Pavlovic tiljubles efter et af sine to mål
Pavlovic tiljubles efter at have lobbet bolden ind til 2-0
Det var en kold omgang reserveliga-bold på Nummer 10
Jonas Wind scorede til 1-0
Andrija Pavlovic to-måls skytte
Pavlovic scorede sejrsmålet med hælen

3-2 over FC Helsingør i Reserveligaen

Mandag formiddag kunne man godt få den tanke, at bane 3 var mere egnet til langrend end fodbold! Men der var tillid til meteorologerne, som forudsagde at snevejret holdt op ved 12-tiden - og det holdt stik. Men vores Grounds Team måtte knokle hårdt under opvarmningen og helt frem til kampstart for at få banen ryddet ved hjælp af både motor- og håndkraft, men det lykkedes på imponerende vis. Så den var brugbar - efter omstændighederne.

Kulden kunne hverken Grounds Team eller meteorologer dog gøre noget ved, men det er jo gået fint den sidste uges tid for førsteholdet! Det var dog igen vanskelige betingelser, og det prægede en lidt rodet indledning på kampen, hvor gæsterne havde bolden mest, men uden at blive rigtigt farlige.

Til gengæld havde vi skarphed i støvlerne, da chancen første gang bød sig - Carlo Holse spillede Jonas Wind i højre side af feltet, og han sparkede bolden forbi Aris Vaporakis i Helsingør-målet.

Helsingør havde dog stadig bolden mest og afsluttede også flere gange, men Kim Christensen var på plads, når bolden sad inden for hans rækkevidde. I den anden ende fik Jonas en stor mulighed for at øge til 2-0, da Pavlovic fandt ham fra baglinjen, men den unge angriber headede lige på keeperen.

I stedet blev det Pavlo selv, der fordoblede føringen, da han langt uden for Helsingør-feltet så, at Vaporakis var lidt ude af sit mål, og med et præcist lob sendte han bolden i en blød bue ned i mål.

Kort efter kunne Carlo have øget til 3-0, men hamrede bolden lige over mål, og i stedet vendte kampen på en tallerken. Helsingør opsnappede en risikabel tværpasning fra Matic, og Kim måtte give en retur på den efterfølgende afslutning, og den var Osama Akharraz først på og reducerede til 1-2.

Og bare fire minutter senere headede Nicolas Mortensen udligningen ind efter et indlæg, og selv om vi som nævnt havde haft flere gode tilbud, var det egentlig ikke ufortjent, at de kom tilbage. De bragte før pausen lidt mere vilje og energi i spillet, selv om de altså ikke kunne holde vores offensive folk fra chancer og mål.

I pausen byttede Thomsen og Matic planmæssigt plads fra central midt til kant, og vi lagde fint ud i spillet og kom på 3-2 allerede efter seks minutter - og på smuk vis. Jonas fandt Carlo i højre side af feltet, og han lagde den fladt på tværs til Pavlovic, der stod delvis med ryggen til mål, men elegant hælsparkede bolden ind tæt op ad den ene stolpe.

Retfærdigvis skal det siges, at vi netop da spillede 11 mod 10, fordi Helsingør-anfører Martin Frisch havde fået et slag på munden og var udenfor, men derfor var det nu stadig en lækkerbisken af Pavlo.

Efter godt en time kom Ibrahim Samrawi og Oliver Andersen ind for henholdsvis Nicolaj Thomsen og Jonas Wind, og som halvlegen skred frem mistede vi lidt af det initiativ, vi havde i starten. Måske også på grund af baneforholdene blev det lidt af en gang tju-bang-fodbold, men ganske underholdende med flere chancer i begge ender.

Gregus - dagens anfører - fik en stor chance efter hjørne, men fik ikke ordentligt ram på bolden, og Oliver var lidt efter tæt på at liste bolden ind ved nærmeste stolpe efter indlæg fra Pierre Bengtsson. Helsingør pressede også på for udligning, og Kim hev en fornem refleksredning frem, da Melvin Frithzell pludselig slap helt fri foran mål. Frederik Roepstorff sendte også et frispark uden for feltet lige i muren, og inde i overtiden måtte Kim igen hive en fantastisk redning frem for at sikre sejren - en Kasper Hvidt-fodparade, kaldte han den selv bagefter.

Desværre blev kampen ikke filmet på grund af sygdom, så vi kan ikke vise de ellers fine scoringer fra både Jonas og Pavlovic...

Næste opgave i Reserveligaen er om 14 dage mod OB - samme tid, samme sted. Men forhåbentlig lidt lunere i vejret!