Holdfoto 1992-93

25 år siden: Status quo i toppen

Det var et fint forår i 1993 med 6 sejre, 1 uafgjort og 1 nederlag, og medio maj vi havde et forspring på 3 point til Brøndby og 4 til point OB, inden de sidste seks kampe i slutspillet.

OB og Brøndby mødtes og spillede 0-0, men vi udnyttede ikke muligheden til at øge forspringet. For tredje gang ud af fire mulige delte vi nemlig point med Silkeborg efter 0-0 i PARKEN, hvor løverne måtte høre på fansenes pibekoncert efter en tam indsats mod et aggressivt og godt fightende Silkeborg-mandskab, der var tættest på sejren.

"Man konnte pfeifen"
Efter holdene var løbet på banen til tonerne af "The Final Countdown" var der kun spillet tre minutter, da kampen kunne have fået et andet forløb. Lars Højer slap helt fri, men Peter Kjær dykkede ned og tacklede ham kraftigt, og "...hvor en bedre dommer end Ole Blom Christensen ville have tilkendt FCK et straffe", skrev B.T.

Peter Kjær hægter Lars Højer i feltet

Højer mente klart, der var straffe, mens Peter Kjær ikke mente, der var straffe, men dog indrømmede, at han havde forventet at høre fløjten, "når man rammer en spiller i feltet". "Man konnte pfeifen," ville unge Christian Olsen have sagt på formfuldendt skoletysk, hvis Løveradioen ellers var opfundet.

Senere i halvlegen havde Brian Kaus også et hug lige over mål, men gæsterne havde dog også et par muligheder i en ganske livlig og afvekslende halvlegl.

Sløj 2. halvleg
Efter pausen kom vi derimod ikke frem til ret meget. Der manglede fantasi og kreativitet i det offensive, og Manniche og Martin Johansen blev pakket effektivt ind af Jakob Kjeldbjerg og Jacob Laursen. I stedet måtte vi igen sætte vores lid til Palle Petersen, der afværgede et par giftige afslutninger fra Heine Fernandez.

Vi noterer os også, at Anders Bjerre fik sit første indhop i forårssæsonen, og at Benny Johansen for en sjælden gangs skyld ikke brugte den anden indskiftningsmulighed, så Jørgen Juul Jensen blev på bænken hele kampen.

Hug fra pressen
Så alt i alt ikke nogen stor kamp at huske tilbage på for topholdet med de store ambitioner - men formiddagspressen nøjedes ikke med at kritisere spillernes indsats under overskrifter som "Dødens gab" og "Løvelur":

Jørgen Piil i B.T.: "For at bryde kedsomheden og aflede opmærksomheden fra de monotone begivenheder på banen blev Parkens højttaleranlæg til gengæld på skift nærmest voldtaget af hele to speakere (Jørgen Herbert og Asger Reher, red.), der lod en lind strøm af totale ligegyldigheder runge mellem tribunerne. Hvad ligner det midt i en vigtig Superliga-kamp at opremse otte tegn på tipskuponen..."

Peter Brüchmann i Ekstra Bladet: "Det eneste, der kunne hidse nogen op i Parken, var såmænd den hvide bodystocking på 4. række midtfor og så selvfølgelig dansk fodbolds mest latterlige indslag, den utålelige maskotløve, som 'storklubben' forsøger at gøre til en attraktion."

Vi er tilbage igen i næste uge, når vi har været en tur i Århus - dét bliver ikke kedeligt!