste 5-7 minutter af halvlegen, hvorimod københavnerne sluttede bedst af inden pausen og også var centimeter fra at øge til 3-1, da TK – hjemmeholdets bedste spiller i dag – flot spillede Johan Absalonsen helt fri i feltet, men desværre overplacerede han sin afslutning en anelse, så den strøg over overliggeren.

Efter pausen stod der igen FCM på kampen, og efter bare 5 minutter bragte de balance i regnskabet, da Lasse Lindbjerg ikke fik clearet et indlæg ordentligt, så Rasmus Lynge Christensen enkelt kunne udplacere Kim Christensen.

Kenneth Zohore forsøgte sig med et par af sine velkendte rush op langs kanten, og så havde FCM-forsvarerne svært ved at følge med, men den sidste skarphed manglede nede i feltet. Den manglede Danny Olsen også i den anden ende, da han ellers blev spillet helt fri, men Danni Jensen nåede godt ned og presse ham, så han ikke fik afsluttet ordentligt.

Minuttet efter slap Martin Bergvold helt fri i den modsatte ende, og Kasper Jensen stormede ud af sit mål og væltede Bergvold omkuld uden for feltet, men slap dog med et gult kort fra dommer Thomas Kurt Nielsen. FCM blev dog straffet yderligere, da Pierre Bengtsson med et præcist og skruet venstrebens-spark sendte bolden direkte op i det ene målhjørne til ny københavnsk føring, blot 4 minutter efter udligningen til 2-2.

Den føring holdt dog kun yderligere 4 minutter, så stod det 3-3… igen sparket godt ind af Rasmus Lynge Christensen, denne gang med et tørt og præcist venstre-hug fra kanten af feltet efter lidt tøven i FCK-forsvarets højre side, hvor Saban netop var trukket ned på backpladsen efter at Danni Jensen var gået ud og erstattet af Mikael Vukecevic.

Det sidste kvarters tid satte Byens Hold sig for alvor på kampen, nok også hjulpet af, at gæsterne skiftede flittigt ud på holdet og dermed brød den udmærkede rytme, de havde spillet i gennem hele kampen. Det blev dog ikke til de helt store muligheder, før Absalonsen blev nedlagt lige uden for feltet i slutminutterne, men denne gang fandt Bengtsson ikke en af de rigtigt giftige dødbolde frem, så han kunne blive matchvinder.

Til gengæld spillede han hovedrollen i det absolut sidste minut af kampen, hvor han i irritation langede lidt ud efter en modstander, der havde løbet og skubbet ham i ryggen hele vejen ned mod Kim Christensens mål. Så selv om Kim stod trygt og sikkert med bolden i hænderne, trak dommeren det røde kort og pegede på pletten. Den chance udnyttede Mads Hvilsom, og dermed kunne midtjyderne rejse hjem til Herning med en 4-3-sejr.

F.C. Københavns næste reserveholds-kamp er næste mandag kl. 16 i Horsens.